Last news in Fakti

9 Април, 2019 19:06 2 369 9

Уважавайте териториите на Балканите

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • сърбия

Александър Вучич иска единство в региона

Уважавайте териториите на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Териториалните граници на държавите от Балканите трябва да се спазват от всички страни. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

В момента има разговори за размяна на територии между Сърбия и Косово. По този начин двете страни биха постигнали споразумение, което да им позволи кандидатстване за членство в ЕС.

„Ние вярваме, че е важно да се уважава териториалната цялост на Сърбия, а страната да уважава териториалната цялост на всички останали. Това беше така и се надявам да остане така. Мисля, че никой не бива да нарушава териториалната цялост на другия. Ние нямаме оплаквания от Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и Северна Македония“, заяви Вучич.

По-рано президентът на Република Сръбска Милорад Додик обяви, че предстоят десетилетия на сръбско обединение. Вече има идеи за обединяването на всички сърби в една страна. На този етап сръбските представители се въздържат да коментират този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колчо Слепеца

    16 2 Отговор
    Верно са територии, като няма държави ?
  • 2 ИМА

    23 1 Отговор
    НЕЩО НАШЕ У ВАШИЯТ ДВОР !
  • 3 бай Даньо

    24 5 Отговор
    Сърбе на Върбе! През цялото средновековие Втората Българска империя е владеела Балканите и чак когато започва феодалното разпадане на по напредналите държави през ранния ренесанс , включително България, сърбите чак тогава сколасват държава водят няколко войни и успяват да сложат ръка на половината българска зема - македония , поморавието , солунско и като за капак ни забиват един нож в последната битка като изменят на християнската коалиция посредата на битката и стават васали на султана. Сега са първи християни и славяни !? Сърбия не бъде ли натикана в београдския санджак мир на балканите няма. На Унгария Воедодина, на България поморавието и Македония, без албанското, и тогава идва мира, дори можем да говорим за славянско братство.

    Коментиран от #8

  • 4 Матей

    11 5 Отговор
    Албанците не мислят така,с чичо Сам зад гърба си ще искат да се разширят към Македония,а защо не и Сърбия.За САЩ тя е трън в петата,един отявлен проруски анклав и колко му е да юрнат шиптърите срещу Сърбия.Така че,сърбите е добре да побързат с един сериозен военен съюз с Русия,да не се налага да бродят из Шумадия като по времето на Хитлер.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Някой си":

    Браво бе Душан бил на половината българин.
    Ми на теб на една пета, ти работи мозък.
  • 8 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "бай Даньо":

    Какъв си историкът, то се едно си камък с стотици години и знаеш какво е било чрез времето.
    То и вярно си камък, че като се хвърлиш ваф вода, то се чуе ГЛУП.
  • 9 Гад

    1 4 Отговор
    По голям тъпак не бях чел ,абе малоумник сърбите имат държава наравно с нас, и от всички войни между нас само една сме спечелили чети история бг
Новини по държави: