Last news in Fakti

19 Март, 2019 15:52 1 719 18

Вучич губи контрол

  • сърия-
  • протести-
  • александър вучич

Опозицията иска оставката на сръбския президент

Вучич губи контрол - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбската опозиция обедини всичките си искания и те са съсредоточени в искане за оставка на президент Алескандър Вучич и провеждането на честни избори. Това заяви лидерът на „Сръбската народна партия“ Вук Йеремич, цитиран от „Локално“.

Йеремич заяви, че това може да се постигне чрез свободни медии. Според него, ако исканията не бъдат достигнати, то може да се стигне до гражданско неподчинение.

„На този етап няма условия за комуникация с Вучич. Обратното би значело голямо предателство на гражданските протести. Протестите разтърсиха Вучич , който вече има видими прояви на психическа нестабилност. Той губи контрол над ситуацията“, заяви Йеремич.

Според него Запада не иска Вучич да пусне властта на страната, преди да договори споразумение с Косово. То би отворило пътя на Сърбия към членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    5 13 Отговор
    Сороса мачка, а Милиционера блее ли блеееее.... Много прост мужик. След това ще дойдат и за него.
  • 2 hmhmhm

    15 4 Отговор
    Доста пари ще отидат за тази пролет !
  • 3 Само питам

    15 17 Отговор
    Защо руската измет и мисли, че всеки стремеж за свобода е внушен и финансиран от САЩ ?

    Коментиран от #4, #5, #15

  • 4 123

    14 14 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    Ами защото на практика е така!

    Коментиран от #8

  • 5 Анти седераст

    15 7 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    Каква свобода бе наркоман? На запад властите те правят на 5 стотинки. Арестуват и пращат в затворите за изразяване на мнение.

    Коментиран от #7, #12, #14

  • 6 onq s konq

    8 9 Отговор
    Заглавието на статията е ПОВЪРХНОСТНО И ПОДВЕЖДАЩО.Всъщност НЕ Вучич,а РУСИЯ ГУБИ КОНТРОЛ НАД СЪРБИЯ!Което в последствие може да разклати и САМАТА НЕЯ след загубата на Македония и евентуално Венецуела ,защото става дума за загуба на ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНИ СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ както в икономическо,така и във военно отношение.
  • 7 Само питам

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    За боклуците наркомани като теб ли говориш?

    Коментиран от #9

  • 8 Само питам

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    На практика или според пропагандата на руските фашисти?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Даммммм

    4 4 Отговор
    Такива с губене на позиции колко пьти сме ги чели от години-примери--Асаад в Сирия-свалят го вече от 5-6 години...Венецуела-Чавес го сваляха 10 години и сега Мадуро от 2години...За Путин да не говорим...-свалят го всеки ден.Та господа соросоиди-не викайте хоп-преди да сте скочили...

    Коментиран от #11

  • 11 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Даммммм":

    То се вижда като не ги свалят какво се случва на народите им!
  • 12 Иванчо

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Малко си объркал държавите - точно в СССР ги пращат в по лагери и затвори за изразено мнение

    Коментиран от #13

  • 13 Кольо Фичето

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иванчо":

    В Германия ги прибират от домовете им, ако кажат че не искат орки. В СССР нямаше такава свирепа диктатура.
  • 14 Rado

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анти седераст":

    Русия е подкрепяла и продължава да подкрепя държави като Северна Корея и други които подтискат своя народ и не им дават свобада и развитие, най вероятно подобните режими се подкрепят. Интересно зощо след края на Втората светорва война хората са бягали от зоната контролирана от СССР минавали са през Берлинската стена и са отивали в зоните контролирани от САЩ, Великобритания, Франция. Добре, че ги има САЩ и EС за да има и да се спазват правата на хората и да имат нови такива.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 ариец

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    Ами защото всичко е свързано със стремеж за свобода,пък малко след това се окаже нещо съвсем различно от "свобода" и на "свободния" народ тази "свобода" му излезе прекалено скъпо удоволствие! За справка - всички "освободени"страни по широкия свят !
  • 16 ариец

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Rado":

    Ще ти кажа защо - малко по-на запад плащат доста пари за идеи и проекти,свързани както с технически новости така и с подривна дейност срещу източния блок,след ВСВ западната половина от Европа беше възстановена от американците,източната - от руснаците,щетите на изток бяха несравнимо повече,всичко беше впрегнато - живата сила,всичко друго - национализирано,затова народа побегна наложи се със сила да се възпира,от другата страна радио Св.Е. бълваше пропаганда,хората още повече пощуряха да бягат,на запад беше намазано с мед за тях,който рано избяга без да бъде ранен или убит - се устрои добре...нататък знаеш как е било,това стига ли ти
  • 17 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Rado":

    Ето Украйна вече не е подтискане от Русия. Няма санкции, и Европа и САЩ изливат в нея средства, а тя ще изпадне от всички класации за най-бедна страна. Защо ли?
  • 18 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Вучич поставя на власт гей премиерата Брнабич, която заяви неотдавна, че бедността в Сърбия е победена и се в пусна в борба със своя народ за узаконяване на гей браковете и терминът Родител 1 и 2.Точно тя нееднократно се е и казвала против Путин. Така, че тезисът как Вучич е твърдо на страната на Русия е доста съмнителен. Ще бъде на тази страна, където дадат повече. Наддаването е започналото сега има апартамент в Лондон, а в Москва още не.
Новини по държави: