30 Януари, 2019 09:34 23 256 30

Доживотен затвор грози Митьо Очите заради няколко убийства

  • митьо очите-
  • димитър желязков

В столицата текат разпити на надеждни свидетели по две неразкрити, умишлено потулени престъпления

Доживотен затвор грози Митьо Очите заради няколко убийства - 1

Две знакови неразкрити убийства, събиращи прах в архивите на Бургаската окръжна прокуратура, са били прехвърлени в края на ноември месец м.г. в столицата. Разплитането на едно от тях, с надеждни свидетелски показания и веществени доказателства, е напът да прати зад решетките Димитър Желязков-Очите. И по двете дела текат усилени следствени действия. Желязков продължава да гние в истанбулски затвор и да се моли чрез адвокатите си в дипломатическата ни мисия час по-скоро да бъде да бъде есктрадиран у нас след залавянето му като главатар на организирана престъпна група на 1 август м.г. Засега безуспешно, но има обяснение.

„Документите на турското министерство на правосъдието са изготвени и няма пречка Очите да бъде върнат с полет до София, както беше планувано последно за 4 януари 2019 г., причината за отлагането е по настояване на нашата страна. Тя е твърде сериозна”, споделя източник на бургаското издание "Флагман".

Към момента в столицата текат разпити на надеждни свидетели по две неразкрити, умишлено потулени в годините убийства, за които е имало основание да се счита, че са свързани с Очите.

Първото е разстрелът на Георги Сивков пред бургаския бар „Жега” от октомври 2000 г. Скоро по него ще изтече 20-годишният давностен срок за образуване на наказателно преследване. През 2001 г. по това престъпление бе повдигнато обвинение за извършителство срещу близкия до Очите Йордан Дросев-Черния, който обаче преди да бъде привлечен в качеството му на обвиняем, умря от скоротечна левкемия в затвора, където изтърпяваше присъда по друго престъпление.

Сивков бе считан за основоположник на организираното наркоразпространение в централната част на Бургас и в жк. "Меден рудник", започнал изграждането на мрежата още в средата на 90-те години на миналия век. Той бе отстранен от бизнеса, след като направи опити да овладее Поморие и Несебър, където вече имаше ясно изразен тартор.

Второто покушение е от 13 юли 2005 г. – двойното убийство в Обзор, за което давностният срок е 35 години.

Бомбеният атентат отне живота на 2-годишната дъщеричка и на 28-годишната съпруга на бившия спецполицай Рали Пенков, който по това време бе арендатор на плажа. След бруталната екзекуция са арестувани двама от вътрешния кръг на Очите – Страхил Капелов и Николай Попов-Чайника. Те обаче получиха обвинение за изнудването на Пенков, от когото са искали 300 хиляди лева. След бързо споразумение с прокуратурата двамата заподозрени изтърпяха минимални присъди. С днешна дата, по информация на "Флагман", Страхил Капелов живее в Испания, Чайника също не у нас.

„Има свидетели, които са разпитани отново и по двете дела. Има такива, които са събрали сили и са проговорили, които са предоставили и доказателства, но това е станало под условие – Очите да не се връща у нас в периода, докато се подготвя читаво обвинение за участието му поне в едно от покушенията”, споделя още източникът на "Флагман".

Така сметките на боса от Несебър щели да се объркат. Предварителният план на адвокатите му бил да се зачетат месеците арест в Турция, към които да се добави и задържането му известно време от спецпрокуратурата в София. И тъй като събраното дотук във връзка с миналогодишната спецакция по задържането на ОПГ-то му, било недостатъчно за дълго оставане на топло, имало реална опасност Желязков набързо да се прибере у дома и дори да организира отново не само обичайните си „бизнес” дела, но и да се включи успешно и в предизборната кампания за наесен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шмъркан

    71 4 Отговор
    Абе ясно е,че жив ви не трябва тука.Ония които никой не ги издирваше ги върнаха на десетата минута от ареста,а тоя 6 месеца нищо не се знае.
  • 2 Цацата

    136 8 Отговор
    Доживотен на Слънчака, с десетина гавази и толкова котета да обикаля кръчмите! Така е в Държавата на Винету и шайката!
  • 3 Очите му са като на сериен убиец

    96 5 Отговор
    Този да влиза в килията и да не излиза от там. Достатъчно навреди на обществото и на нормалните хора. Той с нищо не е полезен за държавата и за просперитета и. Само вреди. Затова тънем в дупката заради такиз мутър. Трябва вечен затвор. Или затворниците там да му приложат инстанбулската конвенция в затвора и да не излиза. Ако може и да му отсекат главата както онзи жирналист тогава ще ми стане Митьо без очите. Не го пускайте от затвора само е вреден за България и за държавата само вреди.
  • 4 Тук

    54 4 Отговор
    Линч с камъни
  • 5 Меркел

    84 15 Отговор
    Е значи и тиквата трябва да влезе, той има доста повече престъпления, включително и геноцид към нацията ни и държавна измяна.
  • 6 ABV

    39 15 Отговор
    Май някои хора ги е страх да не излезе,щото ще са първи на мушката.Че не е цвете за мирисане Митьо Les Yeux,не е.Но Тико,Ухо,Глухо и Мухо ги е страааах,пълнят гащите,като го чуят.Те така.
  • 7 ванката

    23 6 Отговор
    вие от факти около нова година го връщахте няколко пъти в българия но се оказа че още е в турция и както винаги добре дошло за овцете които си нямат представа че митенцето не "плачи" да се прибира в бг а се разиграват циркове иж че не иска да стои там а то точно там е искал да се установи незабравяйте че вчера ни казаха по тв че сме на дъното в евросъюза по корупция или обратното че сме първенци по-точно казано а след нас извън ес се нареждат сърбия македония и турция... щом приматите са по-корумпирани от нас правете си сметка колко му е добре там на митьо но който иска да вярва аз само просветлявам нещата не карам насила хората да вярват в истината
  • 8 Дроб сарма

    25 8 Отговор
    Стига бе!
    Ще съди България в Хага и не само, че няма да лежи, но и ще му платим, щото сме го подвели...

    Коментиран от #18

  • 9 Не ме е страх от този

    28 3 Отговор
    Само от Господ трябва да се страхуваш. А от този като го видиш на живо няма смисъл да се страхуваш. Бъди спокоен. Знам владее Кик бокс. Блъскал е по фитнеса. Боцкал се е с химия по мускулите да стане мазен. Ял боб , задръствал кинефите и си е пърдял на воля. Но най смърди когато пръднел от страх. Като чуе че е замесен в убийства и то с доказани факти и документи така ще пръдне от страх че направо дори ще засмърди мн яко на инстанбулците и ще го екстрадират у нас. И после ще стане поредния хрантутник който трябва да храним с боб в затвора чрез плащане на данъци , такси , сметки и тн.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Японеца

    30 2 Отговор
    Ще го осъдят и КО?Покровителите му са си на свобода, бенчо също!

    Коментиран от #13

  • 13 Мхм

    22 2 Отговор

    До коментар #12 от "Японеца":

    Препоръчвам на Бенчо да се обърне срещу Митьо и свидетелства срещу него. Защото в този бизнес или той ти взима всичко и ти гориш или ти оцеляваш а той да гний. Ако Бенчев иска да се отърве от Митьо Очите и да си спаси имението с гаранция че присъдата на Митака ще му е гарантирана с доживотен без право на замяна тогава да действа. Или ти гориш или той избирай.
  • 14 Йосип Броз Тито

    23 2 Отговор
    Не знам, защо, но имам чувството, че пак ще му се размине на тоя тарикат...
    Всичките писания са ала-бала, май само да отчетат дейност, за такива престъпления отпреди близо 20 години, отдавна трябваше да е в кауша, а не чак сега да ровят в старите тефтери и да търсят свидетели... Всичко е лъжа и измама...
    Ами дано поне да постои повечко в Турция, че тук пак ще го помилват...
  • 15 Митьо-очите

    16 3 Отговор
    С българското правораздаване за 1 ви март мисля че ще съм вкъщи..........
  • 16 Гост

    20 1 Отговор
    Дано истамбулските манафи да са го налазили
  • 17 Мартин

    19 2 Отговор
    Каква предизборна кампания,вие луди ли сте. Тоя дано не го изкарат от турския затвор, да му изгният кокалите там.
  • 18 344

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дроб сарма":

    Трудно ще съди България в Хага. Нито в Хамбург.
    В Хага се помещава международен съд на ООН, занимаващ се с престпъления против човечеството, геноцид, военни престъпления.
    По-скоро може да съди България в ЕСПЧ в Страсбург, Франция.
  • 19 гуню рапана

    12 0 Отговор
    Нищо не става от тая държава, един дърт катил с една гънка на мозъка не могат да вкарат в затвора.
    Нищо няма да му направят, то е ясно. Колкото го вкараха последния път, толкова ще е и сега.
  • 20 гуню рапана

    6 1 Отговор
    Ей, пак се гласят да го сготвят тия соросоиди, горкото момче, Митко цяло лято лови рапани за ресторантите, те и убиец го изкараха. Освен рапани и миди, да е убил някое друго попче, герберастките соросоиди лъжат, то е ясно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    3 1 Отговор
    А дано,ама надали.
  • 23 Трепач

    2 4 Отговор
    Абе хора някои трепат обиват и влизат по на 15… 20..години наи много а митио какво е направил чак до животен затвор нарачно щтего вкрат в затвора до животен дане издава таините на Боико Борисов същто тека до животен затвор го вкарва пак Боико зада не го натопи кирливите ризи а вие какво се правите на луди всееедно нищто незнаете престанете с ващти тъпи и смешни коментари пълнисте с омраза ако го вкарат до животен затвор вие какво щте печелите или дали щтесе оправи Гладната Крадливата България то се знае Кои трябва до животен затвор да влиЗа Боико Борисов
  • 24 ха ха ха

    2 0 Отговор
    Пак пишете глупости.Чайника си живее и работи като авто инструктор в Айтос-Бургас от дълги години.Бил напуснал страната дрън дрън.Бивш училищен кадър от училището по Автотранспорт в Бургас.
  • 25 Компира

    5 0 Отговор
    Ами като спря да носи куфарчето всеки месец в София...
  • 26 анонимин

    1 0 Отговор
    Информацията ви е малко грешна,Чайника преди 20-тина дни до месец,го мярнах в Славейков
  • 27 666

    4 0 Отговор
    Митьо е наше момче, ще даде информация и ще движи бизнеса на Слънчака още дълго време. Кое не разбрахте???
  • 28 Стефан

    1 0 Отговор
    В столицата текат разпити на надеждни свидетели по две неразкрити, умишлено потулени престъпления. Сега Митьо не ни е интересен, а този дето е потулил УМИШЛЕНО престъпленията, него да го видим и чуем, НО СЕ СЪМНЯВАМ дали въобще ще се сетят за него.
  • 29 stoen

    3 0 Отговор
    Абе не разбрахте ли че Бат Бойко дърпа конците и плаща на турците да го държат там в затвора , защото пуснат ли го Бойко умира .
  • 30 Бате СЕР ГЕЙ

    2 0 Отговор
    Нещо пишете за умишлено потулени тежки престъпления,А ПОТУЛВАЧИТЕ КАКВО........НЕ СЕ ЛИ ЗНАЕ КОИ СА.