Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 18:09 10 532 8

В Сърбия: Върнете Василев на България

  • сърбия-
  • цветан василев-
  • българия

Сръбската опозиция иска връщането на бизнесмена

В Сърбия: Върнете Василев на България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбски опозиционер призова правителството да предаде бизнесмена Цветан Василев на България, съобщи Танюг.

Това изявление дойде от лидера на Движение опозиционни граждани Сергей Трифонович. Няколко политически лидери вече призоваха бизнесменът да бъде върнат в България.

Според Трифонович, бизнесменът е дарил голяма сума на фондацията на съпругата на бившия президент Томислав Николич. Той попита, дали това е цената за убежище.

Бившият премиер Зоран Живкович вече обвини управляващата партия, че приема средства от Василев. Опозицията напомня, че той е участвал в приватизацията на завод за стъкло.

Българската прокуратура вече изпрати писма до европейски институции с искане за връщането на бизнесмена. Според сръбски представители това влияе на преговорите на страната с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    23 11 Отговор
    Опозицията иска, но няма да го върнат, понеже в Сърбия са на власт тези, които ходят под руснаците, а руснаците си имат свой интерес относно Цветан Василев и затова няма да го видим скоро в Блгария. Дано не съм прав, но едва ли !?
  • 2 Олесия

    11 8 Отговор
    Те затова са опозиция вечните втори защото са соросоиди!
  • 3 Rorschash

    6 4 Отговор
    Качва се на самолета и в Пунта Кана на Доминикана го чакат и какво правиме тогава?

    Коментиран от #7

  • 4 Активист на БКП

    4 8 Отговор
    Глупости ! Това просто не е вярно !!!
  • 5 Матей

    6 5 Отговор
    Виж ти какви хватки и чалъми измислили да хванат Джингиби,еша си нямат.Подло, та пак подло.Хем грабят,хем жертвата виновна.В един момент сърбите може да не удържат на дружния бандитски напор и да го предадат.Той трябваше да иде в друга страна,да му загубят дирите,в Русия биха му се зарадвали да го използват в дипломатическата рулетка.
  • 6 Баба Ванга

    11 4 Отговор
    Този тарикат Василев ще го върнат в България само в дървено пардесю с краката напред Прекалено зависим е от Руснаците и не трябва да Парлари
  • 7 Гешев

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Rorschash":

    Превеждаме на доменикански документи за екстрадиция, а Цецо си пие коктейлите до басейна
  • 8 Истината

    2 0 Отговор
    е, че лзсна мрежата от американски агенти и подлоги в Сзрбия, плътно прегърнати с нашите задокеански джендъри.
Новини по държави: