Last news in Fakti

30 Декември, 2018 16:06 2 285 8

Бунтът на "жълтите жилетки" струва 200 млн. евро

  • франция-
  • жълти жилетки-
  • протест-
  • еманюел макрон

Това е сумата, която трябва да изплатят застрахователите за щетите от протестите

Бунтът на "жълтите жилетки" струва 200 млн. евро - 1
Снимка: BGNES/EPA

Застрахователните суми, които трябва да получат собствениците на коли, ресторанти и магазини, пострадали при протестите на "жълтите жилетки" във Франция, достигат според оценки 150-200 милиона евро, съобщава в. "Журнал дю диманш".

Става дума и за погромите на Шан-з-Елизе в Париж, и за събитията в ред други големи френски градове, уточнява изданието. "Към днешна дата щетите достигат според оценки 150 до 200 милиона евро и не може да се каже, че движението ще спре", добавя вестникът.

Но според Франсоа Неде от ръководството на застрахователната компания "Алианц" "оценката на експлоатационните загуби, претърпени от собствениците на магазини и ресторанти, ще се обсъжда тепърва".

Представители на застрахователни фирми са заявили, че на срещи при закрити врати със служители от френското икономическо министерство им е било предложено да предприемат "извънредни мерки" за обезщетяване на пострадалите. Дискутира се например евентуален отказ от т. нар. франшизи (суми, неподлежащи на изплащане) в договорите за автомобилно застраховане.

По-рано този месец френското национално сдружение на търговските центрове изчисли, че загубите на големите молове от демонстрациите достигат 2 милиарда евро, а Банката на Франция намали прогнозата за растеж на БВП през четвъртото тримесечие от 0,4 на 0,2 процента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ан справедливостта

    10 2 Отговор
    Макарончо ще си ги избие с данъци.
  • 2 El comandante

    5 3 Отговор
    гербаФи комундета през 2019 мрете в адски мъки от рак до девето коляно до крак!!!!!
  • 3 ГосТ

    6 0 Отговор
    Какво става в Брюксел ? Надявам се същото. В навечерието на изборите за европарламент трябват промени! Докато германците си правят сметчици и си говорят с конете, останалите биха могли да променят Европа !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Яшко

    7 0 Отговор
    То и на нас ни струва,данъци ток вода застраховки бонуси малуси,ай да ние честито
  • 7 Трънчев

    2 2 Отговор
    Защо на тези сигнално-зелени жилетки им викат жълти?!
    Май искат да сменят името на цвета насила.
  • 8 Патето Яки

    0 1 Отговор
    Бълха ги охапала застрахователите мафиози.
    Макарона смъква милиарди от кожата на работещи и пенсионери.
Новини по държави: