Last news in Fakti

6 Декември, 2022 09:48 2 101 12

САЩ започнаха разследване на "Neuralink", собственост на Илон Мъск

  • сащ-
  • разследване-
  • илън мъск-
  • компания-
  • животни

Причината за действията на компетентните органи са доклади за експерименти с животни

САЩ започнаха разследване на "Neuralink", собственост на Илон Мъск - 1
Източник: БГНЕС

Федералните власти на САЩ започнаха разследване на компанията Neuralink, собственост на Илон Мъск. Позовавайки се на източници Reuters съобщава, че причината за действията на компетентните органи са доклади за експерименти с животни.

Според агенцията разследването е предприето от Службата на генералния инспектор на Министерството на земеделието на САЩ по искане на Прокуратурата поради оплаквания от служители на компанията за нарушения на американското законодателство, което регулира опитите с животни.

Агенцията се е запознала с няколко десетки документи на компанията и е разговаряла с 20 бивши и настоящи служители на Neuralink. Според интервюираните тестовете са извършени набързо, причинявайки ненужни страдания и смърт на субектите на теста, включително поради желанието на Мъск да ускори разработването на съответните продукти.

Агенцията изчислява, че около 1500 животни са умрели по време на експериментите от 2018 г., включително повече от 280 овце, прасета и маймуни. Освен това в експериментите са участвали мишки и плъхове. Според източници на агенцията компанията Мъск не води стриктна отчетност на унищожените индивиди.

Стартъпът Neuralink е създаден от Мъск през юли 2016 г., за да обедини усилията на водещи експерти в разработването на невронни интерфейси и създаването на роботи, които позволяват имплантиране на почти неограничен брой електроди в мозъка в напълно автоматичен режим. В дългосрочен план, според предприемача, подобни невронни интерфейси ще позволят на човек да се превърне в киборг, способен да устои на изкуствения интелект.

През февруари 2021 г. Neuralink проведе изследване на чипа върху маймуни. Според компанията връзката с чипа е през iPhone. Експертите са изследвали и дешифрирали връзката на невронната активност с определени действия, което им е позволило да възпроизведат обратната връзка. Така маймуната е била научена да движи курсора на екрана без помощта на мишка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    5 2 Отговор
    Животните в украйна ли са
  • 2 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Шантаж.
  • 3 Елон

    27 1 Отговор
    Изкараш кли истини за Байдъновите и изборите и коронените лъжи, веднага ти намират някакво разследване!
  • 4 Блез Паскал

    28 1 Отговор
    Илън Мъск, собственика на Twitter има най-малко две Престъпления според БайДанчо!
    Първото е, че възстанови профила на Тръмп в Twitter
    И второто е, че извади на светло кирливите ризи на сина на БайДанчо!
  • 5 Ха, ха,

    26 1 Отговор
    Както вървят нещата, очевидно ще станем свидетели на истинска война между известен милиардер, преминал в лагера на републиканците, и демократите на власт. Сега ще наблюдаваме как политиката може да унищожи бизнеса и при капитализма (не само при комунизма)
  • 6 Възмутен

    10 0 Отговор
    Но моля ви, на какво прилича това? - да избиваш мишки и плъхове безотчетно..........
  • 7 Грантаджиев соросоид

    10 0 Отговор
    Св. Илон на борба с дъгоцветния змей. Само дето мача е свирен. Мъск е част от статуквото, което уж бори. От цялата работа най-много да почнат да ни чипират за "наше добро" с чипчетата му...
  • 8 Бай Лисан ™

    8 0 Отговор
    Сега зорлем карат Мъск да купи ФБР....
  • 9 Макробиолог

    8 0 Отговор
    Илона Маск изненада много хора с куража да се опъне на бигбрадъра.Дано устиска до следващите президентски избори.
  • 10 Геша

    5 0 Отговор
    Демократичните демократи започнаха демократично да мачкат Мъск, заради изобличаващите ги материали и прекратяването на цензурана в Туитър. Умиращата змия продължава да хапе.
  • 11 Банкянски

    0 1 Отговор
    Затова ли Мъск дойде в Северо-западна България - за да види дали може да замени американските животни с български физически лица за извършване на експериментните му?! Защото българските комунистически управници са му казали, че в Б-ия физическите лица - данъкопладци били много търпеливи и с десетилетия търпели всякакви физически, медицински, социални и политически експерименти, така че ще изтърпят и тези на Мъск! А също така същите тези българските комунистически управници са му обещали, че срещу "скромна" лична комисионна (от по няколко пачки от банкноти по €500) ще променят законите така, че експериментите от всякакъв вид върху български физиески лица да бъдат напълно законни и "правово" защитени срещу наказателно преследване! Посочвайки опита си при ваксинационните експерименти на БКП-ГЕРБ-шайката около КоВид-"пандемията"!
  • 12 Иванчо

    1 0 Отговор
    Всичко стана заради Байдан и компания.
    Първо запалиха война в Украйна сега и с компанията на най богатият човек г-н Мъск.
    Май и свършиха паричките в помощ за спасяване на дълаверите на синчето опропъстило Украйна ,като пиявица