3 Юли, 2022 15:02 1 368 0

София домакин на две световни първенства само само за десет дни

  • таекуондо-
  • световно първенство-
  • спорт

Над 3000 състезатели ще мерят сили в двете надпревари

София домакин на две световни първенства само  само за десет дни - 1
Снимка:

За първи път две световни първенства ще се проведат на едно и също място в една година. От 28 юли до 7 август 2022г. София е домакин на най- важните и чакани турнири в света на Таекуондо - Световно първенство за кадети, Световно първенство за юноши и девойки и най-големият световен форум в Таекуондо - Генералната асамблея на World Taekwondo на 1ви август. Така нашата столица се превръща в център на световното таекуондо в продължение на 10 дни.

Над 3000 състезатели ще мерят сили в двете надпревари, а демонстративният отбор на WORLD TAEKWONDO ще направи спиращо дъха шоу по време на церемонията по откриване на 02 август от 17.30ч в зала Арена Армеец, в присъствието на Президента на Републиката, национални и международни спортни звезди и величия, световни спортни и държавни авторитети, както и елита на Световния Олимпийски спорт.

На 3 август жителите и гостите на град Пловдив ще имат уникалния шанс да се докоснат до магията на източното бойно изкуство и да се насладят на невероятните изпълнения на Звездния демо отбор в Античния театър.

Тимът на WORLD TAEKWONDO е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със "златен бутон" станаха финалисти в американския формат на "Got Talent". Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.

Демонстративният отбор на Световната федерация по таекуондо пътува из целия свят и удивлява зрителите с уникални изпълнения, а програмата му е запълнена с години напред. Това лято страната ни има честта , след посещението им при папа Франциск във Ватикана, в централите на ООН в Ню Йорк и Женева, и в централата на МОК в Лозана и фурора, който направиха в американското риалити, най-емблематичният боен демо отбор да стъпи и на родна земя.

Вземете своя билет в сайта и на касите на EVENTIM и станете част от написването на спортната история, насладете се на зрелищни битки, обрати и победи, и вижте уникалното, спиращо дъха изпълнение на най-атрактивния демонстративен отбор в Света - WORLD TAEKWONDO DEMO TEAM.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА