Last news in Fakti

21 Март, 2016 08:35 8 612 15

Борисов: Може да бъде закрита една от агенциите

  • бойко борисов-
  • агенция-
  • обществени поръчки-
  • закон

Премиерът коментира спрените обществени поръчки

Борисов: Може да бъде закрита една от агенциите - 1
Снимка: Факти.бг

„Над 20 000 обществени поръчки има миналата година в България. Защо спрях поръчки сега? Защото сега излизат наяве и стигат до мен”, заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Запитан дали въпросът с „огледалото”, който му беше зададен от българите в Лондон, е причина за спирането на поръчките, Борисов коментира, че това е било капката, която му е дала ясен знак, че нещата изглеждат по различен начин отстрани.

„Спрях ги тогава, когато ги разгледах из основи, когато трябваше да се плащат авансите”, заяви Борисов.

По думите му в момента инспекторатите проверяват поръчките.

„Може да бъде закрита една от агенциите”, заяви Борисов.

Борисов коментира и това, че едва сега КЗК се е осмелило да обяви, че има картел при горивата.

„Сега има политическа воля, всички се стараят и работят много добре”, заяви Борисов.

Според него това, което държавата е направила до този момент срещу контрабандата, се оценява от цяла Европа.

„Три милиарда повече сме събрали, отколкото беше заложено в бюджета. В цигарите контрабандата е под 8%”, заяви Борисов.

След юни ще кажем за нашата двойка за президент. Имаме действаща двойка. Нека работят спокойно. Да не ги стресираме допълнително. Това отговори премиерът на въпроса кога ГЕРБ ще обяви своите кандидати за държавен глава. 

Не планирам промени в правителството, във вторник ще обясня на ПГ на ГЕРБ това, което ги интересува. Това каза премиерът Бойко Борисов във връзка с декларацията на ПГ на ГЕРБ, с която излязоха миналата седмица, в предаването„Здравей, България“ по Нова телевизия. „В един момент на ГЕРБ им омръзна да се явяват ментори, да обясняват от сутрин до вечер колко са честни, неопетнени, в бяло и едва ли не толкова далече от властта. Когато правихме правителството, г-н Кънев стоеше точно срещу мен, определихме възможно най-доброто във всяка една сфера – министри, зам.-министри, областни управители”, поясни премиерът. Борисов заяви, че ПГ на ГЕРБ и хората в партията могат да изразяват своето мнение. „Вече им стигна до челото. Какво са казали всъщност? Г-н Ненчев излиза на конгреса на ДСБ и казва, че е техен министър. В същото време депутатите на ГЕРБ са подкрепили всичките му закони и благодарение на тях, на работата на финансовия министър и приходните агенции събрахме повече пари и направихме това, ако си спомняте преди една година казах няма да даваме пари за отбрана, защото ги нямаме. Сега, когато пари в бюджета има за самолети, за двигатели и всичко, той отива и ги дразни. За това те излизат и казват – добре като си техен министър с 13 депутати как тогава всички закони ти минават”, поясни министър-председателят.

На въпрос дали това го дразни, премиерът заяви, че преди няколко дни е направил съвещание с министър Николай Ненчев, с началник щаба на отбраната, на което са приготвили доста добри неща. „Самият Ненчев спря няколко и то много големи обществени поръчки, за които имаше съмнения”. „Твърдя, че всяко едно от нещата, които министърът е направи го е консултирал с мен. Имаме прекрасна комуникация и ако не беше казал подобна реплика – сиреч за дреболии се създава един шум, който не е здравословен за никой”, каза още той.

„Във вторник ще се срещна с депутатите и ще им обясня това, което ги интересува”, добави премиерът.

По думите му, на депутатите от ГЕРБ им е омръзнало да слушат по цял ден как някакви хора в бяла се опитват да изкарат ГЕРБ лош.

На въпрос дали планира някакви правителствени промени, Борисов уточни: „Не. След като казах, че с Ненчев работим прекрасно и съм убеден, че ще продължат да се случват добрите неща в армията, трябва да кажа и за Москов”. „Здравната реформа е нещо, в което всички са се препъвали, но факт е, че само в здравната каса сме намалили дефицита с близо 350 млн. лв. Как ще го обичат Москов? Поевтинихме лекарствата, накарахме да връщат пари в бюджета, в болниците миналата година вкарахме най-добрата апаратура за 300 млн.”, допълни Бойко Борисов.

Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение. Това каза Бойко Борисов, министър-председател на Р България, на въпрос кога ще ги стигнем румънците, в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Попитан кога сме ги изпреварили в борбата с корупцията, премиерът заяви: „Това, че техните министри крадат, хванали са ги и са ги вкарали в затвора, а президентът им търси политическо убежище в Молдова. Не виждам българи да бягат в Румъния”. Борисов се съгласи с твърдението, че у нас няма осъдени политици, защото няма корумпирани такива.

„Превенцията е по-важна за мен. Аз знам, че правя всичко възможно да не крадат и който го „докопам”, знае, че ще си замине”, добави той. Според него негативния доклад на ЕС за страната ни се дължи на това, че е имало година и половина управление на Пламен Орешарски.

„Имаме пълната подкрепа на Брюксел, на колегите ни там до един и особено това, което последния месец правим, всички дойдоха да кажат „Нашият Бойко се върна”, посочи той. Според премиерът румънските компании идват в България, защото в страната ни се работи по-добре и е по-стабилна и прогнозируема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 празна тиква

    2 0 Отговор
    Този човек, ако го слуша някой който не го познава ще си помисли ,че говори за някоя друга държава ! Това което говори няма нищо общо с реалността !

    Коментиран от #11

  • 2 диан

    1 0 Отговор
    и откриваме 3 нови
    ааа може да закрием
    е пуснете билет от лотарията
    и там може да спечелите .....
    но може и да не може
  • 3 Николов

    3 0 Отговор
    Днес слушах БУДА и нищо не чух за новия закон за обществените поръчки, който започва да действа през м. април. Шрйодер бил виновен за спирането на поръчките, а не бъдещата безсмисленост за обжалване. АВЕ БУДА, простите те слушат, ама не забравяй, че чуват!!!
  • 4 Реалист

    0 3 Отговор
    Ако не ти харесва в България се "изнасяй" за Румъния или Македония. Реалността е такава каквато си я създадеш. А ти май си поредното мрънкало дето само се оплаква.
  • 5 ЧОВЕК ОТ НАРОДА

    2 0 Отговор
    ДА , СЛУШАМЕ И ГЛЕДАМЕ ЕДИН ПЪЛЕН ХИТРЕЦ И МОШЕНИК..
  • 6 СТК412

    1 0 Отговор
    Събрал 3млрд. повече а пък ще тегли милиарди щото не сме финансово добре.Както се засилил да се ихвърля и плещи глупости , скоро ще надминем и американците.На тази тиква главата хич не го слуша .Остава да му повярват и Европа.А може би отлага всички поръчки в които са му намалили комисионните.И министър председател на света да стане мутрата не може да надмине себе си .

    Коментиран от #9

  • 7 истина една

    1 2 Отговор
    АБЕ ТИКВУН защо след като имало картел на горивата а сега вече няма защо за една седмица едровата цена на горивото се качи 4 пъти при положение че международните цени на барела са същите а не падна повече крайната цена- за да може да печелят повече лукойл и парчето от баницата да е за тебе да имаш за нови избори да си купиш кога ще слезне господ да ви прибере съсипахте хубавата ни родина
  • 8 Ууууууу

    0 0 Отговор
    В Брюксел колегите му казали ,,Ето нашия Бойко се върна'' Сега ще има който да ги разсмива, да ги забавлява., като шут , като клоун...иначе политиката без него им е много скучна.
  • 9 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "СТК412":

    Не е нужно да му вярват в Европа - не виждаш ли, че на тях им трябват антируски управляващи в България и докато боко е такъв, ще си затварят очите за всички беззакония, които върши! Едва ли краде по-малко от еврофондовете в сравнение със Станишев, ама не му ги спират; за подобди изборни нарушения и фалшификации, като неговите, ако беше някой друг, всякакви организации и наблюдатели щаха да ореват орталъка, ама на него нищо не му казват. Е, само от време на време някой и друг размахан пръст в поредния евродоклад, ама той боко си е гьонсурат и на принципа "Като ми пееш, пенкеле...."
  • 10 7777777

    1 2 Отговор
    ЕХ РАЗБОЙКО, РАЗБОЙКО........! КОГА ЩЕ СЕ МАХНЕШ!
  • 11 сори

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "празна тиква":

    Тиквата може би бърка БАВАРИА с БЪЛГАРИА.
  • 12 sandisu

    0 0 Отговор
    Този човек за БЪЛГАРИЯ ли говори.
  • 13 СТК412

    0 0 Отговор
    А бе то бива Тиква..Тиква ..ама то си е цяла кратуна.
  • 14

    0 0 Отговор
    Нямам думи. Цял артист.Една хубава гега по гърба та да си знаеш мястото Некадърник.
  • 15 БАБА ГЕНА

    0 0 Отговор
    СЕГА ИМАЛО ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ,ВСИЧКИ СЕ СТАРАЯТ И РАБОТЯТ ДОБРЕ.А РУМЪНЦИТЕ СМЕ ГИ НАДМИНАЛИ.НАДМИНАЛИ СМЕ ГИ ,АМА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОРУПЦИЯТА.ТАМ ОСЪДИХА ДОСТА КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ,А ТУК НЯМА ЕДИН ОСЪДЕН.ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СИ ЗАЩИТАВА ПРАЗНИТЕ ОБЕЩАНИЯ,НИЩО ПРАВЕНЕТО,И КОРУМПИРАНИТЕ ОКОЛО НЕГО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове