5 Януари, 2020 19:50 1 565 3

Хакерска атака в Австрия

  • австрия-
  • хакери-
  • министерство

Атакувани са компютрите на вътрешното министерство на страната

Хакерска атака в Австрия - 1
Снимка: Shutterstock

Компютърните системи на австрийското външно министерство са били подложени снощи на сериозна кибератака, която продължава тази сутрин и може да трае няколко дни. Това съобщи говорител на министерството, съобщи БНР.

За кибератаката съобщи и министерството на вътрешните работи.

"Поради сериозността и естеството на атаката, не може да се изключи, че става дума за целенасочено нападение, извършено от държава", посочва комюнике на австрийското дипломатическо ведомство, като отбелязва, че в миналото някои европейски страни са ставали мишена на подобни атаки.

"Нападението беше установено много бързо и незабавно бяха взети мерки", посочват австрийските власти.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    4 6 Отговор
    Тези пък кой ги брои за държава?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иванчо П

    0 0 Отговор
    Както казва баба Тереза Мей - ние с много голяма степен на вероятност можем да твърдим, че това е работа на руските хакери, на КГБ и лошия Путин !!!!!!
Новини по държави: