Last news in Fakti

1 Юли, 2022 20:33 1 503 0

Кои са най-добрите свободни агенти в момента на трансферния пазар?

  • луис суарез-
  • франсеск фабрегас-
  • пауло дибала-
  • анхел ди мария-
  • диего коста

Бърза справка може да ни даде отговор на този толкова любопитен въпрос

Кои са най-добрите свободни агенти в момента на трансферния пазар? - 1
Снимка: БГНЕС

Футболът отдавна се изроди в игра на пари, като на фокуса на вниманието все по-често виждаме трансферните суми и заплатите, които се пръскат за нови футболисти. Това измести фокуса върху новобогаташите, като Манчестър Сити и ПСЖ, но също така извади от голямата игра грандове от ранга на Милан и Арсенал. Друга логичен, но доста подценяван ефект е, че все повече класни фигури остават без договор, защото очакват да получават релевантни заплати на тези, които се харчат от араби, руснаци и американци в споменатите вече новобогаташи. Това прави темата със свободните агенти доста любопитна, защото виждаме все по-интересени имена да попадат в тази графа. Ето, че днес сме 1 юли 2022 г. и това означава, че една огромна група футболисти вече са безработни. Нека заедно проверим кои са най-любопитните имена сред тях.

  • Луис Суарез - 35-годишният уругваец си изгради реномето на един от най-добрите нападатели в света, докато наоколо всички говореха за Кристияно Роналдо и Лионел Меси. В една по-различна конкуренция той би могъл да се похвали с далеч повече признание, но дори така говорим за футболист с над 430 гола и 240 асистенции в кариерата. За последно той носеше екипа на Атлетико Мадрид. Последните слухове са, че ще подпише с Ривър Плейт, но все още няма официална новина по темата.
  • Анхел Ди Мария - Ето ви още един латинос, който бе широко недооценяван през годините, но бърз поглед в миналото доказва, че това е играч от световна класа. Само за трансферите му през годините клубовете са похарчили почти €180 млн., като говорим за отбори от ранга на Бенфика, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и ПСЖ. 34-годишното крило има безброй трофеи във витрината си, включително и приза за „Играч на сезона“ в родината си - Аржентина. Медиите напоследък са почти сигурни, че той ще заиграе в Ювентус. Новината обаче още не е факт.
  • Пауло Дибала - Ето още един аржентинец в списъка със свободни агенти. Странното обаче е, че говорим за нападател, който би следвало да е в разцвета на кариерата си. Дибала е на 28 години и отдавна е сравняван с легендата Алесандро Дел Пиеро. Да, няколко контузии го свалиха от пиедестала в Ювентус, но въпреки това името му все още предизвиква кошмари у италианските защитници. Това може да се запази, ако заявката, че Интер го иска, се осъществи. Тотнъм също е смятан за реалистична опция, макар там Ришарлисон сякаш да запълни нуждата от нов „лек“ нападател.
  • Диего Коста - Лошото момче на световния футбол за пореден път се озовава без отбор. Проблемът за него обаче е, че ситуацията не се е променила от януари насам, когато Атлетико Минейро го освободи. Бившият испански национал многократно бе свързван с Арсенал през изминалата година, но изглежда сприхавият му характер представлява прекалено голям риск. Коста многократно вече си изпати от своя необуздан нрав, така че няма да е изненада, ако реши да окачи бутонките, при условие че не си намери нов отбор скоро.
  • Франсеск Фабрегас - Ето ви един човек, който промени представите ни за позицията на плеймейкъра. Сякаш бе вчера, когато слаломира през целия звезден отбор на Милан в Шампионската лига, за да прати собственоръчно бившия си Арсенал напред в турнира. Оказва се обаче, че той вече е на 35 години и в Монако до такава степен не го желаят, че едва му дадоха да подуши терен миналата година. Днес той има цялата свобода на света, за да потърси препитание другаде. Проблемът му обаче винаги е бил здравословното състояние. Въпреки това говорим за халф със 125 гола и 214 асистенции в кариерата.

Ще ни е особено любопитно да проверим накъде ще ги отвее вятърът тези невероятни футболисти, защото вярваме, че в тях все още има достатъчно футбол, за да ни порадват с играта си поне още година-две.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА