Last news in Fakti

20 Юли, 2022 06:59 3 148 0

Макси Лопес купи популярен английски клуб

  • макси лопес-
  • барселона-
  • милан-
  • сампдория-
  • васко да гама-
  • бирмингам сити

Така той става първият аржентинец в историята, който е собственик на английски футболен клуб

Макси Лопес купи популярен английски клуб  - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият аржентински футболист Макси Лопес, който е играл в Барселона, Милан, Сампдория и Васко да Гама, изненадващо обяви, че е станал собственик на английския клуб Бирмингам Сити.

Той публикува видео клип в профила си в Туитър на стадион "Сейнт Андрюс" и написа "У дома". Така той става първият аржентинец в историята, който е собственик на английски футболен клуб, пише Telegraph.bg.

Макси Лопес е бивш съпруг на настоящата жена на Мауро Икарди Уанда Нара.

Бирмингам Сити завърши на 20-о място от 24 отбора в Чемпиъншип в Англия през миналия сезон.

Макси Лопес ще си партнира с Пол Ричардсън в управлението на клуба, като двамата са преговаряли за купуването на контролния пакет акции около година.

"Вярваме, че можем да направим големи неща за Сити, за феновете и за отбора. Парите са наши, проектът е огромен и в отбора има страхотен потенциал", каза Лопес при представянето си.

Двамата чакат само одобрението на Футболната асоциация, което трябва да дойде преди старта на новия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА