Last news in Fakti

27 Август, 2018 18:50 3 418 11

Китай тества военната си гордост

  • китай-
  • тест-
  • самолетоносач

Първи тестове на първия изцяло разработен от Китай самолетоносач

В Китай са започнали тестове на първия самолетоносач, разработен изцяло от китайски екип, съобщи ТАСС.

Корабът е напуснал пристанището на град Далян през тази сутрин. Палубата на кораба е била разчистена от строително оборудване, като на нея са били забелязани летателни апарати.

Смята се, че целта на тестовете е да бъдат проверени двигателите, навигационните системи и навигацията.

Корабът ще трябва да премине през още няколко теста по море, преди да бъде приет във военноморските сили на Китай. Това е първият самолетоносач, който е разработен от китайски експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я па я

    7 22 Отговор
    Да му мислят руснаците.
  • 2 някой

    12 15 Отговор
    Жигула с навигация!Корито руска разработка от 70-те,с китайска електроника.Ама ще свърши работа.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 СссереМ

    4 21 Отговор
    Дано не е по руски лиценз,че няма да му стигнат въглищата.
  • 4 ссссссс

    11 19 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    В интерес на истината този самолетоносач е купена разработка от Русия ,защото руснаците не са имали парите да го завършат и знанията дори да го доразработят.Смешното е ,че Китай вече се развива доста сериозно ,а са купили проект от държава като Русия ,която въобще не е наясно как да създаде подобно нещо и не случайно има само един самолетоносач който даже е украйнски.Това е именно Адмирал Кузнецов,който видяхме как опуши цялата околна среда и го дърпаха на буксир по водите.

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 5 CL500

    38 4 Отговор

    До коментар #4 от "ссссссс":

    Руснаците имат само един самолетоносач, защото тяхната военна доктрина беше и е съвсем различна от американската. Руснаците нямат за цел да пращат цели авионосни съединения в кой да е край на света, за да свалят правителства, да воюват, да налагат своя режим, както и където им утърва. Затова СССР и сега Русия имат главно подводен флот за защита и за ядрена възпираща мощ - както за унищожаване на авионосни съединения, така и за нанасяне на ядрени удари, т.е. възпиращ ефект. Филмът на американците вече сме го гледали няколко пъти - имат интереси някъде и . първо се опитват да купят правителството, ако не стане следва опит да финансират опозицията, която да свали неудобното правителство. Ако и това не проработи, заявяват, че нечии човешки права били нарушени или имало геноцид, или хим, оръжия, или каквото им хрумне срещу местното избрано от народа правителство, гласуват си в ООН, защото те държат всичко и .. следват самолетоносачите и война.
  • 6 Borislav Popov

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "ссссссс":

    А нещо да кажеш за новия кораб Зумвалд ? Него колко пъти го дърпаха на буксир ? А за краварския самолетоносач дето уж щеше да плаши Ким водородния - пък го дърпаха на буксир до Япония за основен ремонт ?!!!

    Коментиран от #7

  • 7 ссссссс

    3 21 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Колко пъти го дърпаха на буксир ? Ти въобще наясно ли си за какво пишеш ? Zumwalt е най-модерния морски съд който е създаван при това е стелт и е последно поколение разработка.Това ,че някои неща са дали проблеми не е абсолютно никаква грижа ,понеже това са нови разработки и отделно при САЩ проблемите се отстраняват бързо ,защото имат парите и знанията да го направят.Ти как си представяш руските инжинерни неможачи някога въобще да направят нещо ,дори малко близо до Zumwalt ? Разликата между САЩ и руските пияници е ,че САЩ правят върха на технологиите и при тях е абсолютен професионализъм и дори нещо да има дефект ,то се остранява ,като могат да му осигурят 24 часова поддръжка.Мужиците от друга страна ,немогат нито да правят съвременни неща ,нито да им осигуряват постоянна поддръжка и реално затова военната им техника и поддръжка са на абсолютно аматъорско ниво ,което изостава с десетилетия от Китай и САЩ.На всички е ясно ,че всяка техника дава дефект понякога,но разликата е ,че едните са развити и знаят какво правят ,а при другите е тъмна Индия.

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "ссссссс":

    Американския супересминец грохна в Панамския канал.Най-новият американски есминец USS Zumwalt се счупи по време на преминаването си през Панамския канал в понеделник вечерта, съобщи Defense News, позовавайки се на изявлението на ВМС на САЩ.Корабът, който се бил насочил към Сан Диего, се наложило да бъде взет на буксир от базата Радман в панамския Балбоа. В момента специалистите изготвят графика за ремонта.По-рано медиите няколко пъти писаха за повреди в есминеца USS Zumwalt. В края на септември стана ясно за теч в силовата част на морския съд, съобщи се също и за технически проблеми, с които корабът се е сблъскал във Флорида в края на октомври.
  • 9 аналитик

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    2021 година. Пристанище Варна. Откриаане пускането на нов български военен плавателен съд. Събрани хиляди зрители. До брега спира камион. Отваря се каросерията, кран вдига нещо и спуска на вода съда. Бойно кану, с 6 гребла, цялото розово и с мачта с трибагренника ни. Тълпата ликува. Министър председателя Б. Борисов, заобграден от верните си ятаци Цецо Цветанов, Горанов, Порожанов, и останалите гордо прерязва лентата и разбива бутилка вино в корпуса на гордостта ни, построена с пари пл оперативна програма,, Развитие на туризма,, Тълпата крещи с възторг. Командуващия на ВМС с яка маршировка козирува на ББ, сълзи напират в очите му от гордост и щастие. К. Домусчиев се разплаква от гордост и патриотизъм, все пак товаса 69 млн. лева за военни нужди. Флота ни е нарастнал с лще една бойна единица. Генерал от НАТО наблюдава и крои сметки къде да бъде дислоцирана тази нова сила по мисик?
  • 10 1944

    0 1 Отговор
    а единствения самальотоносач на ватенките е украински.
  • 11 Дон Кихот

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ссссссс":

    Русия няма самолетоносачи, поради простата причина, че не са и нужни!! Русия обаче има ракети(крилати) и морски флот, способни да унищожат всяка заплаха по море!!
    Самолетоносачи имат тези, които се мешат в чужди политики и завладяват чужди територии с цел, собствено облагодетелстване, парадирайки, че са Най-демократичната страна на света!!!
    -Русия НЕ създава Конфликти-ТЯ ги потушава-
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания