Тема: Украйна

27 Юли, 2022 13:00 3 544 11

"Газпром" резервира по-голям капацитет на газопровода през Словакия

  • украйна-
  • русия-
  • газпром-
  • словакия-
  • газ-
  • северен поток 1

Руската енергийна компания "Газпром" е резервирала значително по-голям капацитет на газопровода "Трансгаз", който минава през Украйна и Словакия

"Газпром" резервира по-голям капацитет на газопровода през Словакия - 1
Снимка: Shutterstock

Руската енергийна компания "Газпром" е резервирала значително по-голям капацитет на газопровода "Трансгаз", който минава през Украйна и Словакия, тази сутрин в сравнение с предходните дни. Информацията е на оператора на газопровода Eugas, съобщава Der Standard.

В словашкия граничен град Велке Капушани, началната точка на словашкия участък, е регистриран транзит на 68,6 милиона кубични метра газ. Вчера резервирането е било за 36,8 милиона кубични метра.

Още новини от Украйна

Днес заявеното количество би компенсирало загубите от намалените доставки на газ по "Северен поток1" . Допълнителните количества газ приблизително съответстват на ограничаването на газопровода "Северен поток 1", което "Газпром" оправда с ремонт на втора турбина.

"Трансгаз" е газопровод, който минава от Русия през Украйна и Словакия, Австрия и Германия. Припомняме, че вчера от Украйна съобщиха, че "Газпром" рязко и без предупреждение е увеличил подаването на газ, което създава предпоставки за аварии.

Източник: Der Standard


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "Баш майстора":

    Зимата идва и ще си отиде , също като предната , даже по-лесно , щото по това време миналата година хранилищата бяха пълни на 30-35 % и никой не очакваше идиотията на гнома , а сега са пълни на 60-65% и всички са наясно какво да чакат от изкуфеляка в бункера !! Ама напролет и последния коз на Раша ще е изгърмян и то завинаги , щото връщане назад няма да има !! И после кой ще е прецакания , сладък ?? Не знам дали ще можеш да го понесеш , щото резултата ще е повече от трагичен за същия оня от бункера !!

    Коментиран от #4, #5, #7, #9

  • 3 гост

    7 11 Отговор
    Газпромовци ще се опитат да претоварят тръбите през Украйна с надеждата да дефектират , а за по-сигурно и някоя ракетка може да се "заблуди" !!! Обаче не вдяват , че всичко това вече е изпята песен , НИКОЙ в Европа вече НЕ РАЗЧИТА и НИКОГА повече няма да разчита на Газпром !! Това му е лебедовата песен , от догодина да го подарява , няма кой да му вземе тъпия газ , да си го пият ватниците за по-бързо оттърване от мъките !!

    Коментиран от #10

  • 4 Айде и ти сега

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Пълна на 65% е главата ти. И на 100% да са пълни ако няма постъпления запасите не стигат и за 50% от потреблението. А пък колко неравномерно е разпределението на тези хранилища...

    Коментиран от #11

  • 5 Преминаващ оттук

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Къде прочете за тези 60-65% за Чирен. А знаеш ли въобще къде е Чирен. При пълно на 100% газохранилище, газа от там ще стигне точно за месец, месец и половина на България... а останалите месеци какво правим!!!

    Коментиран от #6

  • 6 ЧерТежи

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Преминаващ оттук":

    Ще купим чертежи на танкери, нали го знаем този сценарии на корупцията ... даваш млрд. и получаваш чертежче и ти го обяваваш на публиката като голям успех..... ехххх евроценности.
  • 7 падналия ангел

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Имаше статистика на западен източник с резервите от газ на европейските държави, това преди седмица. Полша беше със запълнени газохранилища от около 90%, Германия около 60%. Но добре запомних последният в списъка- България с...37%.
  • 8 Словак

    0 0 Отговор
    Да плащат у донги ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ти убеден ли си

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    в простотийте които си написал.Европа няма откъде да вземе газ за да задоволи нуждите си поне още 5-6 години,а не се знае и за по-нататък.Няма с какво да го заместиш,защото нямат алтернатива и трябва да копаят въглища или да режат дърва,но те и тях нямат.Имаш пожелателно мислене,а не реално.
  • 11 Швеция Vulnerable щ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Айде и ти сега":

    Знаят, че без руски нефт и газ нищо не работи, но се правят на бабаити. Не само ще клекнете но ще запеете нова песен. Втечнения от САЩ го няма и няма да го има. Само Кир-чо се надява на нещо да дойде от САЩ.
Новини по държави: