Last news in Fakti

24 Юли, 2018 20:10 6 850 9

Българка открила 24 души, които загинали прегърнати

  • юлия-
  • трагедия-
  • пожар-
  • море-
  • гърция-
  • семейства-
  • деца-
  • прегърнати

Истинска трагедия в Гърция

Българка открила 24 души, които загинали прегърнати - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

„Да виждаш децата да тичат и да казват, че горят живи. Искаш да помогнеш и не можеш. Цяла „Рафина” гореше”. Това разказа пред Нова телевизия българката Юлия Устова.

Тя живее и работи в Гърция от 17 години. Рано тази сутрин Юлия е сред хората, които откриват 24 загинали на плажа - заедно, прегърнати. Те са жени, деца и мъже. Семейства, които бягали от стихията. Но не успели да се спасят.

„Бяхме в Мати. Слизаме и гледаме 20 човека, прегърнати и умрели. Обръщам се и виждам още 4 човека. Долу е морето, но не са успели да скочат и са се прегърнали и така останали”, разказва Юлия.

В Гърция беше обявен тридневен траур в памет на жертвите на горските пожари край Атина. Най-малко 74 са вече жертвите на огнения ад, а ранените са близо 190. Една българка също е пострадала, обявиха от външното ни ведомство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    51 2 Отговор
    Тцтцтц. Ужас. Мир на праха им
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бачо Киро

    16 2 Отговор
    Не мога да си представя ужаса .... Да няма къде да бягаш, огънят да е навсякъде, жегата непоносима ... Който е гледал кадрите от магистралата, разбира ... 6 ленти, 20 метра бетон и асфалт и го прескача на майтап ... Кислородът изсмукан, всичко по теб гори и се пече...
    Да почиват в мир душите им!
  • 4 Даниел

    0 2 Отговор
    Защо се случва това на Гърците ? Някои ще кажат Бог ги наказва поради тяхните грехове през вековете . Казвам ви не е заради това . . Да, наистина е много лесно да се каже, че сме отговорни за всички злини, които се случват. Особено когато се касае за другите. Исус преобръща тази разрушителна логика. . . Йоан 9 : 1 -3 Доведоха при Него един слепороден. Учениците Го попитаха: “Поради чий грях се е родил сляп? Поради негов или на родителите му?” Ако сме повлияни от будистката философия, днес ще добавим: „Възможно е причината да е в предишния живот.” За да разберем, търсим виновен. И когато страда някой друг, лесно е да мислим, че сам си го е причинил. Но Исус е категоричен: Йоан 9 : 4 “Нито поради негов грях, нито на родителите му е заслужил тази съдба”. На д-р место Господ Исус ни предупреждава , какво ни очаква ако не се покаяме : Лука 13:1-35
    1. В същото време присъствуваха някои, които известиха на Исуса за галилеяните, чиято кръв Пилат смесил с жертвите им.
    2. И Той в отговор им рече: Мислите ли, че тия галилеяни са били най-грешни от всичките галилеяни, понеже са пострадали така?
    3. Казвам ви, не; но ако се не покаете, всички така ще загинете.
    4. Или мислите ли, че ония осемнадесет души, върху които падна силоамската кула и ги уби, бяха престъпници повече от всички човеци, които живеят в Ерусалим?
    5. Казвам ви, не; но ако не се покаете, всички така ще загинете... Затова и Аз ви казвам ,ако не се покаяме и смирите всички ще загините кат
  • 5 Ники

    1 1 Отговор
    Не знам как може да изгориш на плаж ... честно струва ми се абсурдно ... жалко за хората но мисля , че особено по паникиосаните хора хич не взимат правилни решения в напечени ситуации ... влезеш ли във водата всичко е ок ... от там може да заобиколиш и т.н. Пък тоя огън не е пуснат с напалм на плажа от самолет изведнъж ... той се разпростира .. бавно .. дори и да е по бързо .. има достатъчноо време да се ометеш ...

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 ОБЪРНАХА ГРЪБ НА УШАНКИТЕ А ИМ

    0 5 Отговор
    СА МАЗНИХА 5 - 6 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА И ПУТИН ИМ ГАСЕШЕ ПОЖАРИТЕ С РУСКИ САМОЛЕТИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ. СЯ СЪБИРЪТ ГАСЯЩИ МАШИНИ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА АМА НИИИЩО НЕ НАПРАВИХА ИЗГОРЯ СУМАТИ НАРОД ПО ПОЛИТИЧЕСКИ НАТОВСКИ ПРИЧИНИ. И НИЙ ША СИ ИЗГОРИМ ТЪЙ....
  • 7 Морски

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ники":

    Изгаря се и още как! Аз лично много пъти съм изгарял на плажа! Като бях дете по два пъти ми се обелваше кожата през лятото!
  • 8 Аз съм

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ники":

    Прекалено бързо се е случило всичко, буквално за броени минути . Пламъците са били като огнехвъргачка, а в комбинация с димната плътна завеса и липсата на кислород надали са можели да видя плаж, вода или каквото и да е било друго.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: