9 Февруари, 2023 11:37 918 12

Привърженици на Ботев Пд и Локо Пд обсадиха Общинския съвет

  • локомотив пловдив-
  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • протест-
  • община пловдив

В района има засилено полицейско присъствие

Привърженици на Ботев Пд и Локо Пд обсадиха Общинския съвет - 1

Сградата на Общинския съвет на Пловдив е под обсада от футболни запалянковци. Феновете на Ботев и Локомотив протестират срещу незавършените ремонти на два стадиона. Този на Ботев до момента глътна няколко милиона лева от държавата и все още не може да бъде завършен, информира NOVA .

В района има засилено полицейско присъствие. Част от ул. „Авксентий Велешки” е затворена за движение. Припомнямe, че заради забавения строеж, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на града Здравко Димитров. Той обаче напусна единственото партията, но не и поста си.

Преди дни беше обяснено на футболните фенове в града под тепетата, че пари за довършване на съоръженията няма. Днес обаче ГЕРБ внасят предложение да бъдат осигурени 32.7 млн. лв. от бюджета на Пловдив за довършването на стадионите. Идеята е парите да бъдат разпределени по равно между двата отбора. Кметът на града Здравко Димитров заяви на влизане в сградата на Общинския съвет, че ще подкрепи това предложение.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продължаваме Промяната

    15 3 Отговор
    Феновете на тези два отбора са подлоги на Тиквата. Нито лев за тая гербава сган
  • 2 Мощна стачка

    11 2 Отговор
    Тез какви ремонти вършат с народна пара бе..безмислено първенство със безмислени футболисти в него я прекратявайте тия драми
  • 3 Статистика1

    10 1 Отговор
    Кметът се разбунтува срещу шефа и он веднага му прати мутри.

    Боко си живее в деведесетарския филм. Докато не се отървем от тия паразити оправия няма да видим.
  • 4 Пловдивчанин

    11 2 Отговор
    Двата стадиона са общински, а клубовете частни. Като са толкова отворени, да ги купят от общината, и да ги правят както си искат. В града ни писна от тези стадиони. Вече изгубих бройката на милионите, който заминаха, а инфраструктурата в града е лом.
  • 5 Стига глупости

    3 5 Отговор
    В Пловдив пустее стадион Пловдив (9ти Септември), Колежа (Ботев) е строителна площадка откак се помня, Лаута (ЛОКОто) така и не е докарано до край. Е ние тук не сме ли хора и нямаме ли право да имаме футбол? Бойко, кмета, тоя, оня, защо трябва да сме жертва ние гражданите? Ми прави са момчетата, че протестират, то това недоволство не е от сега. И аз съм от тези които искат да имаме работещи стадиони и спорт в града.

    Коментиран от #8

  • 6 Фактъ

    7 0 Отговор
    В Банкя пред зайчарника да отидат , а не пред общината.
  • 7 Тома

    10 0 Отговор
    Сега герб ще им гласуват милиони за довършването на стадионите от бюджета на общината и сигурно ще ги вземат от децата на Пловдив.А крадеца на предишните пари тиквата ще бъде герой защото аз съм прост и вие сте прости
  • 8 Пловдивчанин

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стига глупости":

    Спокойно можеше да се направи, като в Милано. Интер и Милан играят на градския стаион, не сто стадиона в един град.

    Коментиран от #11

  • 9 Трътлю

    4 0 Отговор
    Аз съм от Пловдив и казвам: НИТО СТОТИНКА ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ ЗА СТАДИОНИ!! Който гледа футбол да си плаща! Зико е изключително тъпа и страхлива гербаджийска мутра. Умира от страх и прави глупост след глупост. Зико, кой ще довърши пробива под Центална гара, или ще газим в кал десет години? Парите - само за общински проекти! Зико - ВЪН!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Пловдивчанин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Трътлю":

    Не си разбрал. От 13.02.2023г. затварят бул. Христо Ботев, от смирнески към гарата, заради пробива. Честито!!!
  • 11 Трътлю

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пловдивчанин":

    Имаме си двуетажен стадион колкото Васил Левски, защо него реновирана него? Защото няма хляб за мафията, парите са там където се строи, а не където се реновира.
  • 12 Даниел

    1 0 Отговор
    Сценария май не се получи както искаха от ГЕРБ ??
    Трябваше кмета да даде оставка,ГЕРБ бият камбаната ,че са намерили парите въпреки кмета,а политическите дивиденти щяха да се за Борисов!