15 Септември, 2020 08:00 7 903 138

Клеър Дейли пред ФАКТИ: Невероятно е как темата за България не доминира в дискусиите в ЕС

  • клеър дейли-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • протести-
  • европейски съюз-
  • европейски парламент-
  • механизъм за сътрудничество и проверка-
  • корупция-
  • европейска комисия

"Единствената причина Европейският съюз да не говори за България е заради връзките на Борисов, но фактът, че хората са на улицата много усложнява неговото прикриване", каза Клеър Дейли

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 10 септември Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBЕ) на Европейския парламент заседава, а Вера Йоурова - заместник-председателят на Европейската комисия за прозрачността и ценностите, се включи в дебата по повод мониторинговия механизъм върху България. В дебата беше разгледано върховенството на закона у нас. Тема, която беше обсъдена за затворено изслушване пред Мониторинговата група зa дeмoкрaция, върхoвeнcтвo нa зaкoнa и ocнoвни прaвa (DRFMG) към LIBE, което се състоя на 28 август.

Клеър Дейли е член на Европейския парламент от Ирландия, част от групата на Европейската обединена левица. В четвъртък тя рязко критикува Бойко Борисов и Иван Гешев, корупцията в България, техните "поддръжници в Европейския парламент". „Eврoпeйcкитe пaри дaвaт възмoжнocт нa oпрeдeлeни лицa дa бъдaт cилнo кoрумпирaни, a Eврoпeйcкaтa кoмиcия нe прeдприeмa дeйcтвия, кoeтo e рaвнocилнo нa cъучacтничecтвo”, каза тогава Дейли.

От тогава досега думите ѝ продължават да будят обществен дебат и обсъжданията не спират. Едни ѝ благодарят, други я критикуват, трети казват, че не знае какво говори, четвърти се радват на остротата ѝ. От ФАКТИ се свързахме с евродепутата Клеър Дейли – за върховенството на закона, за протестите и за европейските пари, четете разговора ни:

- Г-жо Дейли, Вие говорихте много разпалено за проблемите в България на заседанието на LIBЕ в четвъртък – защо, как знаете толкова за държавата?

- Да, предполагам това е било малко странно. Била съм на почивка в България преди много години, мисля, че мястото беше красиво. Когато бях избрана за евродепутат, вниманието ми беше привлечено заради недвижима собственост на ирландци – апартаменти в България. Те имаха големи трудности, докато получат достъп до собствеността си и това ме заинтригува. Говорих по въпроса и миналата година, по повод на механизма за сътрудничество и проверка за България – тогава бяхме единствените хора, които възразиха механизмът да бъде вдигнат. Като резултат на това български граждани се свързаха с мен и ми дадоха повече информация.

Истински си отворих очите обаче, когато миналия декември Парламентът се оскърби да покани Гешев на изслушване за антикорупцията, за справянето за корупцията в Европейския съюз. Този човек беше поканен на платформата и това очевидно бях чела за протестите, за неговото назначаване и всички трудности около него. Просто не можех да повярвам, че каним човек, който е замесен в толкова много очевидни скандали и неправомерни действия.

Участвах и в това заседание, а след това предполагам, че имах интерес към темата. Имах удоволствието да видя всички протестни действия, които се случват. Много българи идват в Ирландия заради селското стопанство, но, според моите проучвания, много от тези хора са експлоатирани вкъщи в България, но също и в други части на Европа, където отиват, за да работят.

За мен изглежда сякаш много пари се вливат в България и биват усвоявани от много малка група хора, докато гражданите остават бедни. Това е просто позорно. Доказателствата са налице и съм шокирана, че се говори за това толкова малко. Направо не мога да повярвам, защото на фона на мащаба на това, което се случва е невероятно как темата не доминира в дискусиите тук, но е така.

Миналата седмица беше възможност да повдигнем въпроса и фактът, че вниманието е повишено е, защото хората са на улицата.

- Какво мислите за протестите?

- Това е брилянтна възможност да се променят правилата на играта, както във всяко друго общество. Един друг член на Европейския парламент изказа много добро мнение, за което беше права, аз самата исках да кажа същото нещо, но не ми стигна времето - хората в Европейския съюз говорят за Беларус и как имат нужда от избори, как Лукашенко е много корумпиран и ужасен – и вероятно е, но Беларус дори не е в Европейския съюз.

Същите хора не казват нищо за България, но причината много хора да забележат България сега е - и мисля, че комисарят го знае, защото се почувства много неудобно и не хареса това, което казах - ако не беше притеснена, нямаше да отговори, но причината е, че хората са на улицата – това значи, че Европейският съюз не може наистина повече да игнорира поведението на Борисов.

Те си мислят, че ще им се размине, защото хората са тихи, но сега, когато хората не са тихи, това потенциално променя всичко.

- Много хора видяха във Вашите думи реакцията, които очакваха дълго време от Европейския съюз – какво ще кажете на тези хора?

- Аз също очаквам реакция. Имаше опити от групи в Парламента за дискусия върху България след пленума тази седмица, но то не успя да стигне до дневния ред.

Изказах това мнение и на заседанието – спекулира се и вероятно е истина, че Европейският съюз не е работил по този въпрос по-публично. Не казвам, че се справят в проблемите в Унгария и Полша, но определено говорят много повече за тях и оказват натиск върху държавите, докато за България никой никога не говори.

Мислех, че има възможност да говорим за България този път и тя още не си е отишла, просто процесът е задържан. Фактът, че има протести прави ситуацията неудобна. Тези протести вече видно се случват по целия свят. Бях шокирана от количеството хора, които се свързаха с мен – очевидно българи в Ирландия поддържаха връзка с мен, но след това и хора от целия свят. Българите са малко като ирландците – има толкова много българи по света, и всички виждат какво се случва.

Моето заключение е, че единствената причина Европейският съюз да не говори за България е заради връзките на Борисов, но фактът, че хората са на улицата много усложнява неговото прикриване.

Когато бях избрана за евродепутат и имах проблем с управлението на България писах до всички нейни представители тук. Това беше преди година, аз не ги познавах. Сама един или двама депутати ми отговориха, когато адресирах проблемите и продължих да работя с тях. Мисля, че българските политици също си мълчат.

- Кои са политиците, от които получихте отговор?

- Човекът, който много ми помогна беше Радан Кънев. Свързах се още с Елена Йончева и Петър Витанов – сториха ми се приятелски настроени, но Радан се захвана същински с проблема и помогна много по въпроса със справянето с корупцията.

Интересно е, че той е от партия, която е в същата група като партията на Борисов. Сигурно му е трудно и изглежда да е добър човек. Пак казвам, не съм експерт по българска политика, но от моя опит това беше човекът, който ми отговори и беше отворен и прям относно проблемите в държавата. Помислих си, че ги разбира много добре.

- Според Вас, какви действия трябва да бъдат предприети от Европейския съюз спрямо България?

- Аз идвам от държава, в която също имаше огромни проблеми. Миналата година, когато изразих мнение, че механизмът за проверка и сътрудничество не трябва да бъде прекратен за България, а трябва да остане някои хора казаха, че това е действие срещу българите. Тогава им казах, че аз идвам от държава, в която понякога натискът от страна на ЕС е нещо, което искахме да се случва, защото искахме промяна по въпроси като правата на жените.

Сега има толкова много разследвания къде отиват европейските пари и те отиват в ръцете на много малка група от хора. За мен – аз казах това и преди и настина го вярвам, тези пари са източник на сила за тези хора. Те оцеляват и процъфтяват, защото ЕС ги храни с парите на данъкоплатците, а те използват тези пари срещу гражданите на държавата.

Силно вярвам, че е в интерес на гражданите тези пари да бъдат използвани за постигане на цели, а на управляващите да бъде потърсена сметка. Не трябва да ги храним повече, докато няма промяна.

Разбира се, не съм наивна – тази битка няма да бъде спечелена от ЕС, защото и те не са чудесни. Те също не са добрите – досега са били щастливи, ако България е тиха, ако българите служат за евтина работна ръка, не ги е било грижа. Но трябва да ги е грижа, когато българите са организирани, когато те протестират – това прави нещата по-трудни за ЕС.

Вярвам обаче, че българските граждани трябва да решат проблема. Отново - без да съм експерт в българската политика и да твърдя това, вашият президент изглежда да е добър човек. Със сигурност има добри политици в България и щом натискът е за нови избори, значи промяната е необходима, но с искане за действителна промяна, а не с тези глупости за нова Конституция.

Един от най-големите проблеми е, че промените, които българските власти правеха всъщност бяха недобри. ЕС казваше, че това е прогрес и реформи, но това бяха точно обратни действия. Това трябва да идва от връзките на Борисов и неговата партия в Европейския парламент, главно с Урсула фон дер Лайен и Ангела Меркел. Мисля, че има и други свързани хора – мисля, че на Вера Йоурова ѝ беше неудобно. Тези хора трябва да си кажат, че това е лъжа и не могат повече да я прикриват. Корупцията в България, за която всички знаят трябва да бъде преборена.

Не зная какво ще се случи с протестите. Не зная и кой ги организира, но виждам, че има много хора, които спешно искат помощ и решение без да имат определен план. Може би имате нужда някой да излезе напред и да бъде лидер. Не зная много, но зная това – и го казах на хората, трудно е и е сложно, но ако не опитате да се организирате и да промените нещата, значи вече сте загубили. Ако се опитате да промените нещата, може и да спечелите. Не е гарантирано, но ако не се опитате, значи вече сте загубили – няма да има промяна. Затова трябва да се опитате.

От разстояние и без да зная много, президентът ми изглежда добър човек. Аз бих се радвала, че е там. Има и няколко много добри съдии и още много хора, които знаят какво се случва. Фактът, че сега се организират може би означава, че ще продължат да го правят. Със сигурност колкото по-дълго продължават, толкова по-трудно ще става за управляващите, защото те ще имат избор. Ще имат избор дали да продължават с тези глупости за Конституция, което не е никаква реформа или ще трябва да се предадат.

Не зная дали протестите стават по-масови или отслабват, но зная, че има интерес от българи по целия свят. Това, че има българи по целия свят също е от значение. Искам да насърча българите, които живеят в Европа, Канада или Америка да притискат местните политици, защото тогава те ще отвърнат с натиск към българските политици.

- Всъщност в много европейски градове се организират протести.

- Да, зная и това е чудесно. Имаше протест и Брюксел и исках да се присъединя, но се случи да съм извън града. С мен се свързаха хора от Германия, от Ирландия, от Канада и това е от голямо значение.

Мисля, че имате нужда от сила, която да организира опозицията – не успявам да видя това към този момент. Може би от гражданска организация, която да направи крачка напред. Трябва да има някаква сила, която да сплотява. Преди това обаче така или иначе имате нужда от избори, така че натискът за избори трябва да е на първо място.

През последните дни много хора ми писаха, също и хора от другата страна – хора, които ми казват, че не зная за какво говоря, че няма масови арести, а правителството е чудесно.

- Как ще коментирате например писмото на адвокат Станислав Станев към Вас, който казва, че не знаете за какво говорите?

- Да, той ми писа. Казваше, че говоря политизирано и не зная какво казвам. Аз всъщност му отговорих, че всичко е политика, разбира се, че не твърдя да зная всичко, но съм щастлива да наблюдавам отблизо нещата, за които говоря. Имаше и още едно писмо от един човек, който ми казваше същото нещо.

Получих огромен брой писма от различни хора, които са в различни сфери на живота. Бях малко шокирана от това, защото за мен това показва колко голяма е празнината – до каква степен никой не дава гласност на каузата на българските граждани, щом това изказване, което направих в Европейския парламент може да предизвика такава реакция. На всички, които се свързаха с мен казах, че трябва да опитат, защото иначе са загубили.

Този човек Станислав, който казва, че не зная за какво говоря – аз не го познавам, не зная дали той знае за какво говори. Но зная със сигурност това, което съм виждала и чела във връзка с някои от финансовите измами, които не са отворени за дискутиране. Има случаи на доказана корупция. Фигурата на Гешев е обвързана със скандали още преди назначението му, а откакто е назначен скандалите стават все по-големи – това е факт.

Дали имам правото да коментирам други държави – да, мисля, че имам. Нямам против хората да говорят за моята държава. Не твърдя, че имам всички отговори, че Ирландия е перфектна и със сигурност не твърдя, че Европейският съюз е перфектен – те трябва да поемат голяма част от вината.

Моят гняв дори ще бъде по-насочен към Европейската комисия, защото това е мястото, където мога да повлияя. Българската политика и променянето на вашето правителство – това е работа на българските граждани. Моя работа обаче е да искам сметка на Европейския съюз, който събира пари от всички нас и позволява тези пари да бъдат похарчени, за да могат хората на върховете да забогатеят за сметка на гражданите. Те знаят какво се случва. Ако аз зная, значи и те знаят.

Изразих мнението и не го направих меко, че Борисов е достатъчно умен да не докосва малцинствата по начина, по който Унгария или Полша се прицелват в гей общността или се държат расистки. За мен, това поведение е напълно неприемливо от страна на тези държави, разбира се, но в ЕС това е достатъчно, че всички да заговорят колко ужасно е това. Да, ужасно е, но корупцията, кражбата на пари с цел забогатяване и ефектът на мафията също са ужасни. Защо не говорят и за това? Защо не спират фондовете и заради тази причина?

Но не го правят, защото вероятно са достатъчно щастливи от управлението, защото виждат стратегическото място на България в Европа и искат приятелски настроено правителство в средата на пътя, правителство, което е щастливо да остане в ЕС и не се интересуват, че те остават в ЕС, за да облагодетелства себе си, а не за доброто на гражданите.

Както казах, работата на политиците в България е доброто на нейните граждани. Моята работа е да поискам сметка от Европейската комисия. Зная, че протестите са малко без посока, но те все пак отиват някъде. Когато хората бяха вкъщи и не протестираха, не отиваха никъде. Властимащите трябва да се притеснени от случващото се. Казват, че е най-тъмно преди изгрева. Може да станат още по-лоши, може да говорят, че ще се държат за властта, но това ще е точно преди да си отидат.

Имаше и още един човек, който отправи адски критики към мен, а аз никога не съм го срещала. Имаше много развито мнение за мен и каква съм аз, а аз си мислех – „Божичко...“.

- Знаете ли, че има и публикации за Вас в български медии – разказват коя сте, някои Ви обвиняват в различни неща?

- Наистина? Това е лудост. Но е добре – това е добър знак. Оскар Уайлд - известният ирландски драматург, е казал, че „има само едно нещо на света по-лошо от това да говорят за теб и то е да не говорят за теб“. Ако говорят за теб, значи се притесняват, че трябва да отговорят на това, което казваш. Трябва да се опитат да те дискредитират, защото хората слушат.

Това е знак за слабост от тяхна страна. Беше ми забавно как извадиха трика с комунистите при положение, че знаем, че много от хората, които се облагодетелстваха от колапса на СССР и Източния блок бяха вторите комунисти. Много от хората, които се облагодетелстваха бяха хора на стария режим.

Само българските граждани могат да се справят с тях. Хващате правилната вълна с тези протести. Те сигурно са притеснени. Младите хора, обикновените хора трябва да излязат напред и да кажат –„Аз, аз ще бъда човека, който ще представи моята общност“. Успех, чудесни сте и се дръжте!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    28 68 Отговор
    България е последна дупка на кавала в дневния ред на ЕС. Повечето европейци не са чували за българия, ако са пък то е все отрицателно, а много си мислят, че страната се намира в Северна Африка. Така че дори и да изчезне един ден никой няма и да забележи. Тази шехерезада явно е тръкала и тя билетчета на късмета, може и тя до вчера да не ви е знаела къде сте на земното кълбо.

    Коментиран от #33

  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    95 15 Отговор
    Щото редовно си плащам процента на Меркелица.
  • 3 ФЕН

    32 95 Отговор
    Аре у лево, стига с тоя джендърски натиск! Вече и мъртвите разбраха, за какво драпат Радан и Йончева! Е тук гей бракове няма да има, сори!

    Коментиран от #11, #29, #78

  • 4 да де

    62 7 Отговор
    "Гарван, гарвану око не вади" поне докато им върши работа и им играе по свирката.
  • 5 Frv

    47 11 Отговор
    А де, защо не доминира? Сигурно Бойко "мутрата" е подкупил или уплашил с бухалка целия ЕС.
  • 6 Ерекция Кочева

    11 50 Отговор
    Тая турбо либералка е мноо красива.А иначе ....,кое му е невероятното!?
    На Брюкселските пичове им требат точно пичаги като наш Бочко!
    😎🐮😎🐮😎🐮😎🐮😎🐮😎
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дельо Хайдутин

    65 8 Отговор
    Права е жената.За десет години от ЕС 300 млрд делено на 5 млн прави по 60 000 на всеки български гражданин.

    Коментиран от #19, #65

  • 9 Госあ

    57 9 Отговор
    Да,невероятно е. Също толкова невероятно колкото оттеглянето на доверието на ЕС от кабинета на Орешарски преди да са минали и 100 дни от неговия избор, без абсолютно никакви реални действия от негова страна. Просто поиска да изтегли 1млрд заем. Сигурно е бил малко. Също толкова невероятна е непрекъсната критика и спиране на фондове към Малта,която има несравнимо по добри показатели от България по всичко, само защото правителството там е на лейбъристите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ерекция Кочева

    13 21 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    То е ясно.,че нема да има гей бракове....,ама поне да разрешат зоофилията!
    😁🐮🐷🐮😁
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Госあ

    25 8 Отговор

    До коментар #12 от "Клеър Дейли":

    Абе консуматорче, а Тюринг какъв е бил ? Сигурно не си чувал за него, а 🐖 ? К'во ги пробутваш тия бе герберотиквениче
  • 14 Разбрах,

    9 39 Отговор
    Че госпожата не е достатъчно подготвена по темата, по нейни думи. Също, чи предполага Радев е добър човек?! Но е категорично за Борисов , че е достатъчно умен . Не разбрах дали Йовчева е от редовите българи и как си е облажила от европейските пари...
  • 15 Коя е Клеър Дейли

    16 47 Отговор
    Статия в ирландската медия от 11 септември 2020 година, в която се описват изпълненията на ирландската левичарка Дейли и нейният другар от Европарламента Мик Уолъс. В статията се съобщават сериозни факти за връзката на двамата с Русия, с венецуелския диктатор Николас Мадуро, с режима на Асад в Сирия и пълната подкрепа на двойката левичари за беларуския президент Александър Лукашенко.

    Коментиран от #17, #31, #60

  • 16 Кеър Дейли

    10 26 Отговор
    Парите не миришат (па било то и рубли).
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сомалийския пират

    14 31 Отговор
    А редно е да обясниш и откъде мъжа ти има 1.4 млн. евро които бяха укрити от властите в Ирландия,или викаш ние-комунистите ИМАМЕ ПРАВО ДА КРАДЕМ БЕЗОГЛЕДНО.Или иначе казано-ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ.....

    Коментиран от #20

  • 19 Дельо Хайдутин

    38 7 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо Хайдутин":

    Тука май има хора дето им харесва че са им откраднали от всеки по 120 000 лв за 10 години.Явно от тролене са изкарали повече.

    Коментиран от #41

  • 20 Бат Бойко нощния бандит

    25 5 Отговор

    До коментар #18 от "Сомалийския пират":

    Аз откраднах от Европа за 10години 300 000 000 000.Можете ли да преброите нулите.
  • 21 Коя е Клеър Дейли

    7 12 Отговор

    До коментар #17 от "излиза че":

    Така казват в Ирландия - те би трябвало да си я познават нали?
  • 22 мдаааа

    17 4 Отговор
    За Клеър не знам,ама Туск с „приятелски” ша ги закопае Борисовчетата!
  • 23 бре,бре

    21 3 Отговор
    По логиката на герберастките тролчета Туск и той куманяга,а?!
  • 24 Behemoth

    25 4 Отговор
    Абе превода малко куца ...губи се смисъла на места....разбира се става ясно че Баце е бандит а Гешев менте!

    Коментиран от #25

  • 25 Така де

    14 18 Отговор

    До коментар #24 от "Behemoth":

    Пък Путин, Лукашенко,Асад,Мадура са стълбове на човечността и правата на хората - пак според тази!
    Не ви ли е интересно, защо така се активизират да плюят България рупорите на проруска пропаганда в Европарламента?

    Коментиран от #26, #36, #90

  • 26 Behemoth

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Така де":

    Защо, осветли ме о ,Луцифер?

    Коментиран от #30

  • 27 Е дин

    7 22 Отговор
    Офф, успокоих се! Срам ме беше какви хора пращаме в ЕП, но сега виждам, че един Бареков, един Слабаков, един Джамбазки и т. н. са на висота в сравнение с това недоразумение.
  • 28 Бай Ху (By Who)

    7 16 Отговор
    Тая е много зле бе.
  • 29 Перо

    17 7 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    Тиквата е фен на гей браковете,беше приел Истанбулската конвенция.
  • 30 Така де

    4 16 Отговор

    До коментар #26 от "Behemoth":

    Ами да кажем, защото се приближаваме все повече към ЕС!

    Русия все повече засилва атаките си срещу Европа. Германия, Великобритания, Франция, Австрия, Испания, Полша са се превърнали в ключова цел за руска намеса и влияние, поставяйки най-големите европейски икономики на „фронтовата линия на нова Студена война“. В Испания има разследване за руска намеса в Каталуния. Австрия постоянно е нащрек с шпионажа. Франция беше замразила 4 години външнополитическите си отношения. Наскоро излезе безпрецедентен доклад във Великобритания, че Москва е забъркана в референдума за независимост на Шотландия през 2014 г. „Газпром“ постоянно подкопава Полша. Германия е на фронтовата линия на руските хибридни действия за намеса и влияние в Европа, пише Джон Кампфнер, журналист и старши сътрудник в RUSI Кралският институт за обединени услуги (RUSI)

    Коментиран от #32

  • 31 Перо

    20 2 Отговор

    До коментар #15 от "Коя е Клеър Дейли":

    Пропусна връзката и с Хитлер,Ким Чен Ир,Кадафи и Пиночет.

    Коментиран от #34

  • 32 Перо

    18 2 Отговор

    До коментар #30 от "Така де":

    Тролчо,приземи се и се спри! Ти си на държавна служба като корумпе,а не като трол. После ще те махнат за конфликт на интереси.
  • 33 Doni Brasko

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Има само частица истина в това, което казваш. Много добре знаят всички къде е България. Не случайно ни приеха в ЕС и НАТО без фа сме готови за това и на 10%. Тях ги интересуваме само като територия. Никой не иска силна България, защото това означава: собствено мнение по важни въпроси, възможност да отстояваш свои интереси, независимост. А никой от великите сили не желае това. Затова и о трепки като днешните ни лидери съществуват така безнаказано. Съгласяват се на всичко предложено без значение, дали е в национален интерес.
  • 34 а стига бе

    6 9 Отговор

    До коментар #31 от "Перо":

    Що бе тролче, лошо ли е да знаем кой ни критикува? И какви са му възгледите?

    Коментиран от #39

  • 35 Чук и Гек

    14 2 Отговор
    Ония там в ЕС мълчат! Точно като нaблъскани с 200! Па и защо ли да се обаждат! Няма 250 арестувани на вустанието, няма убити, пребити, ранени! Само малко повечко пиратки! То и на нова година има къдя повече пиратки, но никой не арестуват! Това са салюти манифестации в чест и слава на Бойко Борисов главоча!
  • 36 Doni Brasko

    15 4 Отговор

    До коментар #25 от "Така де":

    Типично изкривяване. Какви и диоти сте да пишете такива неща. Искам да ми цитираш от интервюто къде пише нещо за Русия. Тия опорки не вървят. БОЙКО БОРИСОВ Е РУСКИЯ АГЕНТ В ЕС. ВСИЧКО МНОГО ДОБРЕ СЕ ВИЖДА.

    Коментиран от #38

  • 37 бокошкафа

    8 2 Отговор
    с толко милки евро моа ги купя барабар със сградите и бюрата им
  • 38 Така де

    3 11 Отговор

    До коментар #36 от "Doni Brasko":

    Е ти какво искаш да пише -Клеър Дейли публичко призна:
    -Да , аз прокарвам руските интереси в Европарламента и всичките ми изказвания са насочени в тая посока?
    Нещо май а?

    Коментиран от #66

  • 39 Перо

    19 3 Отговор

    До коментар #34 от "а стига бе":

    Не е лошо да знаеш,лошо е да симулираш знания. Първо се образовай,преди да ръсиш глупости. Единствената вина на депутатката е,че е казала истината за двама престъпници,а селските корумпета на държавна хранилка,веднага скачат като по команда.

    Коментиран от #43

  • 40 А защо да доминира

    12 2 Отговор
    ЕС си нагалат техните интереси и на тях това им е достатъчно. В Украйна ЕС и САЩ си наложиха техния интерес, Украйна прави квото им кажат и вече не се занимават с тях.
    Поизкрякват от време на време и това е.
    Виж, Беларус все още не е тяхна и затова толкова крякат за там.
    С Навални същата работа.
  • 41 Щото хората не знаят

    18 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дельо Хайдутин":

    какво значи да живееш по-добре а и са обезверени. Само тия кражби да спрат ние ще сме поне 20% по-добре. А ако и започнем да произвеждаме търсещи се продукти ще цъфнем и вържем но тогава на Боко чекмеджето няма да е толкова пълно. Тия паразити убиват организма от който се хранят.
  • 42 чичо

    0 14 Отговор
    /Публикувано във факти.бг: но фактът, че хората са на улицата/-другарко Клеър а ФАКТА колко милиона не са на улицата и не подкрепят протеста как ви звучи?
  • 43 а стига бе

    6 15 Отговор

    До коментар #39 от "Перо":

    Ами ето образовам се!

    Изданието припомня, че Клеър Дейли е бивш член на Социалистическата партия. Според различни публикации в медиите на Острова е подозирана, че има връзки с военното крило Ирландската републиканска армия- ИРА. Напуснала Ирландската социалистическа партия, след като съпругът и е хванат в укриване на данъци за 1.4 милиона евра! И тази жена се бори с копупцията в България.

    Коментиран от #47, #57

  • 44 Next

    18 3 Отговор
    Евала на Клеър Дейли. Оставка за барселонски и цялата крадлива пасмина. Разследване, съд и ефективни присъди, конфискация на всяко имущество придобито по съмнителен начин.

    Коментиран от #51

  • 45 не е невероятно

    12 1 Отговор
    Лицемерието е европейска ценност.
  • 46 3.14К

    12 0 Отговор
    Да се провери адвокат Станислав Станев дали не е от кантората ПЛАН Б!
  • 47 qwerty

    9 1 Отговор

    До коментар #43 от "а стига бе":

    Щом не са го хванали с чекмедже от еврофондовете, малко е съгрешил.
  • 48 продъжлаваме

    19 3 Отговор
    Изключително добро интервю, за което Факти имат моето уважение и поздравления! Много точно, ясно и конкретно отговаря Клаър Дейли на конкретните въпроси. Изводът е, че ако ние сме будни, не позволяваме да ни крадат и протестираме до като се смени този порочен модел на управление можем да имаме нормална държава. Благодарим на факти за това прекрасно интервю! Ние продължаваме да се борим.
  • 49 Смях

    2 14 Отговор
    Забележете кой и е помогнал!
    Чoвeкът, кoйтo мнoгo ми пoмoгнa бeшe Рaдaн Кънeв. Cвързaх ce oщe c Eлeнa Йoнчeвa и Пeтър Витaнoв – cтoрихa ми ce приятeлcки нacтрoeни, нo Рaдaн ce зaхвaнa cъщинcки c прoблeмa и пoмoгнa мнoгo пo въпрoca cъc cпрaвянeтo c кoрупциятa.

    Коментиран от #83, #84

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ПСР

    18 1 Отговор

    До коментар #44 от "Next":

    Всичко е политика,казва тя.
    В случая-сбъркана,лобистка и нефелна политика на Меркел, Вебер, Лайен.
    90% от евро парите потъват в 10% от избраните джобове. После....се превръщат в офшорни сметки,луксозни имения,яхти самолети и автомобили."Отровното германско трио",описано по-горе е в ролята на трите маймунчета-"Не видях,не чух,не разбрах."
    Наистина,браво на Г-жа Дейли!

    Коментиран от #52

  • 52 Интересно

    7 10 Отговор

    До коментар #51 от "ПСР":

    Така де - най-правилната политика е тази на Русия! И на Асад и на Мадуро!
    Според същата!
    Ама се чудя, що никой не ще да ходи да живее в Русия, а все на запад ви тегли?
    А да - нещо така за политиката на ИРА да каже? Понеже се разбра , че е много сведуща по въпроса!
    Както и по спестяване на данъци!

    Коментиран от #54

  • 53 Ирландска хрътка

    5 10 Отговор
    Изключително добро интервю, за което Факти имат поздравления! Само , ако може да понапишете на тая защо мъжът ѝ го хванаха с пари в офшорки.Крадеца вика дръжте крадеца.Пребоядисана социалистка.Закача се там дето има изгода.И е много грозна , като приятелката и с къщите за гости

    Коментиран от #69

  • 54 ПСР

    9 5 Отговор

    До коментар #52 от "Интересно":

    Троле,каква Русия,какъв Мадуро,Лукашенко или Ким,те тресе?!Дали няма свободни легла на 4-ти километър?
    Ти в схемите ли си,троле?
    Ще ти липсва моделът"БанкИ Мутри"ли?
    Да,всъщност си прав-от Малкото НДК плащат редовно.Имате си опорки.
    Едни "негодници "чупят вашата Държава и стабилност.Финансирани от Путин през Радев.От Черепа и Цв.Василев....ах,че готино!
    Трол.

    Коментиран от #63

  • 55 Byg

    5 11 Отговор
    Защото протести има навсякъде в демократичните страни , защото мониторинга падна , остана само за Румъния и понеже ни опаковаха двете страни чакаме да ни извадят от пакета.Защото колкото и да раздухват глупостите на компартията на която си член фактите говорят друго , България твърдо спазва европейските закони , прокуратурата попиля и корумпираните и олигарсите забогатели незнайно как и телефоните измами и боклуците и незаконно източените язовири ...... , може би точно затова са и така наречените протести , не си ли задаваш въпроса , кога и къде се е обвързвало исканата оставка на правителство с оставка на главен прокурор , гладкия ти мозък не може ли да стигне до някакво заключение или соц ориентацията надделява над здравия разум. Нищо не ти е ясно за България , съдите само по сводката на платени нпо-та и колеги комунисти , много сте глупоави и невежи.
  • 56 Рико

    5 7 Отговор
    През 17 век Кромуел избива ирландците за да освободи терен за англичани. Тази на английски ли говори? Защото аз не говоря на турски.
  • 57 2464

    9 2 Отговор

    До коментар #43 от "а стига бе":

    Може да пишеш каквото си искаш срещу Дейли. Но тя казва истината за БГ. Не можеш да опровергаеш думите ѝ, затова очерняш личността ѝ. Стар трик на манипулация.

    Коментиран от #59

  • 58 Стига

    2 6 Отговор
    Присъствал съм на изказвания на поданици на нейно величество и други от този мъклив и ветровит остров.Като цяло се изказват неоодготвени от високо с убеждението за последна инстанция.От този остров за България никога нищо хубаво не е дошло включително и бомбите над София. тази персона ми напомни изказванията на комсомолските и партийни секретари за борбата с кишата и Гришата.Ако останалите в европарламента са като нея работата е мноого зле. Все пак е Европейските институции има и умни хора очевидно че не скачат на всяка глупост

    Коментиран от #61

  • 59 чичо

    3 8 Отговор

    До коментар #57 от "2464":

    Там е тя-няма нито една истина.Тази казва което и снесе Йончева,за която пък нейните хора от БСП,вече казват,че съжаляват,че и повярвали,защото няма нищо проверено от това което тя изнася в пресата. А тази другарка Клеър,която е в ЕП точно по същата причина както и Ленчето/имунитет/, едва ли знае нещо повече от името на България.

    Коментиран от #67

  • 60 Doni Brasko

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Коя е Клеър Дейли":

    Не виждам връзка между написаното от теб и интервюто? БМБ е троянският кон на Русия в НАТО и ЕС. Отказът да диверсифицира България от руските енерго ресурси е показателен

    Коментиран от #64

  • 61 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Стига":

    Британците хем са монархия,хем са демокрация; хем са парламентарна държава,хем горната камара се заема по произход; хем са в Европа, хем не са; хем са в ЕС,хем не са. "Най-великия" им политик хем беше "антикомунист", хем въоръжаваше Сталин,Мао и Тито. Хем са империя,хем са на -Вашингтон пудела-. Тази държава ще запада,то не може -хем/хем. Първо тях си да гледат.
  • 62 Тази

    1 7 Отговор
    лява левичар ка може да агитира само левундери. Еленка я изкопа от някъде да и върши мръснишката работа. Ще си умра от кеф като дойде Курни на власт. Как тогава всички ще квичите на умряло. Управлението Борисов, ще Ви се види като златния век при Симеон.
  • 63 ами

    1 6 Отговор

    До коментар #54 от "ПСР":

    Гледам вас ви тресе треска, факт е че тази и колегите и поддържат тези режими. Също е факт че тая повтаря това което са и пратили от Москва и което са и казали Йончева и Кънев. Което не е учудващо, тъй като редица статии в ирландската преса и описват като рупор на Москва.
  • 64 Така де

    1 6 Отговор

    До коментар #60 от "Doni Brasko":

    Ами естествено че не виждате връзка. За вас всеки който плюе по държавата е герой. Без значение защо и с какви мотиви. Това че тя и колегите и плюят по всеки който е против Русия, и възхваляват всеки диктатор който е с Русия е нещо което вас не ви интересува. Това че съпругът ти си е спестил плащане на данъци също. Това че редица публикации в чуждата преса определят Радев като проект на Москва,също не ви притеснява и естествено не виждате връзка между нейните изявленияи опитите на Русия да ни изкара от Европейския съюз. Също така не ви притеснява, че цялата информация идва най-вече от хора на които основното им занимание е да плюят България.

    Коментиран от #95

  • 65 Бесен

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо Хайдутин":

    Това е най-простата механична сметка, но реално са няколко пъти по толкова, защото ако тези фондове реално захранваха икономиката и бизнеса на конкурентен принцип (каквото изначално е предназначението им), щяха да генерират много печалби и нарастване на БВП. И се оказва, че за толкова години един евродепутат сме нямали, дето да постави въпроса за корупцията и точене на пари гласно в ЕП. Чак след началото на протестите някои се размърдаха. И пак чужденка-ирландка трябва да го свърши като хората. Клеър Дейли ми харесва. Усещам как скоро ще разплаче майките на някои от ЕНП. Йоурова още ближе рани от мощната й захапка на ирландска хиена, хаха! Да се готвят останалите дето са в кюпа.
  • 66 Защо

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "Така де":

    се хабиш да се занимаваш с Перо,Бегемота и Дончо неДобраско, това е един и същ дрънкалник, който цял ден бълва простотии по сайтовете? Виж Козлодуйчето е друга работа...!

    Коментиран от #76

  • 67 2464

    5 3 Отговор

    До коментар #59 от "чичо":

    Няма нищо проверено от това, което съобщава Йончева, защото в БГ органите НЕ ИСКАТ да проверяват същественото, а са се вкопчили в дребното. Органите в Бг се занимават с биберони, магазини за детски играчки, чушкопеци, каруца с дърва, мрежа в язовир, парче салам от магазин или дреха от МОЛ-а. Неща, които няма да върнат върховенството на закона нито пък са борба с корупцията.

    Коментиран от #68, #75

  • 68 Да бе

    1 6 Отговор

    До коментар #67 от "2464":

    Колко отговора от испанската прокуратура искате, за да разберете че разследването няма нищо общо с Борисов?или след като го е казала Йончева официалните отговори на официалните институции в Испания за вас нямат никакво значение. Това че медиите в различни държави, включително и в Ирландия, посочват точно Клеър Дейли и групата и, заедно с Йончева, като проводник на руски интереси в Евросъюза също няма значение. Важен е норматива нали?
  • 69 Doni Brasko

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ирландска хрътка":

    Типична милиционерска реакция. Щом не ни харесва това, което някой говори започваме да го заливаме с л айна, за да може казаното да загуби стойност. Дори и да е така като казваш - истината за България е тази и нищо не може да я скрие вече

    Коментиран от #70

  • 70 а стига бе

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "Doni Brasko":

    Че то ти си един от дежурните който прави точно това. И то срещу всеки човек който каже нещо добро за ГЕРБ или нещо лошо за протеста.
    Само не разбирам хората не трябва да знаят какъв е човекът който ги плюе? Не трябва да знаят че информацията идва от Кънев и Йончева? И не трябва да знаят, че тази която говори за закон е газила закона?

    Коментиран от #79

  • 71 Матей

    5 4 Отговор
    Клеър Дейли се оказа нашият истински евродепутат ,новият Макгахан,тя засенчи и Елена Йончева,направо ги попиля нашите разбойници,че и евродепутатите ги наУка.Тия брюкселски зелки наистина са големи марули,знаят какво става тук,но нищо не пречат,даже вземат активно участие в играта,а трябваше да спрат субсидиите още преди години.Много задълбаха,утре как ще им се отрази,ако България излезе от ЕС,много дълго им сърбахме попарата.
  • 72 възпитаник

    7 2 Отговор
    Урсула и Меркел сигурно вземате от европарите за България щом не го проверявате тоя мутрак
  • 73 Васил

    4 1 Отговор
    Това са Европейските ценност диктатура а после Русия била лоша а Европа да не е всичко в рози
  • 74 ПЕНКО

    0 4 Отговор
    БИВШАТА ЖЕНА КЛЕЪР - ЖЕЛАЕ ПОЛИТИЧЕСКО ВНИМАНИЕ -ПОРАДИ ЛИПСА НА ДРУГО - ДОРИ И ОТ СЕМЕЙСТВО И ДЕЦА !!! БеСиПи СКРИ НАШАТА ДАЛАВЕРДЖИЙКА В ЕС ОТ БГ ЗАКОНА / ПРЕДСТАВЕТЕ СИ :ГАДЖЕ НА УСР ПЕДЪР-СЕР ГЕЙ - ЗА ПАРИ -ЕЛЕНА БЕЗ ТРОЯ / !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #77, #80

  • 75 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "2464":

    Бъркаш проверките.За друго става въпрос,не за държавни органи.
  • 76 Doni Brasko

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Защо":

    За такива като теб са глупости, защото всичко, което е извън опорките за вас е глупост
  • 77 Doni Brasko

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "ПЕНКО":

    Колко стотинки ти плащат да бълваш тези глупости
  • 78 браво на Радан

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    Ти пък какво те притесняват гей браковете, те няма да си лягат с теб СПОКО. Хич не ме интересува даже кой с кой си ляга и дали има брак. То в България вече няма никакви бракове, защото гербуляците докараха до там нещата, че ако имаш брак едни детски не може да ползваш.
    Но кой краде от хазната и пенсиите много ме интересува и всеки който се бори да махне корумпетата е за поздравления.
  • 79 Doni Brasko

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "а стига бе":

    Най-вероятно ти симоя приятел Адвокатчето... Какво добро да кажа за ГЕРБ? Че построили 600 км. магистрали за 10 години? На каква цена? Че сме 111 място по свобода на словото? Че вкараха в затвора някой корумпиран? КАКВО? Пиши нещо ти че аз не се сещам
  • 80 клю клю жълтинки

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "ПЕНКО":

    Пенко, ти тия работи от селските седянки на бабите ли ги научи. Ако си мъж е много унизително за пола.
  • 81 Гейза Мейза

    2 1 Отговор
    Да Изкараме няколко руски знамена,и утре ще сме централна тема прибеврогейците
  • 82 Глас на Кремъл

    2 3 Отговор
    Тази се оказва, че нарушава закона предостатъчно пъти! Конфликт на интереси, назначаване на роднини, неплащане на данъци,и още и още!
    А ние си мислим, че само в ирландия била известна и обект но журналистически разследвания и статии! А то не било само там!
    И обвинявана, че прокарва руски интереси неведнъж!
    Ясно защо са си дружки с Йончева и защо плюе по България!

    Коментиран от #87, #98

  • 83 браво на Радан

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Смях":

    И кое му е смешното. Смешни сте поддръжниците всички бивши и настоящи комунисти , БСП, ДПС, ГЕРБ, които толкова години не проумяхте че българските интереси трябва да са над руските. Смешното е , че сте с робско мислене и дано младото поколение си отвоюва и се бори за българските интереси , като не слугува нито на руски нито на западни.

    Коментиран от #86

  • 84 трол ли си или по лошо

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Смях":

    А кои са сериозните и важни люде -тези които се борят за опазване на чекмеджетата и ограбването на българския народ ли бе умник?
  • 85 Борисов и хибернацията!

    2 0 Отговор
    Ако муе написана думата ЩЕЕ прочете, но ако трябва дае каже или повтори някъде, ще си изгони отново Пиарката!!!
  • 86 Та казваш браво

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "браво на Радан":

    За пореден път Радан Кънев върви по стъпките на предшественика си Светослав Малинов, бивш евродепутат от ДСБ, заради когото хиляди български шофьори губят работата си след приемането на пакета Мобилност. Кънев дори го задминава при предателството на българските интереси.

    Първият път Радан Кънев изпълни поръчка на „зелените“ и поиска Европейският парламент да приеме петиция за спиране на строителството на автомагистрала „Струма“.

    Еколозите от десетилетие лобират за швейцарската фирма Амберг, която да построи тунел с дължина над 15 километра през Кресненското дефиле. Общата стойност на съоръжението е 1,3 милиарда евро.

    Но ЕП отхвърли искането на Кънев, което щеше да доведе до връщане от България на ЕК на 1 милиард и петстотин милиона лева.

    Ако това се беше случило, в близките няколко години в страната нямаше да бъде изградена нито една магистрала повече.

    Сегашното второ предателство е от началото на тази година и отново е по поръчка на коалиционните партньори на ДСБ – „зелените“.

    Този път Кънев провокира наказателна процедура срещу България заради Натура 2000.



    Страната ни е сред рекордьорите по територии в ЕС, включени в Натура 2000 – 35% от площта на България е в защитени зони.

    В тези зони е ограничена човешката и инвестиционна дейност. По този начин са блокирани 700 000 частни имоти и са ощетени 1 100 000 собственици на земи.

    Само за няколко години през предишният програмен период, уж за опазване на биоразнообразието, са усв

    Коментиран от #88, #91

  • 87 Doni Brasko

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Глас на Кремъл":

    Бандити да казват, че евродепутат е незнам какъв си не върви. 110 хиляди пъти да повтаряте все е тая. Кажете нещо за чекмеджетата. Там хич не сте компетентни все на другите се смеете

    Коментиран от #92

  • 88 Doni Brasko

    3 1 Отговор

    До коментар #86 от "Та казваш браво":

    Адвокатче само ти си способен да надробиш такива простотии. За пакет мобилност сте виновни вие. Вие управлявате, вие не сте направили всичко възможно.
  • 89 2020

    4 1 Отговор
    Клеър Дейли заяви в прав текст"Борисов и Гешев са бандити".С това изявление пред ЕП е казано всичо.Истина е.
  • 90 ай да не се правим на ощипани

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Така де":

    Ами че то по проруски от вожда ви има ли? Толкова пари му наля на Путин, въртеше му се като пале на срещата в Турция та чак и руските медии му се подиграваха. И най -лошото е , че човека иска да си подава оставка вече , но не се е издължил още на Путин и оня не му разрешава.
    Но ние българите сме предани на Русия и другаря Путин и ако трябва ще гладуваме за благоденствието на руския народ и царя му.
  • 91 браво на Радан

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Та казваш браво":

    Да ,точно за това подкрепям Радан , за всичко което си написал /а. От източна България , от морето съм и се чудя къде да се изселя вече от това безобразие на шепа бандюги ( и комунисти и гербаджии и мутри) , от застрояване и презастрояване , сечене безразборно на гора, строежи директно на пясъка. И всичко това се прави без стратегии за водозахранване на тези отромни хотели и местното население , което с факта на унищожаване на горите, до една -две години ще ни доведе до страшно безводие и режими на вода. Да, сега се сетил Ревизоро да ни предупреждава и да се оправдават единствено с климатичните условия , но сътветно не посочват нито една мярка която са предприели за всичките тези години.
    Що се отнася до пакета "Мобилност" също го подкрепям, но е дълго за обяснение. И там нещата опират до неспазване на правила, осигуровки... и основно засяга интересите на некоректни работодатели и некоректни шофьори. И тъй като при нас интересите са най-важни, без значение дали нарушават нормите и законите се опитваме да научим и Европа по наш тертип.
  • 92 Глас на Кремъл

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "Doni Brasko":

    Ето разликите тролче! Ти , за пореден път, обясняваш , че не е важно кой плюе България, щом съвпада с норматива ти!
    А аз давам факти!
    Факт - Ирландката е разобличена като поддръжник на Кремъл! Също така е нарушила закона на няколко пъти!Включително и в Европарламента,назначавайки съпруга си за помощник!Също така защитава открито Асад, Мадуро и Лукашенко!
    Обаче, щом говори срещу България, значи всичко е вярно!
    Радан Кънев - неиният източник - верен последовател и ученик на Костов. Същият, който разпродаде България! Обаче - и той капацитет по това, как да се спазва закона, въпреки , че прави всичко възможно да защитава тия "еколози", които само лапат пари!

    Е , когато въздигаш като герои, компрометирани хора, какъв си ти?
  • 93 Признание

    3 1 Отговор
    Значи си призна, че приказките на Радан, Христо Иванов и останалите протестъри пет пари не струват за Европа. Учудена е, но е така. Май проблема си е в самите протестиращи. Я, марш на работа. Лесна власт няма, на изборите ще постараете повече.
  • 94 гарван гарвану

    2 2 Отговор
    Как ще доминира, като "началниците" на Борисов са на власт в ЕС!
  • 95 Doni Brasko

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "Така де":

    По-изкривено мислене не съм виждал. Бойко е пръв приятел на Ердоган и Путин. Не напразно въпреки забраната да се строи газопровода той продължава. Не напразно нямаме достъп до секретна информация на НАТО. Не напразно визите за САЩ за нас не падат. Който твърди че Тиквата не е проводник на руско влияние в ЕС, просто лъже и прави ПР.

    Коментиран от #97

  • 96 Алексей Сергеев

    2 1 Отговор
    Елена Йончева и написа доклада на тази световно неизвестна
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Аве Адолф Хайл

    2 0 Отговор
    Ами не фигурира , защото явно в ЕС не се хващат на бръщолевинията и комунистическата пропаганда на някяква червена никаквица ......
  • 102 Титания

    1 0 Отговор
    Тази г-ца Дейли, да се обърне назад и да види от къде идва.Говоренето за България не е адекватно и спрете да пускате статии на жълти журналисти, които защитават проруски интереси. В момента погледнете кои хора провокират протестите в България. На улиците вече няма и 100 души вечер. Младите хора осъзнаха че на техен гръб се направи опит да дойдат на власт олигарси и мафиоти начело с Президента. Това е истината
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.