Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 12:09 3 318 76

Първан Симеонов: Ваксинирайте се! Вирусът се разпространява тревожно

  • първан симеонов-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • covid-19

Смисълът на мерките не е в това, че ще спрем вируса, а най-вече в това да не се претоварят болниците и лекарите

Първан Симеонов: Ваксинирайте се! Вирусът се разпространява тревожно - 1
Снимка: Нова ТВ

Пиша само за справка. Ваксинирайте се, не забравяйте, че става дума не за вашия избор, а за здравето на другите. И дайте наистина да не даваме поводи за по-твърди мерки.

Това коментира във "Фейсбук" Първан Симеонов.

Понеже телевизиите продължават абсолютно вредното заливане с числа, с лични страхове, групови интереси или его, представени като грижа за обществото, с догадки на най-различни експерти или превърнали се в почти професионални телевизионни лица хора, които само още повече объркват и вкарват в ступор, ми се дощя да напомня няколко съвсем прости неща. Иначе, уважение към всички телевизионни говорители за коронавирус. Поправете ме, ако нещо бъркам - това е дискусия.

Вирусът се разпространява тревожно,

но все пак, хубаво е да се напомня, че вече не се правят по 20 000 тестове на ден, а поне двойно повече на ден за последните няколко дни. Затова и числа като 7000 засечени случая добиват малко по-различен смисъл. Днес пък - пак заради тези случайни фактори - "паднаха" с около хиляда. Процентът положителни не е особено релевантен показател, но все пак - на фона на масовото тестване, също значи нещо.

А той е малко над една десета. При достигащ и до една пета в предишните седмици. Сами разбирате, че при дифузно разпространение, това по-масово тестване просто обхваща и повече случаи, които не биха били обхванати със старото тестване - което по-скоро явно е било естествено фокусирано около самите хора със симптоми. В този смисъл, ако въобще с такива неща можем да се шегуваме, утре ще направят 100 хиляди теста и ще открият заветните над 10 хиляди случаи. Виждате колко отосително е това и затова е добре да спре това натрапване на броя случаи.

Смисълът на мерките не е в това, че ще спрем вируса, а най-вече в това

да не се претоварят болниците и лекарите.

Затова и единствените смислени показатели за разпространението на вируса - от масово тиражираните в медии - в тази ситуация са заетите легла, заетите легла в интензивния сектор и броят смърти. Само напомням, че в началото на април имахме близо 11 хиляди заети легла и близо 800 в интензивни отделения. Разбира се, затварянето през март дойде при по-ниски нива. Цитирам по памет. Сега сме още далече от това. Макар да сме се запътили натам.

Смъртите сега са много, през пролетта също бяха, но не бива да се забравя също, че сега имаме по-плътна и постоянна вълна, която през септември даже беше зациклила - това очевидно води и до насищане със смърт (извинения). А и смъртта се движи като опашка и дори при спад на случаите, ще остане висока поне десетина дни.

Казвам това с тревога, но и с напомняне, че България видимо още не е съвсем закъсняла с евентуално пълно затваряне. При цялото ми емоционално дистанциране от идеята за зеления сертификат, нашата част от света е тръгнала натам и трябва да сме наясно, че България няма думата. При числата, които написах, този сертификат е добро "стъпало" за евентуално избягване на по-твърди мерки. А и да не се лъжем, и след спад в случаите сертификатът ще остане нещо като документ за самоличност - днес май д-р Маджаров го е казал. Само се чудя наистина, толкова ли е трудно да намерят

някакъв български поне вариант за сертифициране на въпросните антитела.

Мнозина ще кажат, че тези антитела нищо не значат, но този проблем се оказва масов. А и нали не си провим илюзии, че някаква чак такава прецизност на мерките е налице, че чак да спорим за някакви стойности на антитела.

Напомням всичко това, защото апокалиптичните телевизионни предсказания ескалират по-бързо и от вируса. И са облечени в някаква експертност от трибуната на основните медии. А отдавна е ясно, че тук не задълбочаването в експертност, а просто здавият разум, помагат. Най-ценен отдавна е погледът отстрани, а не погледът отвън. Експертите отдавна показаха, че са изправени пред нещо, което е изпитание за самите им досегашни концепции. Казвам го заради това, че напоследък се задолбочих в изследване на самата експертна общност - като обществен изследовател.

И преди, и сега, към това медийно пресищане се добавя и политизация и лични мотиви. Просто преди идваха от други места. А мисля, че една година е достатъчно време да разберем, че това наводняване на медиите с наказателни, често обидни за народа и плашещи изказвания не работи и има точно обратния ефект. По-добре е някой добър комуникатор, представител на ресорните власти, веднъж на седмица, например, да обяснява простичко какво се случва. И толкова. Аз наистина не схващам как цяла година правим една и също грешка - насищаме медиите, политизираме, даваме трибуна на противоположни и хаотични мнения и догадки. И после се чудим защо хората не слушат.

Уви, вече една година пиша тук в емоцията си едно и също: този вирус е тук, за да поостане, и е наивно да си внушаваме, че ще се затворим и ще мине. Очевидно трябва да живеем умно и предпазливо редом с него. Начинът да няма затваряния и т.н. е прост: ваксина, спазване на ясните мерки и отговорност.
И хайде да спрем да говорим и мислим само за това. Това е също част от справянето с тази травма.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковач

    67 12 Отговор
    Помяреро!
  • 2 Цаца (ама от едрата)

    62 7 Отговор
    Няма .

    Коментиран от #8, #11

  • 3 провинциалист

    84 9 Отговор
    Като се ваксинираме вирусът спокойно ли ще се разпространява?
  • 4 Лятото

    38 6 Отговор
    Къде дремахте социолози, лекари и мисирки?
  • 5 Лъчо Мозъка

    72 14 Отговор
    Скрий се ПЛЪХ!
  • 6 менте

    61 13 Отговор
    Поредната овца....или марионетка. Но по-вероятно овца.
  • 7 55555

    81 9 Отговор
    И ТИ ЛИ БРУТЕ?! "РАЗПРОСТРАНЯВАЛ СЕ ТРЕВОЖНО"?! АМИ ЯСНО Е И ЗА УМРЕЛИТЕ, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТЕСТОВЕ СЕ ПРАВЯТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ "ЗАРАЗЕНИ" ЩЕ СЕ ОТКРИВАТ, ТАПИР БЕЗПОДОБЕН! ВАКСИНИРАЙ СЕ ТИ С ТЕЗИ ОТРОВИ, ЗА КОИТО ВЕЧЕ ИЗЛЕЗЕ ТОООООЛКОВА ИНФО, МЕ ТРЯБВА ДА СИ ПРЕСТЪПНИК, ЗА ДА АГИТИРАШ ЗА ТЯХ! ПЪРВАНЕ И ТИ СИ ВЕЧЕ В СПИСЪКА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ, КОЙТО СМЕ НАПРАВИЛИ!
  • 8 Българка

    2 36 Отговор

    До коментар #2 от "Цаца (ама от едрата)":

    Ще те накарат!

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ваксиниран

    9 46 Отговор
    Късно е! Тъпаците си заслужават съдбата!

    Коментиран от #48, #70

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ветеринар

    54 8 Отговор
    Да беше станал лекар, да ни спасиш ! Сложи си още една игла и си лягай.
  • 13 СЗО

    54 0 Отговор
    Представителят на СЗО за България каза по БТВ, че лекарите, които са ваксинирани са само 24%, а нашите от МЗ лъжат, че са 85%. На кой да вярвам?
  • 14 Грульо

    52 3 Отговор
    Няма заглавие "Рекордни тестове", а гледат как да дигнат бройката и да плашат народа. Видя се, че и тестовете, и ваксините, ковит кампанията са фалшиви, затва никой не ще да се вакса, ако ще и всички статиида са за вакса пропаганда. Даже става обратното, колкото повече агитация, толкоз по не вярват хората. Тва не е едно време да лъжат офците, сега всеки има смартофон и намира повече инфо от професорите, дето опяват в статиите. :D
  • 15 Сандо

    19 1 Отговор
    Глупостта също,но срещу нея няма нито ваксина,нито лекарство,а дори и трудовата терапия не помага.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Д р Вирхов

    41 5 Отговор
    Козел,ти ли ще въвеждаш по твърди мерки? Кой си ти бе?
  • 18 Капитан БГ Ваксина

    35 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    1.Сланинаааа 2. Луууук 3. Боооооб 4. Ракияяяяя 5. Компооот Капитан БГ Ваксина е туууук 😄 Малко да ви развеселя.

    Коментиран от #19, #38

  • 19 провинциалист

    36 4 Отговор

    До коментар #18 от "Капитан БГ Ваксина":

    Домашна ракийка и печени чушки с много чесънче!
  • 20 Ивайло

    58 3 Отговор
    Ваксинирането е личен избор за собственото здраве на индивида!!! След като се установи, че ваксинираните също могат да са преносители и да зарзяват, каква полза от това??? Който го е страх и иска, нека се ваксинира и толкова!!! Ама да ми говори тоя брадат козел, че като се ваксинирам, съм щял да пазя другите, е меко казано глупаво!!!
  • 21 доктор

    29 3 Отговор
    Няма пък!
  • 22 Иван

    37 5 Отговор
    Аз този китайски грип съм го карал вече и ваксина не ми е нужна, ще ти я отстъпя на теб Първане сложи си две за по-сигурно.
  • 23 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    32 3 Отговор
    Да се забрани на този повече да се появява.
  • 24 Шок и ужас

    46 3 Отговор
    Зaщo никoй нe гoвoри зa Aвcтрaлия, cтрaнa в кoятo принципнo вcякaкви вируcи труднo живeят, прeдвид тeмпeрaтуритe нa cтрaнaтa. При тoтaлнo плaтo c нe пoвeчe oт 20 cлучaя нa дeн в рaмкитe нa пoчти eднa гoдинa, зaпoчвaт зaдължитeлнaтa дoбрoвoлнa вaпцинaция и въвeждaнe нa гриин пac, oт тoгaвa дo ceгa при пoчти нaпълнo нaвaпcaнo нaceлeниe нoвитe и cмъртнитe cлучaи caмo ce кaчвaт, кaтo нa дeн в мoмeнтa минaвaт 2500, a кривaтa caмo рacтe, кaтo прeвишaвa "втoрaтa им вълнa" чeтири пъти вeчe и нямa изглeди дa cпрe. Ceгa тaм вeчe ca нa 3-тa иглa и ca буквaлнo диктaтурa, в кoятo хoрaтa ca прocтo cтoкa и нямaт прaвa дoри дa прoтecтирaт, инaчe зaтвoр и глoбa.
  • 25 Пипи Чорапчето

    13 3 Отговор
    "Caмo нaпoмням, чe в нaчaлoтo нa aприл имaхмe близo 11 хиляди зaeти лeглa и близo 800 в интeнзивни oтдeлeния. Рaзбирa ce, зaтвaрянeтo прeз мaрт дoйдe при пo-ниcки нивa. Цитирaм пo пaмeт."

    Първане, паметта ти малко се е объркАла;) От 1.3. Буци изкомандва Косъма "отваряш всичко!" и той отвори. Та тези 11 000 заети легла и 800 човека в интензивните през април са резултат от "отварянето на всичко", а не от затварянето през март;)
  • 26 Но комент

    20 2 Отговор
    Армия от овце, водена от лъвове ще победи армия от лъвове, водена от овце.
  • 27 Калмук

    37 1 Отговор
    Г-н Първанов, оценявам това, че се оптитвате да убеждавате без истеричното "Ваксинирай се, бе, плоскоземец !" ... но преди боцкането с не докрай проверени и тествани ваксини (всичките имат т.нар. "Emergency Use Authorization", т.е. одобрени по съкратена процедура), много по-важно е грижата за собственото здраве по естествен път - повече ходене пеша на открито, здравословно хранене (напр. киселото мляко е ключово за естествения имуните), елементарни хигиенни навици ... А относно самите ваксини - няма да влизам в дискусия ... само ще кажа, че, да, ваксините предпазват, само, че вирусът не знае това. ... Последният пример - Белгия: 80+ ваксинирани, уж групов имунитет, но отново скок на заразени, пак слагат маските, отново старите ограничения ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 miro

    14 2 Отговор
    нямам нужда от съвети пари ми трябват
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бгг

    21 2 Отговор
    Защо бе Параванчо ваксинираните не могат ли да заразяват други ?
    А зная политкоректността го изисква и твоите господари така са казали. Все пак си на хранилка.
  • 32 Адвокат

    21 2 Отговор
    Като са се загрижили толкова за здравето на хората, ще има ли безплатни лекарства за близо милион неосигурените в България?
    Или за тях е безплатна само принудителната ваксина, която може да ги разболее?
  • 33 А бе

    22 2 Отговор
    Симеонов!Защо чак сега ти дойде такъв акъл? Можеше и преди година.. Или имаш кахъри относно прогнозите за изборите? Много се загрижи и ти за народнотото здраве,докторе:-))
  • 34 Истински ЛЕКАР

    32 1 Отговор
    КОВИД ГЕНОЦИД
    Държaвaтa ПРИНУЖДAВA НEпрeбoлeдувaлитe или дa ce бoдaт c EКCПEРИМEНТAЛКИТE, или дa ce тecтвaт ПРEЗ ДEН.
    Зa първoтo трябвa държaвaтa дa дaвa ГAРAНЦИИ зa eфeктивнocттa и бeзoпacнocттa и OБEЗЩEТEНИЯ зa хoрaтa cъc ceриoзни cтрaнични рeaкции или пoчинaли.
    Зa втoрoтo - държaвaтa трябвa дa гo зaплaщa. И двeтe твърдeния прoизтичaт oт фaктa, чe държaвaт ни ЗAДЪЛЖAВA дa ги прaвим.
    Инaчe НE мoжe дa ни ЗAДЪЛЖAВA.
  • 35 manout

    30 2 Отговор
    Ако ваксината работи, тогава как аз застрашавам здравето на ваксинираните??? Нали са защитени???
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 2 Отговор
    Нямате права да налагате мнението си върху хората.Всики има право на мнение,но не и да принуждава!В това отношение цялата ви пропаганда за ваксинация противоречи на Конституцията с ,която искате да съдите Петков.Вие с думите си сте подсъдни по много членове от конституцията.Преди за побликувате проверявайте,как си противоречите с нея!макар тя така да е списана,че никога ни бихте могли да потърсите отговорност от ....управник...Да кажем министър -председател..!
  • 37 Цункай тук 🖕🏻

    12 3 Отговор
    Ти цункай, аз ща ваксам по брадичката 🤡
  • 38 стига бе

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Капитан БГ Ваксина":

    И чесъъъън! Не го забравяйте, колега!
  • 39 Симеонов дебил

    22 1 Отговор
    Още един некомпетентен, корумпиран и дебилен човек и още по дебилен и нескопосан коментар. Моля сайта да прекрати публикациите на такива прости личности.
  • 40 521

    24 2 Отговор
    Вирусът може да е тревожен, но и неизвестното съдържание на ваксините и информираното съгласие не са ли тревожни. Не е ли тревожно, че и ваксинираните заразяват и умират.

    Коментиран от #49

  • 41 Вторанка

    18 2 Отговор
    Първанчо, леля, колко ти платиха знаеш кои, та да ни плашиш и ти?? Кажи, леля!
  • 42 Цанко

    18 2 Отговор
    А бе трябва да ни набутат някак си
    тоя окис и чрез 5G да ни въздействат на здравето. Как да стане? Освен чрез тази ваксина няма как. Тя е поводът, заблудата.. Като израелски изтребител, който стреля, криейки се зад путнически самолет. Това е принципът.
  • 43 Адвокат

    19 1 Отговор
    Тoзи, кoйтo убeждaвa хoрaтa ДA ce вaкcинирaт с експериментални течности, нe e мacoв убиeц, зaщoтo кaрa хoрaтa дa пoдпиcвaт дeклaрaция, чe ca oтгoвoрни зa cвoятa cмърт.
    Хитрo, нaли?!
  • 44 А бе

    19 2 Отговор
    всеки ден излизат все нови и нови хлебарки да ръсят мозък. Старите изчерпаха ли са??
  • 45 Те умрелите от птп повече от тея с ковид

    16 1 Отговор
    Те умрелите от птп повече от тея с ковид бе
  • 46 гост

    14 0 Отговор
    Видяла жабата ,че коват вола , и тя вдигнала крак -българска поговорка !
  • 47 Смех

    21 0 Отговор
    Айде айде Бруте спри се... То беше само за 2 седмици затваряме.. то станаха 2 години.. то беше само 1 игла то станаха 4 ри, то беше само 70% на места вече агитират за 100%.. Локдауна НЕ РАБОТИ, ваксината НЕ РАБОТИ .. излизам на вънка и живота си продължава...
  • 48 Ковито

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ваксиниран":

    Обичам ваксинирани философи.
  • 49 Известен

    11 1 Отговор

    До коментар #40 от "521":

    Известен е състава на ваксините - шиповиден протеин. Токсин, който в по-големи количества, чрез кръвоносната система нанася сериозни увреди на вътрешните органи.

    Коментиран от #51

  • 50 Я у лево

    20 0 Отговор
    Абе цървулан.Точно за моето здраве става дума и за моя избор.Ваксинирания е същия преносител на зараза както и неваксинирания.Хранителни продукти,животни и всякакви пластмаси са също преносители на вируса.Държави като Англия,Франция и Израел, точно ваксинираните са 90% от положителните проби,защото не са останали неваксинирани.Е ако имаш малко мозък и не си платен манипулатор,ми дай един логичен пункт,заради който да се ваксинирам.
  • 51 1111

    8 0 Отговор

    До коментар #49 от "Известен":

    РНК ваксните не съдържат спайк протеина, а иРНК, която кара клетките сами да го произвеждат! Това пести време на производителите, защото прави собствените ти клетки фабрики на вирусен протеин. Хитро, нали? Колко е безвредно, предстои да разберем...

    Коментиран от #53

  • 52 Дебил

    12 0 Отговор
    Кадията се иззока.Сега марш да се боцкате с отрова,на която последствията след години, ще е бъдат по-страшна от Чернобил !
  • 53 Да ама не

    14 0 Отговор

    До коментар #51 от "1111":

    За принудата на клетката да го произвежда си прав а колко наночастици от различни тежки метали се вкарват в организма ти знаеш ли.Най опасния е атомния алуминий,който унищожава клетките в мозъка и прави съсиреци на кръвта...............Имунната ти система не може да се справи по никакъв начин със страничните ефекти и става уязвима.От началото на годината в световен мащаб до сега има 50% увеличение на смъртни случаи от инсулт и инфаркта...Защо ли не споменават на какво се дължи

    Коментиран от #56

  • 54 11111111111111

    2 0 Отговор
    НЕма да ручам шоколад ,оти комшуто е диабетик.
  • 55 ПРОДАЙ БЪЛГАРИЯ

    8 0 Отговор
    ЗAЩO В EВРOПA И ЩAТИТE НA БAЙДЪН НE CA РAЗРEШEНИ ЛEКAРCТВAТA ЗA КOВИД (AНТИТEЛA МOНOКЛOНAЛИ)
    ЗAЩO ФЛOРИДA И ТEКCAC НE ПOЛЗВAТ БAЙДЪН ВAКCИНAТA
    ПOЗДРAВ ЗA ЧИПИРAНИТE
  • 56 1111

    9 0 Отговор

    До коментар #53 от "Да ама не":

    Не знам нищо за "екстрите", обясних ти разликата като биолог. Аз няма да се ваксинирам!
  • 57 Какъв голям

    9 0 Отговор
    пумярино си голям ей
  • 58 6589

    7 0 Отговор
    Ваксинирането е индивидуален избор
  • 59 иван

    5 1 Отговор
    Първане да те е.е който та хване,от в4ера Белгия при 75% ваксиниране,пак слагат маските и нов ЛОКДАУН,новата вълна в ЕС е на ваксинираните,Германия,Франция,Дания-85% ваксинирани хиляди болни на ден,ВБритания 50000 на ден при 80% ваксинирани в САЩ е съ6тата работа
  • 60 Хахаха

    5 1 Отговор
    3ти фаза от изследването на препаратите свършва 2023, СЛЕД КОЕТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ АНАЛИЗА НА РЕЗУЛТАТИТЕ...... В момента сме експертални мишоци ! Фазата с експерименти на животни Е ПРЕСКОЧЕНА !!
  • 61 Хахаха

    3 1 Отговор
    Аз ще почакам да видя резултатите
  • 62 big

    3 1 Отговор
    Ти пък по каква причина се включи в хора на зомбитата, т.е. немислещите и сляпо изпълняващи чужди разпореждания?
  • 63 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    5 1 Отговор
    Най-големите специалисти-инфекционисти днес са МАТЕМАТИЦИ, ПОЛИТОЛОЗИ, СОЦИОЛОЗИ И ЖУРНАЛИСТИ
  • 64 незнайко

    9 1 Отговор
    Престанете с тези болници !!! Болниците са празни в другите сектори само в КОВИД са пълни ЗАЩО ??? Сигерно вече има само ЕДНА БОЛЕСТ И ТОВА Е КОВИД !!! Не, но щом се дават пари от ЕС защо да не ги вземем !!! ЩЕ ПЛАЧЕМ ЗА "СОЦА" но връщане няма !!!

    Коментиран от #66

  • 65 Просветен илюминат

    4 1 Отговор
    Гледах преди малко видео с двама служители на Пфайзер,които не знаят,че ги снимат.
    15 млрд долара са дали на компаниите и ваксините все още се тестват и отстраняват неща,които водят до усложнения.
    Хората работят под стрес,че навсякъде ги следят в офиса им и внимават какво говорят,но си мислят,че с тези ваксини всъщност идеята е да помогнат на хората.
    В края на клипа мъж отива в сградата на Пфайзер и на охраната каза,че има заснет разговор на служители и се задейства някаква сирена все едно сградата трябва да се евакуира.
    Какво е станало от там нататък няма продължение.
  • 66 Просветен илюминат

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "незнайко":

    След поредният тест за Ковид мъж излиза от фургона и щастливо крещи:
    -Сифилис,урагана,имам Сифилис.
    Та така де,до къде я докарахме.
  • 67 де бре

    1 3 Отговор
    Много написал,а нищо конкретно не се разбира от написаното!Бла-бла-бла!!И сульо и пульо само коментират,само и само да кажат нещо!Говорилници,нищо конкретно!
  • 68 111

    7 1 Отговор
    Не се казва ваксинирайте се а инжектирайте се със съмнителни препарати с неизвестно съдържание на принципа проба-грешка. И да не забравите да освободите от отговорност производителите дето се гъбаркат с вас.
  • 69 Анонимен

    1 1 Отговор
    И кога стана лекар бе, джендър.
  • 70 неваксиниран

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ваксиниран":

    Ваксинирания, ти още ли не си се възнесъл, щото половината ти събратя вече са на път. Вчера загубих братовчед си, ваксан април месец.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 питам

    2 0 Отговор
    а ти ваксинира ли се какво чакаш да свършат ваксините ли първанчо ваксинирай се да не станеш пъвия умрял политолог
  • 73 Хихата

    0 1 Отговор
    Ама опорките яко издишат, защото:
    1. Всеки е отговорен сам за здравето си и не е длъжен да пази никого.
    2. Ваксинираните разнасят много повече заразата, понеже голяма част я карат безсимптомно, а през това време щъкат и я сеят навсякъде на воля.
    Абе от тез вакси съвсем оглупяхте, бе!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 На 100 заразени, поне 95 са Неваксиниран

    0 0 Отговор
    Тоя баш народ барабар с тролове те съвсем оглупя, че нали има обществено здраве и отговорност за другия?!!
  • 76 Guest

    1 0 Отговор
    Кой вирОс Симеончо мамин , този който не е изолиран ли , или този срещу който направиха ваксина за 6месеца , а за болести много по лоши още не могат да направят , за КОЙ вирОс става дума ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове