29 Юни, 2021 11:19 2 567 17

Френските елити може да са следващата плячка на Путин

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • владимир путин-
  • франсоа фийон-
  • елити-
  • плячка-
  • русия-
  • политика-
  • влияние

Определени политически сили поддържат тесни връзки с Москва

Френските елити може да са следващата плячка на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия активно прониква във френския елит, пише Die Welt. Например чрез бившия министър-председател на страната Франсоа Фийон, който наскоро беше номиниран в борда на директорите на „Зарубежнефт“. Любопитното е, че малко хора в родната му страна са възмутени от такава „липса на лоялност“ и „откровено предателство“, недоумяват авторите на статията Павел Локшин и Мартина Майстер, цитирани от агенция "Фокус".

Фийон се превърна в своеобразен „френски Герхард Шрьодер“, продължава изданието. И е възможно по този начин Кремъл да получи достъп до най-високите ешелони на властта в страната и сега елитите да станат неговата „нова плячка“, тъй като през 2017 г. експремиерът почти стана президент. Той дори водеше социологическите проучвания, но се оказа, че е назначил жена си за негова фиктивна асистентка в парламента и ѝ е изплащал огромна заплата. Оттогава Фийон се фокусира върху това, което прави най-добре: печеленето на пари. В същото време той осигурява на Москва влияние върху страната си, като говори, например, срещу антируските санкции.

И той не е сам, защото в Кремъл има твърде умни хора, които „ не залагат само на един кон“, продължава изданието. Определени политически сили поддържат тесни връзки с Москва. Например „Националното обединение“ с лидера си Марин льо Пен. Тя има добри шансове да стигне до втория тур на президентските избори през април 2022 г., отбелязват авторите на статията. В същото време нейната победа може да засегне целия ЕС. Вече има спекулации, че тя ще назначи Тиери Мариани, „откровен поддръжник на Путин“, както и на сирийския лидер Башар Асад, за неин външен министър. В отговор на критиките за близостта му с Москва той казва, че Кремъл не е враг за Франция: „Не е нужно да бъдем кученце на САЩ“.

Експертите смятат, че целта на влиянието на Кремъл върху Франция е да подкопае сближаването на НАТО, да унищожи Европейския съюз, както и западните общности чрез отслабване на политическата воля на елитите и дезинформиране на населението. Москва иска да подкопае доверието в демокрацията и да дезориентира гражданите на ЕС. През 2017 г. Русия извърши информационни и хакерски атаки на изборите във Франция, твърди вестникът. Всичко това ще се повтори следващата пролет. В тази връзка Париж обяви създаването на агенция за борба с дезинформацията, която ще покаже на политици, дипломати и журналисти как фабриките за тролове организират определени дискусии в социалните мрежи. И с тези методи Москва е в състояние да постигне целите си, тъй като наскоро европейските лидери не можаха да се договорят за провеждане на преки преговори с Путин. И докато германският канцлер Ангела Меркел настоява за общ европейски отговор на „хибридните атаки“ на Русия, други политици не само не се страхуват да си имат работа със стопанина на Кремъл, но и демонстративно поддържат „изгодно приятелство“ с него.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    35 3 Отговор
    Немците още не могат да преглътнат забитото Червено знаме на върха на Райхстага през 1945.Дори това,че са колония на САЩ не е такъв позор.На всичко отгоре във Фатерланда се топлят и готвят с Руска газ.
  • 2 3.14К

    33 1 Отговор
    Само си представете, че за подобни пасквили се получават пари!
  • 3 пешо

    27 1 Отговор
    "Оттогава Фийон се фокусира върху това, което прави най-добре: печеленето на пари"

    ужаст! соросятата са възмУтени! някой правил пари, видите ли. докато всички те, без изключение, работят про боно.
    уицемерчета еуементарни!
  • 4 Макарон

    1 23 Отговор
    На жужето му се препило френско вино,аман от водка
  • 5 Хо хо хо

    26 0 Отговор
    той щото безус и гейтс не правят пари не използвят робски труд не провеждят геноцид ама чакай това са характеривтик на военопрестъпници
  • 6 Безполезна

    18 1 Отговор
    Статия.
  • 7 ARGON

    25 3 Отговор
    Тъпа еврейска дезинформация и пропаганда за гоите. Френските елити отдавна са плячка на юдеите Ротшилд. Във Франция се е натресла най-голямата еврейска колония в Европа - 600'000 юдейски сатанисти, които са окупирали всички държавни институции и едрия бизнес.
  • 8 Сандо

    9 2 Отговор
    Мног гладен тоя Мечо Путин - всичко иска да сдъвче.Е,някое ще го изплюе,че как се смила тая 200-годишна демокрация.А което е апетитно,ще го погълне,ще се чеше по корема и ще се оглежда за още.А издания като Цайт и особено ДВ ще използва след облекчаването сред безкрайната руска природа.
  • 9 Бай Манчо

    17 2 Отговор
    Платено ли е за този пасквил ? По-глупава статия не бях чел , да не би Пенис джамбазов да се е изгубил в превода .
  • 10 1357

    13 1 Отговор
    Франция от Френската революция ,а и още преди нея поддържат приятелски отношения с Русия.Всички страни, постепенно ще се обърнат към Русия.При избирането на Еманюел Макрон за Президент на Франция, първото му посещение беше в Русия и среща с Владимир Вл. Путин ,Президент на РФ.Така ще постъпят Италия, Испания, Монархиите,Латинска Америка.Неизбежно е.Колкото до Германия ,тя е бита и победена страна във ВСВ.Има да плаща много,дългове грехове ,след нападението на Съв. съюз на 22.06.1941 г.На нея вяра не може да се има,след лизането на подметките на тъпите сащ.А сащ срещу Русия пет пари не струват.Дори тъпите Президенти на сащ го разбраха.Байдън тичешката ,отиде на среща с Путин.Когато си имаш работа с Империя,трябва да внимаваш ,какво говориш/нарече най-уважавания Президент и изключителен политик Вл. Вл. Путин "убиец"/.След това Байдън притича в Женева и при срещата с Путин ,беше ясно кой води хорото-Путин.За България коментарът е излишен. Нито политици, нито успешно Правителство, нито Парламент,да не говорим за изгубения суверенитет/прислуга на пропаднала страна ,сащ/.Но затова е виновен предателя Бойко Методиев Борисов,комунист, натовец.Той предаде България на сащ ,за паница леща.Въпросът беше за Франция:както Шарл дьо Гол я извади от НАТО, така може и да стане сега.Французите не са свикнали мелезите от сащ да им нареждат/без значение,дали има негри, мюсюлмани, араби в страната им/.Франция също е Империя.А Империите се договарят,без царевичак ,като сащ.
  • 11 ДаЗдраПерМа

    7 0 Отговор
    жозе барозу отиде в Goldman Sachs и кво беше се чуло че ще му вземат пенсията присмял се хърбел на щърбел
  • 12 Ром ама кубински

    5 1 Отговор
    Вижте ингилиза на снимката как се покланя на батюшка Путин.
  • 13 Бай Шиле

    6 1 Отговор
    Прав си Денизчо,тая гад Фийон защо отиде на работа при руснаците? Ако беше отишъл като Баросу при американците? Не ти ли е срамно,че така си изкарваш парите?
  • 14 Бай Шиле

    4 7 Отговор
    Кървавата ръка на Путин се протяга към Свободния свят! Хора бдете! Демокрацията е в опасност!Добри че има талантливи журналисти като Дениз Джамбазов да ни информират.
  • 15 Ми то

    7 0 Отговор
    и в Париж е било забивано руското знаме. След Напальончо са триумфирали императорът с войските си в Париж. Терминът бистро и два от руското быстро. Така казаците са карали френците да ги обслужват по - бързо в кръчмата.
  • 16 Антитрол

    7 1 Отговор
    Ами френския елит си е френски елит а не са тъпи соросоиди заработващи с плюене по Русия. Те им е кристално ясно е че мераците на краварите са за ресурсите на Русия и за това е цялото реване. Отделно на военно-промишления комплекс е нужен "враг" за да оправдава рекета на "съюзниците".

    Всеки си гледа интереса и само тъпи соросоиди се "хващат" на пропагандата но и там "хващането" е подплатено с долари. Само че едва ли могат да подкупят някой от френския елит.
  • 17 доньо

    2 1 Отговор
    путин просто ще си ги напазарува на килограм продажните евро 'демократи'.
Новини по държави: