Last news in Fakti

29 Март, 2021 20:25 6 289 28

От АПИ започнаха ремонт на окаян път в Софийско едва когато разбраха, че има протест и идват медиите

  • свидня-
  • искрец-
  • своге

Отсечката между Свидня и Искрец била разкопана из основи през октомври, но възстановяването е възобновено едва сега

От АПИ започнаха ремонт на окаян път в Софийско едва когато разбраха, че има протест и идват медиите - 1
Кадър: Bulgaria ON AIR

Пътят край Своге между селата Свидня и село Искрец е в опасно състояние и прилича на лунен пейзаж. Търпението на хората вече е изчерпано и те излязоха на протест.

"Откакто започна ремонтът преди половин година, всичко е разкопано и няма никакви действия. Всички хора са се събрали, за да изкажат тяхното недоволство. Изпращахме жалби към АПИ и към Общината", каза една от протестиращите в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Никога не сме има толкова голям проблем, както сега се създаде този участък от Бучин проход до Своге. Това е работа, която се вижда. Пътят е в окаяно състояние", посочи друг живущ в с. Искрец.

Междувременно в селото най-накрая пристигна и пътно-ремонтна техника. Протестиращите се разсмяха, че виждат машина за пръв път от дълго време и споделиха, че това е единствено защото телевизия е дошла да отразява случващото се.

"От петък започнахме да работим по-усилено, като през зимния сезон бяхме спрели работата по обекта. Фирмата изпълнител трябваше да поддържа трасето да е проходимо. Изпълняваме инвестиционната програма на АПИ. Ремонтът включва във всички съоръжения по трасето, които са 12. Зам.-кметът на Своге преди една година постави въпроса за състоянието на пътя", обясни директорът на ОПУ-София - АПИ Румен Сачански пред Bulgaria ON AIR.

Жена от селото попита защо, след като се знае каква ще бъде зимната обстановка, ремонтът е започнал октомври месец.

"Пускали сме сигнали до АПИ. На всички ни е ясно, че не е лесно да се извърши този ремонт, но имаше неща, които може да се избегнат", коментира кметът на село Искрец Радослав Янчев.

А хората са категорични, че пътят никога не е бил в такова състояние.

"Направи ми впечатление, че се прави стабилизиране на основата. Минавала съм и преди по този път. Трябва да се поработи за допълнително почистване на храстите. Хората имат право да са недоволни, че пътят е оставен в такова състояние и то при зимни условия, но трябва да се има предвид, че един такъв ремонт продължава дълго време", каза Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя изрази надежда, че до лятото ще има добра настилка отгоре. А от АПИ допълниха, че по пътя няма регистрирани свлачища.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    58 0 Отговор
    Като ги гледам тия АПИ, май сега са разбрали, че има път там.

    Коментиран от #23

  • 2 А бе, Марче

    27 0 Отговор
    ''От АПИ започнаха ремонт на ... '' От заглавието разбирам, че най-после ѝ чиновниците, са хванали лопатите.
  • 3 ОСТАВКА

    51 1 Отговор
    Тулупа е наредил, така става в България! Не е важно пътя да е здрав, важно е тулупа да се е възползвал от ситуацията и да е доволен от откраднатото!
    Народа ли? Маййната му на народа, троловете ще напишат хвалебствия!

    Коментиран от #8

  • 4 Сийка

    37 0 Отговор
    Те апи са си свикнали да си лежат и да си вземат заплатите, сбирщина от шурожаджанаци, нали доят нас овцете с 100 лева за винетка
  • 5 Края на бегето започна след 1876г

    7 23 Отговор
    При Ердоган такъв абсурд е невъзможен
  • 6 амиии

    35 3 Отговор
    пак си изберете маймуната с джипа и чекмеджето ...
  • 7 Кой68

    6 0 Отговор
    "Ремонт" !!!!!
  • 8 Япа Я

    5 21 Отговор

    До коментар #3 от "ОСТАВКА":

    Та преди "толупа"тоя път сигурно беше като немска магистлала??? БСП го миеше с шампоан всяка седмица!!!

    Коментиран от #25, #26

  • 9 Тук

    11 0 Отговор
    Май директора е адвокат на фирмата изпълнител? И другия въпрос е какво срокове и цени фигурират в договора. Сетил ли се е някой да попита/ визирам журналистите и евентуално прокуратурата/?
  • 10 оня с коня

    0 17 Отговор
    Статията ТЕНДЕЦИОЗНО Е озаглавена по тоя начин за да внуши,че Институцията ще ремонтира Пътя ЕДИНСТВЕНО с Рекламна по повод Изборите цел.Разбира се такова заглавие може да се лепне НА ВСИЧКО,ЩО СЕ ПРАВИ от Нова година насам в БГ,защото...Напиращите към Властта Опозиционери НИКОГА НЕ СПЯТ.Ако пък Случайно Ремонтът бе започнал малко по-рано,щяха да завалят Протести,че "се отбиваНомер"/пак предизборно/ и се правят повърхностни Ремонти в Снега,които ще издържат "Ден до пладне".Извод:ИСТОРИЯТА ДОКАЗВА,че никога Избори не се печелят със Злоба и Брутално очерняне на Съперника!

    Коментиран от #12

  • 11 Искрецов

    12 0 Отговор
    Ако някой провери кой е гушнал кинтите от бюджета за 2020 през ноември, ще разберете,че с чекмеджетата всичко е точно. Същият ще гушне и от бюджета за 2021, а към края на годината ще се иска актуализация и целево финансиране за пътя през 2022. Нема лабаво!
  • 12 чекмеджето

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    я сега ни обясни за един ремонт на едни сараи кой му позволява да ги прави и да си строи там цели пристанища плажове и летища
  • 13 Да,бе

    11 0 Отговор
    Ей ся е момента Тулупа да инспектира на място с джипката.Точния момент- между ремонта и срутището,или в обратният ред.А,бе квот дойде,само да има за шкафа.
  • 14 Ако е само 1 път

    6 0 Отговор
    Не е проблем. ......те са хиляди.Ей....строителя. ...ти там не ходиш....е-б-а си го--ве--до--то.
  • 15 българин

    7 0 Отговор
    Боко трябва да се псува и ругае всекисекундно , защото само това заслужава
  • 16 Бай Тулуп

    4 0 Отговор
    То комунистите ,ако можеха да са ги направили тия дупки преди 50 години.Добре,че съм аз да Ви ги направя.

    Коментиран от #22

  • 17 Oня с koня

    6 0 Отговор
    Извинете ме, но понякога пиша големи глупости, това ще да е от хапчетата.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Banderas

    1 0 Отговор
    Леле,а аз се надявам там да оправят пътя ми до къщата няма и 100тина метра,който е и опасен от свлачище което би излязло на главния път за Мездра! Явно празни надежди до изборите поне😪
  • 20 Боко

    8 0 Отговор
    имата право да плащате винетки и да траете.... и да гласувате пак за ГЕРБ на 4.4. След изборите и данък въздух въвеждаме, че много взехте да.... стачкувате. РАЯ!
  • 21 Баровеца

    4 0 Отговор
    Ехооо,кмете на Своге! Спите ли????
  • 22 Да бе да ,

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Тулуп":

    и нищо не направи🙂Тировете ,които пусна от там разбиха лошо укрепения път и до година ще е мазило -иначе "Мерси" макар и за кратко- РЕМОНТА НА РЕМОНТ може би се налага😆
  • 23 Гл. тъпанар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Глей ся, откакто Винету ма напрай главен тъпанар на държавата, само ходя да бия тъпана, ни са интересувам от пътищата.
  • 24 sssr

    1 0 Отговор
    всичко е на парче. от днес за утре,имали проблем и почваме ремонт, пълни мизерници и безотговорни типове.
  • 25 Ти пък

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Япа Я":

    "От АПИ съобщиха,че пътят няма засега свлачища".Обещават,че ще има.Даже и срутища.
  • 26 Преди 89-та

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Япа Я":

    С москвича обикалям Българията, карам София Варненско и усещането е все едно карам кола с въздушно окачване, даже две деца спят на задната седалка. Сега карам кола с въздушно окачване и на места по нашите пътища се чувствам все едно съм в Москвич ама на черен път. Та ако по-малко бе крадено от Тулупа сигурно щеше да е по комфортно на всички, уви някой нямат мера
  • 27 Пуйката

    1 0 Отговор
    доста е усвоил също, неговата м*миц* долна!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове