26 Май, 2019 23:11 4 968 11

Германия изненада с две неща

  • избори-
  • европейски парламент-
  • депутати-
  • германия

Висока избирателна активност и доброто представяне на „Зелените”

Германия изненада с две неща - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В Германия отчитат висока избирателна активност – над 62% гласували. За сравнение, през 2014-а те са били малко над 41%. „През последните 3-4 месеца много агитирахме хората да отидат да дадат своя глас, дори тези, които бяха против европейските избори”, коментира високата избирателна активност Александър фон Книге от неправителствената организация „Пулсът на Европа“, цитиран от БНТ.

Допитванията показват, че по-голямата част от населението е положително настроено към Европа, но има опасност хората да не гласува, тъй като тези избори са изключително важни. „Ние решаваме кой ще представлява гражданите на Стария континент в следващите 5 години”, каза Книге.

Той допълни, че най-добрият резултат е, че екстремистите – хората, които са против европейската идея, както тези в крайно ляво, така и в крайното дясно, са много под 20%. „Това означава, че 80% са гласували за Европа, което е добре. Зелените имат много смела програма и затова те „яхнаха” европейската вълна”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    38 2 Отговор
    Да каже някой, който е в час за Германия, с какво са толкова смели Зелените? Разбрах от статията, че са яхачи на вълни. Но когато не се забавляват със това своеобразно сърфиране какво правят за работещите граждани на своята страна?

    Коментиран от #2

  • 2 Хахаха жалките зелени боклуци

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Със забрана на стари дизели се занимават. Ще махам катализатора и дпфа май скоро...

    Коментиран от #3, #9

  • 3 МАК

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха жалките зелени боклуци":

    Е не ако искаш колата ти да спре и да бълва още повече стои с тях при това подобие на горива в Бг
  • 4 Сарматиан

    31 2 Отговор
    Тотално фалшифицирани избори в Германия. При условие, че всички немци негодудат срещу малоумията на цялата политическа система просто няма как да има такива резултати. А "зелените" освен глупости нищо разумно не са предложили.
  • 5 пропов

    5 1 Отговор
    Абе кво се хванахте за тия зелените. Те просто изненадват с тва че подават глава към ЕС от крайните си позиции. Те НЕ са спечелили изборите. Но видно е, че са еволюирали в позициите си. Което е добре.

    Коментиран от #10

  • 6 Истината съм аз

    18 3 Отговор
    В германия зелените са измамници и популистки...наплашиха хората да си сменяват колите и след това отмениха забраната...зелените са едни от бруталните рекетьори на народа и най вероятно дължът гласовете си на симпатизанти и млади неориентирани и наивни хора...
  • 7 Дориан

    17 1 Отговор
    Зелени и зеленчуци явно бъркат мястото на протеста. Световният замърсител има 305 военни бази на територията на Германия. Мястото за протест е пред тях.
  • 8 Вилхелм

    1 16 Отговор
    Като гледам какви са познанията ви за "Зелените" и въобще, идеята за екология - въобще и не се учудвам на резултатите в България.
  • 9 Румяна Костова

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха жалките зелени боклуци":

    Е, тогава, Бог да я пази Германия, ако това са приоритетите на Зелените!
  • 10 Румяна Костова

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "пропов":

    Колко са еволюирали е под въпрос, след като те са в тясна коалиция с либералите Значи имат сходни или еднакви фантазии за европейските ценности като тридесет и някой си джендърски пол и тихо да стъпва европейския човек за да не обиди емигрантите в собствената си държава. Във всички останали европейски страни либералите са изпаднали до трето и по-задно място.
  • 11 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    БЪДЕЩЕТО НА ЗЕЛЕНОТО- Е ДА ПОЖЪЛТЕЕ ,ДА ПОРОЗОВЕЕ И КАТО УЗРЕЕ- ДА ПОЧЕРВЕНЕЕ ...А АКО НЕ ГО ИЗКЛЬОПАТ ...ДА СЕ СКАПЕ И ДА СТАНЕ ТОР - ЗА НОВ ЦИКЪЛ ... ТОВА Е ЖИВИЯТ ЖИВОТ ... ПРОСТ КРЪГОВРАТ НА ВЕЩЕСТВАТА !!!
Новини по държави: