Last news in Fakti

10 Септември, 2020 14:27 4 512 31

ЕС обслужва ли Борисов

  • ес-
  • клеър дейли-
  • бойко борисов

Евродепутат с въпроси към европейските представители

ЕС обслужва ли Борисов - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Изглежда, че ЕС напълно подкрепя интересите на българския премиер Бойко Борисов, заради неговите контакти с определени групи в този парламент. Това заяви ирландският евродепутат Клеър Дейли от групата Европейската обединена левица.

Европейският представител говори след думите на Вера Йоурова. Мнението ѝ е, че ЕК не може да играе роля на прокурор и въпросът трябва да бъде решен от европейските страни.

Дейли заяви, че е шокирана от тези думи. Европейският представител заяви, че ако случващото се в България през последните години води до напредък, то представителите или са некомпетентни или подкрепят интересите на Борисов.

Според нея той предприема хитри действия, с които да прикрие корупцията в страната. Обявени са безспорни свидетелства за връзките на премиера с главния прокурор Иван Гешев.

Според нея гражданите, които протестират в София, очакват да разберат, дали стриктно ще се следва програмата за сътрудничество и дали ще бъдат спрени парите за въпросните бандити.

Дейли заяви, че европейските фондове овластяват подобни хора. Самата Йоурова заяви, че не е защитник на Борисов и неговите представители.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бръснат ЧЛЕН

    5 42 Отговор
    Интелектуалното трио на метежа е Владко Живков, Тодар Славков, Йоло Денев

    Коментиран от #14

  • 3 Тай Куон До

    71 2 Отговор
    И в ЕС същата кочина. Лукашенко диктатор , пък нашия най големия демократ !
  • 4 Чук и Гек

    57 6 Отговор
    И възрожденците така разчитали на Европа, ходели да просят помощ и да говорят против Русия, докато разбрали, че не лъскава Европа, а казашкият ухаещ ботуш ще донесе свободата!
  • 5 ха ха ха ха

    61 5 Отговор
    За никакви контакти не иде реч,а само за чекмеджетата,които хвърчат в джобовете на върхушката в ЕС. Лицемерите от ЕС се срамуват от Бойко,но виж...от пачките..парите не миришат.

    Коментиран от #23

  • 6 Кюоунът

    51 5 Отговор
    Европа трябва да съди Борисов, а не народният съд, защото обра Евро фондовете, раздаде ги на приближени лица и фирми срещу комисионни, а в замяна обслужва европейските интереси и не му пука за народа.
  • 7 Ташун Касапа

    43 3 Отговор
    От 2007 откакто сме в ЕС затъваме стремглаво. Лицемерие,лъжи,корупция и мега бюрокрация.Нищо не сатва от този съюз и народите в него не виждат никакви ползи ,а само високи сметки и данъци за да може брюкселските зелки да лапат безгрижно и да бъдат освободени от данъци.Долу ЕС .
  • 8 Глок

    28 0 Отговор
    Голямата корупция е И там! Преди време имаше един еврокомисар Франко Фратини! Все лоши работи в докладите за България! Говореше се, чуе Румен Петков го водил на Боровец тоз мафиот като всеки италианец, пуснали му момичетата, снимали го, някакъв свидетел го намериха естествено починал в кухнята, но докладите се подобриха! Така се работи! Тея чекмеджета не са само за метрески и поетески!
  • 9 аха

    8 26 Отговор
    Аха - мнението е на депутат от "Европейската обединена левица" ! Няма какво да се коментира ,тези са на хранилка от Кремъл.

    Коментиран от #11, #15, #21

  • 10 Псевдоним

    22 4 Отговор
    Борисов ще се окаже по-опасен за ЕС, отколкото е кацата без дъно Гърция. Осигурява електорална подкрепа за ЕП, послушен е и знае всички тънки игрички.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мдаа

    3 21 Отговор
    Ирландският представител нещо да е представил като неоспорими доказателства? И да го питам нещо да си спомня там за една организация дето и викаха ира? Точно там в Ирландия. Или господина е забравил? Та да попитам каква му е работата на този да решава вместо народа на България? Доколкото си спомняме всички народа беше към шест милиона. Пък до колкото виждам на площада тоя народ го няма. Да не говорим колко партии, дето дори не могат да съберат достатъчно гласове за да влязат в парламента, в момента са се опънали на площада. На какво основание тези партии на които народът не им е гласувал никакво доверие, ще имат правото да говорят от негово име. И както виждам, явно господинът е запознат много избирателно, интересно откъде ли, не е лошо да коментира непрекъснатите цитати на думите на един избягал престъпник.

    Коментиран от #16, #17, #18, #24

  • 13 Барцилонски Чекмедже Толуп

    14 2 Отговор
    Де'а и мафията, тоА Божков и таА я е купИл. От сутринта мА минават сички с 200 де'а! Ае, че бързам, че откривамЕ клъстър за мисирки в с. Байуйово...
  • 14 Рунтав

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "бръснат ЧЛЕН":

    Бръснат ама пак не става?! Така ли?
    С бръснене няма да ти стане, да знеш. Който не може- не може.
    Но ако искаш, опитай с мъж. Там не е нужно да ти става. И освен това си е много евро-ориентирано.
  • 15 Doni Brasko

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "аха":

    Адвокатче, отново си многооо компетентен! Шушомиго скрий се. Иди се лекувай.
  • 16 ха ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мдаа":

    Явно помниш като маймунките по 2 минути,затова и питаш.Нали точно твоя вожд каза ; "големите началници" . Та, сега вдена ли,че е работа на "големите началници"?
  • 17 Doni Brasko

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мдаа":

    Адвокатче, шушомиго скрий се вече. Доказателства има и то много. За сега са при Пеевски, но бъди сигурен ще е страшно като излязат на яве. Лошото е, че всички ЕНП са захрснвани от Баце и ги е страх нишката да не достигне до тях. Разбери връщане назад няма вече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ****

    9 2 Отговор
    Ами кой не иска да има послушко под ръка,знаят,че каквото му засвирят,такова ще играе.А запада обича да се обгражда с предатели и корумпирани хора.
  • 20 Грейс

    8 3 Отговор
    Жалко! Разбра се ролята на ЕК! Кьовеши, Мьовеши надежда всяка оставете от тях дори съчувствие няма да получим. Там се ходи за голяма кльопачката, а не да съблюдават върховенство на закона! Може еврофилите да продължават да се прехлаават пред европейския съюз!
  • 21 Глей ти

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "аха":

    Ирландец и Кремъл заедно? Ти да не си стоял на течение?
  • 22 ТАЗИ EU

    2 2 Отговор
    Депутат си РАЗБИРА ОТ АБОТАТА. МНОГО Е ТОЧНА. И ЕЛЕНА ГОВОРИ ТОЧНО, НО ДЖАМБАЗА, ДЕПЕСАРА, И ГЕПАРА БЯХА, БЛА БЛА ПА БЛЯ.
  • 23 1234

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха ха":

    Има съмнения че онези 500 еврови банкноти в чекмеджето не са от рушвет в България, а от Брюксел, някой от ЕНП. За това никой не проследява номерата на банкнотите защото ще стане ясно че са теглени от немска банка сиреч, дадени са от Ханс Зайдел Фридрих Науман или фирма. За това и ЕК мълчи, чудят се как хем да го махнат, хем да не се проследят парите. Не са пресполагали, че ще му ги снимат....

    Коментиран от #28

  • 24 Глей ти

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мдаа":

    Бива ли да си толкова задръстен. Не господин, а госпожа. Ирландия и Северна Ирландия са различни държави. Дори ползват различна валута. Т.е. тя навярно си спомня за ИРА, но очевидно ти нямаш никаква представа що е то. Освен това ирландския представител не решава, а се изказва, защото е част от една комисия, която пък е част от един съюз, в който България участва. Та този ЕС има правила, които правителството на бай ти Бойко, трябва да спазва. Правителство, което не е сигурно, дали е избрано от народа. Та затова тази дама критикува българското правителство. А на едно предно заседание навря присъстващия там Гешев в кучи г.....
  • 25 Комюнике

    0 0 Отговор
    Комисията настояваше за реални механизми и процедури за контрол на дейността на главния прокурор, след допитване до венецианската комисия. Имаше изказвания на различни евродепутати, между които Елена Йончева и Илхан Кючюк, а румънката Стругариу пак ни разсипа.

    Имаше и политически отенък в целия спор, че ако десницата сигнализирала нещо, комисията тутакси се задействала, а ако сигналите били от левицата, комисията спяла и давала доклади под двоен стандарт.

    Йоурова накрая каза в точен цитат: "Ще настояваме за реални резултати, а не само на хартия. Трябва да оказваме натиск. И накрая, по казаното от г-жа Дейли. Категорично отричам обвинението, което отправихте към мен, а именно, че съм съучастничка на г-н Борисов. Няма нищо такова, аз си върша работата в условията на пълна прозрачност. Проявам също така и голяма честност."

    Коментиран от #26

  • 26 Грейс

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Комюнике":

    И ние вярваме безусловно особено на последния абзац от комюнике то!
  • 27 Бприсов

    1 0 Отговор
    са го толкова зле гепили за гушата,но той си мисли,че са му приятели.Ха познайте защо.(защото няма капка мозък) Всичко което са му дали,ще се върне при тях. Той го знае,и все още си мисли, че ще си спаси кожата.Да,ама Не.
  • 28 ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "1234":

    Не, аз не мисля така. Според мен тези 500 еврови банкноти са от контрабанда,рекет,кражба от еврофондовете ...и предназначени за върхушката на ЕС. Корупцията там е в стотици пъти по-голяма от колкото в България. Затова и от Брюкесл мълчат,защото ако се разплете "шошона" ,ще се стигне до тях.
    Заради еврофондовете немската фондация създаде Герб..защото следваше потичане на еврофондове към България ,които еврофондове трябваше да се окрадат от баш мафиотите в Брюксел.
    Ако някой си мисли,че Брюксел хей така раздава еврофондове на България и управляващите в България ги крадат...значи е много наивен. Та ония са от световната мафия и само гледат от къде какво да откраднат....ще дават такива пари на България,или Румъния и т.н. Еврофондовете се връщаха в техните джобове,а за Борисов и компания оставаха трохите и псувните от българския народ.
    Това е моето мнение.

    Коментиран от #29

  • 29 Хора,

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ха ха ха ха":

    ЕС е този който не позволява на нашия простак
    да се оттегли.
    Ако в този момент простака падне,който и да
    дойде след него,няма да смее да прокарва
    измамата Коронавирус.
    Простака ще си отиде само когато всичко се
    подготви за “ваксинацията”,или,той просто им
    е нужен,и няма да позволят ,бедна малка
    България да провали световната конспирация.
    Затова,ако Народът победи(а това може да стане
    само ако излезем всички)след това,в страната ни
    маски ще носят само глупаците......

    Коментиран от #30

  • 30 ха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хора,":

    Точно така.ЕС не позволяват на Бойко да напусне,защото след това ще се озове в съдебната зала,където ще се изясни,че Бойко е бил само чираче на големите мафиоти от Брюксел.Ако коронавируса е измима (според мен е измама,но не го твърдя на 100%) то и следващ Премиер да дойде в България трябва да играе същото театро с коронавируса ,защото България изцяло е зависима (на подаяния) от ЕС. Започват санкции и какво следва с малка България,която няма в момента и работеща икономика, ами живее от подаяния? Всичко в България е в ръцете на Западни корпорации- Електроснабдяване,водоснабдяване,оператори,веригите...всиииичко.
    Само щракат с пръст и блокират България,ако не им играе по свирката.
    През 97-ма България имаше работеща икономика и създадоха изкуствената криза,като девалвираха лева и скриха стоките -нашите стоки...та какво остана сега,като всичко е тяхно

    Коментиран от #31

  • 31 Може би,

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "ха ха ха ха":

    донякъде си прав,но е достатъчно един път
    да се разбуни кошера,защото ако народа победи
    ще добие самочувствие,а беден народ от
    беднотия не го е страх,и ще предпочете беднотията пред ваксините..,,.,
Новини по държави: