24 Юни, 2022 20:33 4 142 5

ПСЖ отчита нечувани приходи от Меси

  • лионел меси-
  • псж

Аржентинецът е допринесъл за стотици милиони в хазната на клуба

ПСЖ отчита нечувани приходи от Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сент Жермен е спечелил около €700 млн. свежи приходи през изминалата година, в която Лионел Меси е футболист на клуба, пише Marca.

Твърди се, че аржентинецът е допринесъл за подписването на цели 10 нови спонсорски договора, а в допълнение той е продал над 1 млн. фланелки. Последователите на „парижани“ в социалните мрежи също са се увеличили с 15 млн.

Подобни данни обаче сякаш дават още поводи на анализаторите, за да се усъмняват във финансите, които отчита ПСЖ, откакто Qatar Sports Investments стана собственик на клуба през 2011 г.

От наша страна виждаме две възможни хипотези. Едната е, че футболните клубове години наред са укривали реалните си доходи, като така манипулират обществените нагласи. Другата хипотеза е, че катарските инвеститори използват клуба за пране на пари, като насочват милиарди от свои дъщерни фирми под формата на спонсорство, за да трансформират парите от петролния бизнес в такива от спорт.

При всички случаи €700 млн. приходи са нечувана сума, която буди наистина много въпроси около любимата ни игра.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    12 3 Отговор
    Пари перат измамниците които се крият от властите. Моля някой да обясни защо шейховете трябва да перат пари, като парите са държавни а те се са държавата
  • 2 Синеокия шейх

    8 2 Отговор
    Пари перат измамниците които се крият от властите. Моля някой да обясни защо шейховете трябва да перат пари, като парите са държавни а те се са държавата

    Коментиран от #3

  • 3 Капитализъм

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Синеокия шейх":

    ... в действие!!! Не им трябват купи!!! Важни са финикийските знаци!!!
  • 4 Глупости,

    7 1 Отговор
    Всичко е с цел,да оправдаят парите за Мбапе.
  • 5 Лео Гредата

    3 3 Отговор
    Меси се оказа медиен балон.