Last news in Fakti

7 Юли, 2018 12:30 2 854 1

Порои потопиха Япония под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • япония-
  • дъжд-
  • порои-
  • наводнение

Расте броят на жертвите на проливните дъждове в Страната на изгряващото слънце

Порои потопиха Япония под вода (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко 47 души са в неизвестност, а пет са в критично състояние заради проливните дъждове, взели вече 27 жертви в западната и централната част на Япония, съобщи Reuters, позовавайки се на японската телевизия NHK. Повече от 1,6 милиона души са евакуирани от домовете си.

Японската агенция по метеорология издаде предупреждение за опасно време за четири префектури в западната част на главния японски остров Хоншу, където има риск от свлачища, повишаване на нивата на реките и силни ветрове. Причината са "исторически" силните валежи, както отбелязват японските медии. В Мотояма, градче на остров Шикоку на около 600 километра от Токио, от петък до събота сутринта са паднали 583 милиметра дъжд.

Сред загиналите е мъж, паднал от мост в река, възрастен човек, отнесен в канал, докато почиствал отломки.

Порои потопиха Япония под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

Порои потопиха Япония под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

Около 48 000 полицаи, пожарникари и войници се отзовават на сигналите с молба за помощ.

Пороите се отразиха и на производствения ритъм. Някои автомобилопроизводители, сред които Мицубиши и Мазда, спряха за известно време работа в някои свои заводи, защото валежите и наводненията прекъснаха веригите за доставки и изложиха на риск безопасността на работниците, съобщи агенция "Киодо".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    0 5 Отговор
    Тоз детски са е изпънал мн ма кефи,сигурно му са е удавила тъщата
Новини по държави: