Отидете към основна версия

8 405 15

Peugeot 408 дебютира в Китай

"Лъвчетата" имат навика да обединяват лимузините от същинския среден клас и компактния му сегмент в един модел на няколко години. Неотдавна французите заявиха подобни намерения и за наследника на 407. Според сведенията той трябва да носи обозначението 508 и да запълни също така нишата, овакантена от 607.

Феноменалният бум в продажбите на автомобили в Китай обаче явно е накарал PSA да преосмисли моделната си политика. От Пекин най-неочаквано пристигна новината за премиерата на новото Peugeot 408.

Обяснения за странния на пръв поглед ход дава индексът DF, добавен към името на модела. Той ще се произвежда съвместно с Dongfeng Motor Corporation и засега не се предвиждат продажби на други пазари.

Peugeot позиционира 408 DF в сегмента М1, т.е. една идея над 307 седан. Това означава, че също както Renault Fluence автомобилът използва компактната платформа на производителя, но ще се цели в купувачи с повече претенции.

Седанът е по-дълъг с 20 и по-широк с 10 см от триобемната 307-ица. Ще се екипира с 1.6- и 2.0-литрови бензинови двигатели. От PSA очакват да продават по 100 000 бройки годишно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини