22 Април, 2021 21:32 1 881 27

Д-р Симидчиев: Трудно е да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19

  • александър симидчиев-
  • covid-19

Според него обаче трябва да има ясни критерии за разхлабване на мерките

Д-р Симидчиев: Трудно е да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19  - 1

Днес трябваше да е проведе първото заседание на парламентарната здравна комисия, но то беше отложено заради удължаване на пленарното заседание. На него трябваше да бъде изслушан здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Председателят на комисията д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“ заяви пред bTV, че е трудно да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19. Според него обаче трябва да има ясни критерии за разхлабване на мерките.

„Когато изслушаме министър Ангелов се надявам да получим детайлна справка относно какво се случва с пандемичния процес. Единични или дневни нива не са достатъчни, за да се взимат решения“, каза д-р Симидчиев.

Според него контролът е ключов компонент за справяне с пандемията.

„Националният оперативен щаб е елемент от цялостната стратегия за справяне, която е отговорност на министъра на здравеопазването и на Министерския съвет. Няма как законодателната власт да се меси в изпълнителната, трябва да има ясно разделение на властите“, заяви председателят на здравната комисия.

Д-р Симидчиев беше категоричен, че не може от Народното събрание да идват предложения за промяна в състава на Щаба. Очаква се отложеното заседание да бъде проведено следващата сряда.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ангел

    21 6 Отговор
    Абе тъпанар,скрй се някъде,какво разбираш от Ковид.
  • 2 Майна

    18 5 Отговор
    СЗО ЩЕ ВИ ..КАЖЕ!! ПОСЛУШНИЦ ,НЕУКИ..

    Коментиран от #16

  • 3 Гибона

    17 2 Отговор
    Напира за новия здравния министър!
  • 4 Майна

    24 9 Отговор
    ДОСТОЙНИТЕ МЕДИЦИ СА МАНГЪРОВ И ГЕОРГИ ТОДОРОВ!!! ДРУГИТЕ СЕ УСЛУШВАТ НАКЪДЕ ЩЕ ,, ДУХНЕ ВЯТЪРА,, АМА СКОРО ДРУГ ВЯТЪР ЩЕ ДУХНЕ, СТАНОЙКЕ...
  • 5 Гост

    16 1 Отговор
    Е ми няма да има. Иначе ше се издъните с ваксините. Ако има други вълни ще докажат че ваксите не действат. Е затова.
  • 6 Стж

    22 3 Отговор
    Друга песен запя след изборите,Падлого в бяло! Хитрушко долен!
  • 7 Кучето Борко

    21 2 Отговор
    На тоя никакви отговорни постове не трябва да му се дават.
  • 8 нормален

    12 4 Отговор
    хора защо не се запитате защо в Китай няма пандемии няма щамове и всякакви други дивотии.Ами защото всички нейни подръжници са вече на топло при бай Ставри.Това е решението.
  • 9 Докторе

    7 6 Отговор
    Важно е бацо да го няма
  • 10 Амаа!

    7 1 Отговор
    2000 новозаразени на ден коя вълна е, че чакаме още една?!?!
  • 11 др Гей Билтс

    13 2 Отговор
    Семкаджията е ботокс 2. Отново спуснат ни ор СЗО министър.
  • 12 Д р Вирхов

    15 4 Отговор
    Симидчиев е опасен,троянският кон наБорисов във ДБ.За пари е готов на всичко,дори на шише водка флирт.
  • 13 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Светът не е това,което си мислите,че е.

    Коментиран от #18

  • 14 Последния Софиянец

    7 4 Отговор
    Поздрави от Съдебната палата! Гешеф е на ред! Гешеф е позор! Оставка и затвор!
  • 15 Гилотина

    15 1 Отговор
    Кво стана с южноафриканския и бразилския щам дето ни плашеше?! На такива като тебе се отнема доживот дипломата и лиценза,едно вазелинче и в затвора!!! Там ще се лекуваш от СПИН,Продажнико!
  • 16 Политолог

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Или не знаеш кво е Caps Lock или си мега прозд...
  • 17 Тази вечер според мен се решава правител

    2 1 Отговор
    Тази вечер според мен се решава правителството на ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще видим голям цирк сътворен от ДС в следващите 2, 3 седмици. Но резултата ще е правителство на статуквото. Мислете ходове. В момента си казват - протестираха цяла година и пак си правехме каквото си искаме. Ще изкараме една година в протести - хората ще се изморят. Пък ще си вземем 12мрд. Дебелокожи са.
  • 18 конфуций

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Просветен илюминат":

    И ти не си това,което мислиш,че си,сиреч голямата работа.
  • 19 Д-р Ох Боли

    4 0 Отговор
    Да трудно е да се каже! Международната политика е сложно нещо, но ако дойде нареждане, ще има и нова и най-нова.
  • 20 Голяма грешка направи Българския народ к

    8 1 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС голяма грешка направи Българския народ като избра Някой, ако все още има илюзията че скоро ще приключи епидемията, нека да забрави. Ще има локдаун след локдаун. Всичко е добре обмислено и после умножено с числото пи, за да няма грешка. Голям мозък е пипал тука. (: Коронавирусите, засягащи човека са 8. Всеки от нас се разболява поне 3 пъти годишно от някой от тях. Това са така наречените вируси на настинката. Още през 80-те години на миналия век имунитетът при тях е изучен обстойно и той е 3,5 месеца. Ся, ако някой успее да ме убеди че този прословут ПиСиАр, успява да улови точно този вирус, за който говорят и все още никой не е виждал... (: Гарантирам че улавя фрагменти, характерни за всички коронавируси. Така, всеки от нас ще има положителен тест на всеки 4 месеца. Някой да е казал, колко продължава имунитетът след ваксинация? Едва ли ще е повече. Та, едните докато се ваксинират, ваксинираните ще са за реваксинация. Това е положението! Вирусът на настинката е подбран много точно. Ние сме в порочен кръг, от който няма излизане. Ще кажете пневмониите... Ми да, те са основна причина за смърт и винаги са били. Всяка една настинка може да се усложни не само с пневмония. Ама, да са съобщавали преди за всеки починал от пневмония? Всяка година грипът отнасяше милиони от пневмония, ама да сте го видели сега да се вясва тъдява? Ох,
  • 21 Локо-Сф

    4 0 Отговор
    А как до сега предричаха първите три?Или балонът се пука в почти всички страни?Този ще е най- добре да си скъса дипломата да се скрие завинаги!Подлога!
  • 22 баба ти от бг

    7 0 Отговор
    тези там учили са? след 3 месеца няма имуни!!!!!!!!! мислете хора какво се е случило в светааааааа????? след 3 месеца ваксина и и няма антитела! хора , има проблем! жалко, че епидемиолози и вирусолози, които не присъстват понеже с купени дипломи!!!! не знаят нищо за вируситееееееее!
  • 23 баба ти от бг

    1 0 Отговор
    пср на ла рош ги ги изхвърлиха! две трети с изминала датаааааааааа!
  • 24 чичо

    5 1 Отговор
    Даа,ти да видиш,стана им трудно,още на третия ден да-/Публикувано във факти.бг: Д-р Симидчиев: Трудно е да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19/.До вчера Симидчиев само грешки на ГЕРБ и НОЩ изтъкваше.Сега-било им трудно.Ами трудно е-хората за това казват,тежка е царската корона ама не магарета я носят.А още не сте почнали.Виж да си дигнете заплатите,не ви беше трудно.Оставка.
  • 25 Трябва да се върви към предсрочни избори

    4 0 Отговор
    Трябва да се върви към предсрочни избори,защото се видя че ГЕРБ,ДПС и БСП защитават гл. прокурор.Каквото и да правят трябва да се знае ,че ГЕРБ,ДПС и БСП са едно и също.
  • 26 ковид войната

    4 0 Отговор
    Ще има, как няма да има... нали тези дето са го написали, пускат периодично по-силни и по-заразни щамове :) - Другите правят ваксината и кръга се затваря, хората в страх затворени по домовете, без стабилна работа и сигурност! Да ви е честита 3 световна война предимно БИОЛОГИЧНА и подмолна, действа се изключително подмолно поради страх от употреба на ядрено оръжие, затова измислиха тази глупост, надали ще има край скоро това, дори се опасявам, че е само началото!!!
  • 27 123456

    4 0 Отговор
    Сега е добър момент да се анализират позитивите и негативите от четвъртата власт-журналистиката, която сама се набутва на 111-то, вече на 112 място по свобода. Например, да се отчете влиянието за справяне на обществото с пандемията и за това, че от 102 вече сме на 2-ро място в света по смъртност и как повлиаха да се мре "много яко"? Време е за търсене на отговорност от всички власти; няма невинни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове