Отидете към основна версия

31 061 22

3-те най-дълги автомобила в света

  • автомобили-
  • дължина-
  • ford-
  • rolls-royce-
  • gmc-
  • рекорд

Още от момента на създаването на първите автомобили производителите започват да мерят тяхната дължина. С течение на годините се появяват всевъзможни по размери превозни средства, докато най-накрая се стига до определено сегментиране и намиране на оптимални размери за всеки един от автомобилните класове.

Доскоро лидер при лимузините беше Maybach 62, но моделът беше снет от производство. Днес, във второто десетилетие на ХХI век, също има много големи автомобили. Постарали сме се да ви покажем трите серийно произвеждани гиганта, като всеки от тях е лидер по дължина в определен клас. Сегментите, в които са позиционирани тези автомобили, са всъдеходи, седани и пикапи.

Най-дългият всъдеход

Този огромен всъдеход се предлага в няколко разновидности, като най-дългият му вариант е с марка Chevrolet. Автомобилът с повишена проходимост обаче е най-къс от трите возила, които ви представяме. Версиите са Chevrolet Suburban / GMC Yukon XL / Cadillac Escalade ESV, а дължината на Chevrolet Suburban е 5 700 мм.

Най-дългият седан

След отстъплението на класическия Maybach Rolls-Royce пое лидерството при т.нар. луксозни седани. Най-дългият автомобил в момента е именно от тази марка. Моделното му обозначение е Phantom Extended Wheelbase, а дължината му е 6 090 мм - доста повече от тази на Suburban-а.

Най-дългият пикап

Най-дългият пикап е дело на Ford и е част от най-продавания модел в САЩ. Става дума за добре познатата зад Океана F-Series, а точната модификация на гиганта е Super Duty Crew Cab LWB. Дължина му е впечатляващите 6 680 мм.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Най-големите леки коли в света

    Даунсайзингът може да доминира като тенденция в съвременното двигателостроене, но изобщо не вълнува производителите по въпроса с габаритите на новите ...
    08.04.2015
    92 262
    9