Last news in Fakti

15 Март, 2016 17:23 1 439 1

Европа разбира притесненията на Бойко Борисов

  • европа-
  • франс тимерманс-
  • бойко борисов

Франс Тимерманс заяви, че при споразумението между ЕС и Турция ще бъдат взети под внимание интересите на всички страни - членки

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви, че разбира притесненията на българския премиер Бойко Борисов, относно затварянето на пътищата за бежанци към Европа и подробностите около споразумението с Турция.

Тимерманс говори пред журналисти в Брюксел и коментира писмото, което Борисов изпрати до председателя на Европейския съвет Доналд Туск.. В него той настоява в преговорите с Анкара да бъде включена и сухопътната граница на Турция с Гърция и България, както и границата в Черно море между ЕС и Турция.

„Смятам, че всички страни – членки са отдадени на намирането на решение на бежанската криза. Бих казал, че съм умерен оптимист относно постигането на сделка с Турция по време на срещата в четвъртък и петък. Ние разглеждаме интересите на всички страни – членки. Относно България, аз напълно разбирам опасенията на премиера Борисов, защото говорейки за затварянето на бежански маршрути и пресичането на трафикантски мрежи трябва да се има в предвид, че някои имигранти биха могли да преминат през Черно море. Може и да намерят други пътища по суша. Така, че разбирам тези опасения.

Отварянето на нови глави за членство в ЕС ти дава възможност да преговаряш за различните проблеми. Когато говорим за Турция, ние определено трябва да обсъдим неща като свободата на словото, спазването на човешките права и демокрацията.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    1 2 Отговор
    И вълкът сит, и агнето цяло в това изказване. Защо ли не му вярвам?
Новини по държави: