Last news in Fakti

23 Юли, 2022 20:33 3 552 2

Мястото на Роналдо е в Байерн Мюнхен

  • кристияно роналдо-
  • байерн мюнхен-
  • манчестър юнайтед

Португалецът продължава да си търси нов отбор, а „баварците“ нов централен нападател

Мястото на Роналдо е в Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Кристияно Роналдо вече поредна седмица прави всичко възможно, за да напусне Манчестър Юнайтед. Байерн Мюнхен вече официално остана без Роберт Левандовски. Но по някаква причина португалецът и германският гранд все още не са седнали на масата за преговори, а би трябвало.

Настоящият трансферен прозорец се оказа един от най-интересните в цялата история на футбола. Причината е, че една огромна част от звездите решиха да сменят клубната си принадлежност, а нерядко това става и между преки конкуренти за най-значимите отличия. При това от отварянето на прозореца насам са изминали само 3 седмици и остава повече от месец до затварянето му.

В медиите плъзнаха редица слухове, че Кристияно се е самопредложил на Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Челси, че и дори и Барселона. Фактите обаче са такива, че той все още е футболист на „червените дяволи“, макар и да не тренира наравно със съотборниците си.

„Баварците“ на свой ред ежедневно коментират раздялата си с Левандовски. Хасан Салихамиджич и Юлиан Нагелсман вече се изказаха публично, но вместо това е редно да запретнат ръкави и заедно да намерят следващия голмайстор за клуба.

Ерлинг Холанд вече реши да последва стъпките на баща си и подписа с Манчестър Сити. Смята се, че именно той е причината „Леви“ да се обиди и да потърси изхода на „Алианц Арена“ на всяка цена. Очевидно в Байерн са възнамерявали норвежецът да замени поляка, като спазят традицията да обират най-добрите футболисти от Бундеслигата.

Килиан Мбапе пък подписа най-скъпия договор в историята на футбола с ПСЖ, макар при него да се смяташе, че със сигурност ще премине в Реал Мадрид. Споменаваме го с оглед потенциала му на един от най-добрите голмайстори в момента.

Ромелу Лукаку пък отново се провали в Челси, а си спомняме добре и престоя му в Манчестър Юнайтед. Затова той реши да се завърне в Интер, макар и под наем.

Ливърпул на свой ред се подсили с Дарвин Нунеш, Реал Мадрид има своя Карим Бензема и в общи линии най-добрите централни нападатели са това.

Единствено Хари Кейн притежава подобна класа, но фактът, че играе в английския Тотнъм означава, че цената му няма никакъв шанс да спадне под €100 млн. От няколко години насам „шпорите“ отхвърлят сходни оферти и би следвало да е ясно за всеки, че трансферът му ще струва много повече от реалистичното.

Това ни връща отново на възможността, която представлява Кристияно Роналдо. 5-кратният носител на „Златната топка“ може и да е на 37 години, но все пак продължава да е един от най-опасните футболисти пред наказателното на съперника. Манчестър Юнайтед спокойно би се разделил с него срещу €20-30 млн., а „баварците“ надали биха имали проблем да му плащат заплатата. Клубът е от най-високо европейско ниво, шансовете му за Шампионската лига винаги са добри, а потенциалът за още някоя изненадваща „Златна топка“ никак не е малък.

Е, едва ли някога отново ще видим Роналдо да вкарва по 50 гола на сезон, но е повече от сигурно, че в краката му има поне още трийсетина. Това няма да се промени до деня, в който реши да се пенсионира, стига разбира се да се опази от контузии.

Остава само и двете страни да прозрат тази възможност и от следващата кампания да видим Кристияно Роналдо и Байерн Мюнхен как продължават с европейската си доминация.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7.62

    10 2 Отговор
    Естествено че иска в байерн-да вкара още няколко гола на 3 и 4 мършави отбори в групата на ШЛ !!! Тоя тарикат няма да отиде да играе в отбор който не участва в жребия за групите на ШЛ ...
  • 2 иво

    0 2 Отговор
    иска и байерн да закопае, като октопод действа, където иде след него пепел