Last news in Fakti

16 Март, 2019 06:32 2 333 7

Косово ще отвърне на всяка заплаха от Сърбия

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия

Хашим Тачи заяви, че неговата страна ще брани своята цялост

Косово ще отвърне на всяка заплаха от Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Косово ще реагира на всяка заплаха, която може да дойде от Сърбия. Това заяви косовският президент Хашим Тачи, цитиран от B92.

Тачи заяви, че няма да има разделение на неговата страна. Той призова Сърбия да спре да използва войнствена реторика.

„Аз съм главнокомандващия на силите за сигурност на Косово. Ние ще реагираме на всяка заплаха от Сърбия. Ще отговорим с армия и полиция. Разделението на Косово е стара сръбска идея. Това няма да се случи“, заяви Тачи.

Той заяви, че страната му ще е безкомпромисна в защитата на своята цялост. Той призова Сърбия да търси по-приятелски диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    7 1 Отговор
    Тука на Балканите, да не вземе да стане като в Сирия, че нещо много почнаха да се бъркат и Рушняците и факамериканците. Пък и много религии си имаме... ще има нещо в скоро време, май.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Иво Христов

    5 1 Отговор
    Гладио-НАТО в нова зеландия. ОПЕРАЦИЯ ГЛАДИО НА НАТО, СТРАТЕГИЯ НА НАПРЕЖЕНИЕ. Идва годишнина която Сърбия ще отбележи, НАТО обаче не спи - пак измисли терорист. Бомбардировките на Югославия от НАТО са военна операция, извършена от 11 държави-членки на НАТО срещу Съюзна република Югославия по време на Войната в Косово. Ударите започват на 24 март 1999 г.

    Коментиран от #7

  • 3 Циганина с Колелото

    10 3 Отговор
    Хашим Тачи , мафиот пионка в ръцете на тайните служби на САЩ ! Лика прилика с наш Боко !
  • 4 Боко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    Нема се пуашите ! Разбрал съм се с работодателите на не ни пипат докато съм на власт !
  • 5 11ап

    11 2 Отговор
    Този неосъден терорист(Тачи) забравя някои факти : няма я чешката еврейка Мадлин Ол' брайт и на ,,трона "в Москва е Путин , а не пиандур - продажника Елцин!
  • 6 А,де ...

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    Сценарият беше готов. И ако 89г. не бяхме свалили ''гащите'', сега България, шеше да е географско понятие. Сърбите се ''направиха на мъже'' и ги разпиляха. Според медиите, се биеха сърби и мюсюлмани ?! А,де ...? Ха-ха. За нас, к'во ли щяха да пишат?
  • 7 Димитърдд

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иво Христов":

    Нещо не си във час, ако не бяха бомбардировките на НАТО, нямаше да има Дейтънското споразумение. Лудият социалист Милошевич, проведе цели три войни в бивша Югославия. От паравоенните формирования с Аркан, тайните сръбски служби и армията избиха около 300 хиляди невинни жертви. България също често е водила войни със сърбите подстрекавани от руснаците. Не си знаеш историята. Сърби и руснаци винаги са ни мразили. Запознай се със историческите факти 1915,1918г. България е печелила много битки воювайки срещу руски войски и сръбските войски.