Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 09:42 33 670 24

Митьо Очите след стрелбата във „4 you”: "К`ви са тия, майка им да ..."

  • митьо очите-
  • димитър желязков-
  • стрелба-
  • съд

Дженков спасявал Димитър Желязков и Никола Маринов-Магарето с една и съща инвалидна количка след пукотевицата в Слънчев бряг

Митьо Очите след стрелбата във „4 you”: "К`ви са тия, майка им да ..." - 1
Снимка: БГНЕС

Митьо Очите и Кольо Магарето били спасени след стрелбата в ресторанта „4 you” с една и съща инвалидна количка. Това стана ясно от показанията на Димитър Дженков Шкетиев, по-известен като Дженков, пред Специализирания наказателен съд, съобщи сайтът „Флагман“.

Тази седмица той бе призован като свидетел по делото срещу сочения от прокуратурата за лидер на организирана престъпна група Божидар Кузманов и още деветима подсъдими.

Във фаталния ден – 8 юни 2016 г., Дженков бил с най-добрия си приятел Никола Маринов-Кольо Магарето в бургаския бар „Кашмир“. Магарето получил обаждане от Димитър Желязков - Митьо Очите, който му казал, че ще ходи в някакъв ресторант в Слънчев бряг.

Тогава Дженков и Магарето тръгнали с автомобил към курортния комплекс, за да се присъединят към Очите. Понеже не знаели къде е ресторантът „4 you”, те минали през „някакъв офис“, където с Димитър Желязков били Сашо (Алексиев), Вили - зет на Митьо Очите, Явор (Дългия – б.р.).

Компанията се отправила към заведението пеша, понеже то било наблизо. На няколко десетки метра преди ресторанта Дженков видял свой познат, чието име не знаел, и се спрял да поговорят, поради което изостанал от групата на Митьо Очите. Разговорът продължил около 20-30 секунди. Това обаче го забавило и вероятно го е спасило от фатален изстрел.

„Влязох с малко закъснение. Като направих една-две крачки, започна стрелба. Аз се обърнах и излязох“, разказа Димитър Дженков.

Всички започнали да бягат. Самият Дженков също се отдалечил от ресторанта. В един момент се обърнал и видял как изнасят ранения Димитър Желязков от заведението.

„Буквално го влачеха. Отидох да помогна. Беше в безпомощно състояние“, разказа свидетелят пред съда.

Видели такси наблизо. Качили го в него и тогава Митьо Очите изпаднал в безсъзнание. Димитър Желязков бил надупчен с 4 или 5 куршума, според Дженков.

Когато завели ранения пред близкия медицински център, оттам излязъл човек с инвалидна количка. Кървящият от няколко места Митьо Очите бил сложен в нея и вкаран в лечебното заведение, където му оказали спешна помощ. Медицинското лице там обяснило, че кръвното на Желязков е само 60 на 30.

След въпрос на прокурора – дали след това се е обадил на някого, Димитър Дженков отговори: „Да, веднага звъннах на Никола Маринов – най-добрия ми приятел. Каза, че лежи прострелян. Взех инвалидната количка, с която вкарахме Димитър Желязков, и отидох да го взема.“

В ресторанта Дженков бил посрещнат от десетина полицаи, които насочили пистолети към главата му и му наредили да легне.

След това обаче му позволили да помогне на ранения Кольо Магарето, който лежал на сепаре. Главата на Магарето била обилно окървавена. Той обяснил, че кръвта е вследствие от удари, но и че бил ранен с куршум в крака.

Дженков сложил Кольо в количката и го закарал бързо в медицинския център за оказване на спешна помощ.

Свидетелят обясни, че много моменти от събитията тогава и след това му се губят. Бил в изключителен шок и не спал три дни.

От прокуратурата направиха искане за прочитане на показанията му в досъдебното производство.

От тях стана ясно, че когато посетили Митьо Очите в болницата, той възкликнал: „К'ви са тия, майка им да ...“

Димитър Дженков познавал Митьо Очите и Кольо Магарето отдавна.

След искане да разпознае лицата в залата, Дженков каза, че не знае никого, освен адвокат Петър Димитров, който бил с него по време на разпитите след стрелбата.

В процеса адв. Димитров защитава интересите на частните обвинители - роднини на убития при стрелбата Александър Алексиев-Сашо Водолаза.

След въпрос каква функция е изпълнявал Сашо и какви са били отношенията му с Димитър Желязков, Дженков отговори, че не може да каже със сигурност.

„Може би да му беше шофьор, със сигурност бяха приятели“, обясни свидетелят.

Припомняме, че тази седмица свидетел в процеса бе и Никола Маринов-Магарето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    177 0 Отговор
    Още новини искаме за този, благодаря че ни информирате с тази толкова стойностна информация
  • 2 Batushka

    164 2 Отговор
    Уникални помияри....ако не са жълтите медии които превърнаха тия прости и страхливи селяндури в герои и звезди на прехода щяха да си умират в анонимност като кучета...

    Коментиран от #18

  • 3 Думата руснака

    41 0 Отговор
    Пък казваше на Бойко тиквата и насъска двамата Маргини да го ошамарят
  • 4 Претоплена Манджа

    80 2 Отговор
    Не ви ли омръзна да предъвквате тази мизерна история !
  • 5 123

    82 1 Отговор
    Повръща ми се от тези новини.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Свирещия анус

    55 2 Отговор
    И бандитите ни същата скръб като всичко останало. Гърмели се некви селски боклуци, па не се и доогърмели както трябва, най-вероятно не умеят да стрелят изобщо.
  • 8 АРЕС

    60 0 Отговор
    Тези мръсни гадове до кога ще са на свобода .Какви са тези закони при които очивадни престъпници не могат да ги вкарат доживот в затвора.

    Коментиран от #9

  • 9 ТОЧКАТА

    25 2 Отговор

    До коментар #8 от "АРЕС":

    Докато има демокрация,бхк и други такива...за справка---,,опиумната война,, в Китай...

    Коментиран от #11

  • 10 шуут ту трил

    50 3 Отговор
    Голямата банда на великия бандит Очите се разбягали, като пилци, а Митю го влачили, като чувал с картофи!!!!!
    ХАХАХАХА
    "Бог създаде хората, а Колт ги направи равни."
    Трябва да се облекчи режима за носене на оръжие, след като "държавата" в лицето на милиЦЕЛИЯта не могат да се оправят с циганите и мутрите, това е оправията.
    Само трепането ще ни оправи, диваци сме си и това е!
  • 11 шуут ту трил

    31 5 Отговор

    До коментар #9 от "ТОЧКАТА":

    Приказваш пълни глупости, на крива ракета космосът е виновен!
    Напротив при истинската демокрация е най-сгурно и има ред, давам ти за пример Америка!
    Там Митьо отдавна щеше да лежи доживот, а тука вече 20 години е герой по медиите.
  • 12 Българин

    36 0 Отговор
    Цялата тази простотия и идиотщина се случва в "европейска" България , срам , позор и резил за европосоката , за нато и тем подобни измислици.Ние сме в пъти по зле от соц Българията която плюехме , осмивахме и отричахме.Срам голям.Къде са "умните"ни политици да ни убеждават колко сме отлично добре в тази мутризирана страна.Гади ми се !
  • 13 нострадамус

    8 1 Отговор
    само в тоя сайт пишете за него
  • 14 различен

    2 32 Отговор
    Тези клавиатурни герои, които спрягат Очите, не могат да му се опрат на сянката - не на малкия пръст. Железен човек! Трябва един взвод такива като него и няма да има много проблеми. Който не иска да не му става клиент - има търсене, продава човека бело! Когато изкуфеете, давате мило и драго за още едничко, нали! А иначе той бил такъв и онакъв! Ако мога, ще намеря как, ще му помагам!

    Коментиран от #17

  • 15 Ко ние

    25 1 Отговор
    Кой беше тоя бок*ук очите ???
  • 16 Пк 500 коня

    17 1 Отговор
    Там му е местото !!! Сигурно е останаУ довоУен у каушО.
  • 17 Бате

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "различен":

    яко си нагазил :)
  • 18 КОЗА

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    БОКЛУЦИ ОТРЕКИ ОТ КЛАСА СТРАХЛИВИ КУЧЕТА
  • 19 БАРС

    12 0 Отговор
    След като държавата не прави нищто да ги вкара всичките в затвора барабар с тоя пешлеме бабаит митьо очите и след като са доказани мутри бандити то няма да е зле да ги пуснат и да им върнат пистолетите то те сами щте се избият от явно по явно делят с полицаи съдии депутати а бе с една дума всичко което са видели по американските филми то те и правят същтото
  • 20 .........

    1 8 Отговор
    още много стрелбий ша има се полека коментирашти мишки .
  • 21 Василка

    7 1 Отговор
    В Анадола го боцкат...
  • 22 Повръщащия

    6 1 Отговор
    Този писание направо изтрелва факти из небесата журналистически.
  • 23 vasik atanasova

    4 1 Отговор
    значи са му направили капан на Желязков
    и са го изненадали
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове