18 Март, 2019 14:42 3 012 13

Сърбия няма да забрави агресията на НАТО

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • нато

Александър Вучич заяви, че иска добри отношенията с групата

Сърбия няма да забрави агресията на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия може да прости, но няма да забрави агресията на НАТО. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

Вучич говори на специална пресконференция, отбелязваща 20 години след бомбардировките срещу Югославия. Вучич подчерта, че иска добри отношения с групата.

„Искаме добри отношения с НАТО, но не искаме да се присъединяваме към тях. Емоциите не могат да бъдат избегнати, като си спомним колко хора загинаха. Ние обаче трезво трябва да анализираме всичко, което се случи. Ако някой си мисли, че може да притисне Сърбия да защитава своите интереси, мога да ви кажа, че такъв натиск не съществува“, заяви Вучич.

Той заяви, че сърбите и албанците трябва да решат въпросите по между си. Според него така ще се постигне стабилност в отношенията между девете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 56 Отговор
    СЛАВА НА САЩ

    Коментиран от #9

  • 2 onq s konq

    11 40 Отговор
    Ясно че Правителството на Вучич няма да забрави "агресията на НАТО".СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО обаче...НЯМА ДА ЗАБРАВИ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА и никаква Унгария няма да спаси БЯГАЩИЯ ОТ ПРАВОСЪДИЕ ВУЧИЧ /като Македонското руско мекере- забравих му името/.
  • 3 Слава

    6 14 Отговор
    На кочината България

    Коментиран от #8

  • 4 Кеф ти постановка

    2 3 Отговор
    Тея сложиха люта чушка в ракията, бояТ ще е спартански по всички правила на Чалготеките ))) Сега всеки ще се юрне да купува БМВта, за да има място на паркинга и да чопли семки, докато гледа сеира!
  • 5 не им е дошъл акълът още

    4 28 Отговор
    Като гледам накъде търчат работите,може пак да им се наложи на сърбите пак да ги вразумяват.Една тръба е тръгнала от посока Средиземно море през Сърбия нагоре,а те слушат глупостите руски и си подритват здравните книжки.Този ''безплатен'' руско-турски поток с който им мътят мозъците хем ние трябва да го плащаме,хем и на тях ще им излезе скъп,че и не знам през къде.

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хрониките на Евразия

    6 22 Отговор
    Още един приятел на Путин е в опасност .
    Протестиращи в Белград искат неговата оставка .
    В Москва засега мислят - пари ли да му изпратят , или да му пратят рокера Хирурга на помощ ..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Едо

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    СЛАВА НА РУСИЯ! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ АГРЕСОРИ ОТ БЪЛГАРСКАТА СВЕЩЕННА ХРИСТИЯНСКА ПРАВОСЛАВНА ЗЕМЯ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ УВАЖАВАМЕ АМЕРИКАНСКИТЕ КОНСЕРВАТИВНИ ХРИСТИЯНИ И ГИ ОБИЧАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ РОДНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,ЗАЩОТО, ДУХОВНОТО Е НЕСРАВНИМО ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО,ЗА МАТВРИАЛНОТО ДА НЕ ГОВОРИМ! ,,Защото,Божието Царство не е ядене и пиене,а Правда,Мир и Радост в Светия Дух! АМИН!"!
  • 10 Петър

    8 3 Отговор
    Дали ще е Вучич или сърбите ще си изберът друг това по никакъв начин няма да засегне отношението им към Русия...! Проблемите на Вучич са вътрешни,и сърбите ще си ги решът по един или друг начин. За едно обаче е прав,те никога няма да забравят бомбардировките на НАТО,и тук няма никаква политика. Тук има патриотизъм,който на нас нещо ни липсва.И забележете....те война водиха,бомбардираха ги,върнаха ги поне 10г назад икономически и в момента живота там е по-ефтин от нашия. От 95-98г ми идваха сърби приятели от Ниш,на почивка море. И още се чуваме по тел.и като сравняваме цените на хранителните продукти,дрехи,услуги...ми то се оказа че им идва по-ефтино да ходят на море в Черна гора-Адриатическо море,въпреки че ония хич не ги обичат. А ние се тупаме че сме в НАТО и ЕС,и живеем мизерно,с най-ниски заплати и най-високи данъци...нали..? А да не казвам че тяхното ВВС,е най-силното в раьона с подарените им от Русия Миг-29М-който не знае какво означава буквата М,да се информира..! Сещам се за една поговорка актуална за нас.. „На гол тумбак чифте пищови” Типично за нас..!

    Коментиран от #11

  • 11 Све

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    И САЩ искат да ни подарят ф16 , но ние сме ГОРДИ БЪЛГАРИ И ЩЕ ИМ ГИ ПЛАТИМ КАТО ЗА Ф22. ! ! ! ! ! Приятел в нужда се познава - САЩ са пред фалит а НАТО се разпада
  • 12 Онзий

    5 3 Отговор
    НАТО у блато.Плакат на Сърбите по време на бомбадировките .
  • 13 Ааа

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "не им е дошъл акълът още":

    Вземи се скрй някъде
Новини по държави: