Last news in Fakti

3 Април, 2019 20:50 1 975 2

Нов голям протест в Албания

  • албания-
  • протест-
  • опозиция

Протестиращите се сблъскаха с полицията

Нов голям протест в Албания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Албанската опозиция проведе протест в Тирана, съобщи Алсат – М.

Опозицията обяви, че настоява премиерът Еди Рама скоро да подаде оставка. Протестите бяха белязани както от сблъсъци с полицията, така и от сблъсъци между самите протестиращи.

Демонстрациите бяха оглавявани от заместник – председателя на Демократическата партия Еди Палока. На този етап Рама заяви, че решението за предсрочни избори ще бъде взето от неговата партия.

„Държавният департамент на САЩ вече обяви нашата страна като център за трафик на наркотици и пране на пари. Бъдете сигурни, че денят, в който премиерът ще си тръгне от поста е много близо“, заяви Палока.

Участниците в протеста са се опитали да пробият полицейския кордон пред албанския парламент, което е довело до сблъсъци.

„Това, дали ще има или не предсрочни избори зависи от Социалистическата партия и решението, което тя ще вземе“, заяви Рама.

Недоволните настояват за организирането на честни избори в страната. В Албания постоянно се провеждат протести през последните няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гешев

    7 4 Отговор
    Сорос е развързал кесията за шиптърите.
  • 2 🇮🇹🤟🏼Forza Italia🤟🏼 🇮🇹

    0 0 Отговор
    Евала Албанците 🇦🇱 си Устоява своите само Богатите Българи живеят добре
Новини по държави: