26 Май, 2019 16:27 3 932 6

ЕНП ще остане най-голямата партия в ЕС

  • избори

Мнението е на Манфред Вебер и Себастиан Курц

ЕНП ще остане най-голямата партия в ЕС - 1

Надеждите на германския десноцентристки кандидат за следващ председател на Европейската комисия Манфред Вебер са, че Европейската народна партия (ЕНП) ще остане най-многобройната партия в новия формат на Европейския парламент. Той се надява, че гласоподавателите ще подкрепят „Европа на стабилността" на един обединен и амбициозен континент.

ЕНП ще остане най-голямата партия в ЕС

На свои ред австрийският канцлер Себастиан Курц изрази надежда, че на тези европейски избори ще бъдат укрепени центристките партии, а не крайната левица и десница. Той се надява десноцентристката му Европейска народна партия да запази първото място в Европейския парламент.

Вотът в Австрия е и тест за подкрепа преди националните избори през септември след разпадането на управляващата коалиция на Курц.

ЕНП ще остане най-голямата партия в ЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    14 27 Отговор
    Браво, с тази партия бъдещето на ЕС е безоблачно, дано да не се намери, някой продажен рублераст в нея.

    Коментиран от #2

  • 2 Шмеркелита от ЕНП

    16 10 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Много е безоблачно, прииждат още работливи и образовани африканци и азиатци, даже малкия и среден бизнес (особено в новите членки) може скоро да го затворим, че то за какво им е на хората да работят, ще му теглим майната на Путя - поне за пред хората а иначе ще му продаваме каквото може, Китайците ги отсвирваме тотално, и остава малко да поработим за скъп, но диверсифициран американски втечнен газ най вече за новите колонии в източна европа, че те са под голям руски натиск и не могат се оправят с руския газ, пък така и ще са по-конкурентни със скъпия американски.

    Коментиран от #4

  • 3 Патлажан

    12 7 Отговор
    Видяхме тая народна партия докъде доведе съюза. Държавите ще започнат напускат само ние сме оптимисти да лапаме а друг да плаща.
  • 4 Бесен Язовец

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "Шмеркелита от ЕНП":

    Като не ти харесва марш в Сибир, там руски евтин газ бол, може и из джобовете да си го навреш.
  • 5 От Пирдоп

    7 0 Отговор
    Нищо добро! Нищо ново! Докога?
  • 6 1234

    3 1 Отговор
    Ес заслужава да се ислямизира до последния бял човек. В частност България заслужава да изчезне съгласно политиката на герб, която феновете на герб подкрепиха