Last news in Fakti

9 Август, 2018 17:16 1 006 4

Без предсрочни избори заради пожарите в Гърция

  • гърция-
  • пожар-
  • алексис ципрас-
  • атина-
  • атика

Броят на загиналите в пламъците край Атина достигна 93 души

Без предсрочни избори заради пожарите в Гърция - 1
Снимки: БТА/АР

Катастрофалните пожари, които се разразиха в края на юли край Атина, няма да се превърнат в повод за предсрочни парламентарни избори. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, цитиран от ТАСС.

Ние трябва да разберем как точно се е случило всичко, но и да кажем "не" на опитите да бъде възложена вина на онези, които са водили битка с огъня, каза Ципрас, който говори в централата на гръцката полиция.

Нито пожарникарите, нито полицията трябва да се окажат под прицела на евтината политическа конфронтация заради причини, които нямат нищо общо с действията им, посочи Ципрас.

Той изтъкна, че не трябва да се намират изкупителни жертви, а да се разследват причините за трагедията и да бъдат взети необходимите мерки, за да не се повтаря повече такава катастрофа.
Важно е именно това, а не да се отправят призиви за провеждане на избори от местата, в които бушуваха пожари, каза Ципрас.

Без предсрочни избори заради пожарите в Гърция

Гръцките опозиционни партии, според които вината за големия брой на жертвите при пожарите се дължи на действията на държавните служби, настояват за организиране на предсрочни избори. Правителството обаче заявява, че изборите ще се състоят през есента на 2019 г.

Броят на загиналите при пожарите край Атина достигна 93 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо не

    0 1 Отговор
    Стачкуват, нали са “ демократи”, данайците.
  • 2 киро

    0 0 Отговор
    Абе тоя мишок ципрас докога ще го крепят еврогейците.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Ники Отворкото

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "киро":

    Ципрас си отива. Това е вече въпрос навреме. Следващият премиер ще е опозиционният лидер Кириакос Мицотакис. Лидер на Нова Демокрация- дясната консервативна партия довела кризата в Гърция от 2008г. Смятам най-вероятно, че Мицотакис ще следва линията на Караманлис, Папандреу, Самарас и Ципрас и ще е близък с Германия.
  • 4 Любо Ланеца

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "киро":

    Докато Меркел каже. Неин избраник е вече Кириакос Мицотакис- син на Константинос Мицотакис-бивш премиер на Гърция и брат на Теодора Бакояни-бивш кмет на Атина и бивш външен министър на страната.
Новини по държави: