Last news in Fakti

27 Юли, 2016 10:22 1 386 3

Кубрат Пулев дари 5 хил.лв за реставриране на Голямата базилика в Плиска

  • кубрат пулев-
  • дари-
  • реставриране-
  • голямата базилика-
  • плиска
Кубрат Пулев дари 5 хил.лв за реставриране на Голямата базилика в Плиска - 1
Снимка: Фейсбук

Големият български спортист - европейският шампион по бокс в тежка категория Кубрат Пулев вчера направи посещение в Националния исторически музей. Кобрата научи от приятеля си Божидар Димитров, директор на НИМ, че в момента най-важната задача е реставрацията на Голямата базилика в Плиска – дело на всички българи.

Обхванат от типичното за него родолюбиво чувство, Кобрата дари 5 хил.лв на НИМ и пое задължението да призове всички спортисти, с материални възможности, да дарят средства за възстановяване на най-голямата църква в Европа, майка на всички български църкви.

Припомняме, че вчера папа Франциск с писмо до НИМ съобщи, че дарява сумата от 5 хил.евро за реставриране на Голямата базилика в Плиска.

Банковата сметка за дарения за реставрацията на Голямата базилика е:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ БЪЛГАРИЯ   АД                        

 IBAN: BG47 BPBI 7939 1087 7828 01

BIC:    BPBIBGSF

 Сдружение  Плиска

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай ой

    0 0 Отговор
    минути за реклама! Все пак добре е, че е дарил парите, а не ги е дал за реклама! Евала на журналистчето, че е направил рекламата безплатно
  • 2 ХММММ

    0 0 Отговор
    На него реклама не му трябва. Той е достатъчно известен.
  • 3 бббббб

    0 0 Отговор
    Светият отец папа Франциск е отпуснал сумата от 5 хил.евро за реставриране на Голямата базилика в Плиска.Някой от двамата е откраднал идеята ,но кой ?Пък и цифрата 5 е много обща !Иначе нищо лично,забелязвам съвпадения.