Last news in Fakti

25 Януари, 2010 16:06 8 399 15

Peugeot 408 дебютира в Китай

"Лъвчетата" имат навика да обединяват лимузините от същинския среден клас и компактния му сегмент в един модел на няколко години. Неотдавна французите заявиха подобни намерения и за наследника на 407. Според сведенията той трябва да носи обозначението 508 и да запълни също така нишата, овакантена от 607.

Феноменалният бум в продажбите на автомобили в Китай обаче явно е накарал PSA да преосмисли моделната си политика. От Пекин най-неочаквано пристигна новината за премиерата на новото Peugeot 408.

Обяснения за странния на пръв поглед ход дава индексът DF, добавен към името на модела. Той ще се произвежда съвместно с Dongfeng Motor Corporation и засега не се предвиждат продажби на други пазари.

Peugeot позиционира 408 DF в сегмента М1, т.е. една идея над 307 седан. Това означава, че също както Renault Fluence автомобилът използва компактната платформа на производителя, но ще се цели в купувачи с повече претенции.

Седанът е по-дълъг с 20 и по-широк с 10 см от триобемната 307-ица. Ще се екипира с 1.6- и 2.0-литрови бензинови двигатели. От PSA очакват да продават по 100 000 бройки годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УУУ

    15 9 Отговор
    Много грозно бе, но за китайците е екстра
  • 2 Ralev.com

    6 8 Отговор
    Един от най-грозните модели на пежо в последно време. Такива "недоразумения" са продиктувани от консуматорската потребност всяка година да има нови и нови модели, сред които да се избира... като грешката е на Пежо, че изобщо се опитва да угажда на всяка цена.
  • 3 Краси

    8 7 Отговор
    Наистина грозна особено задната част и таблото а за волана да не говорим
  • 4 ICKO_MEN

    8 4 Отговор
    Mnogo e hubavo daje na men mi haresva. Sam fen nd pejo!!!!
  • 5 аз

    7 6 Отговор
    Чудесно справяне със задачата задницата на автомобила да изглежда като присадена. Но и Пежо имат натрупан опит с 206 седан. Надявам се това да не дойде в Европа.
  • 6 alomso

    7 2 Отговор
    kak 6te e grozno be hora to sega tva e modata.nie imame pego nemoge pego da imat grozna kola te sa nai dobrite v dizaina.pak i spored tva koeto pi6e mai 6te se prodava samo v kitai i drugi strani v aziq
  • 7 Ivailo

    4 3 Отговор
    Ami kakvo da kaja frenska kola karal sum reno mnogo sa burzi taka 4e tva 6te leti po putq.
  • 8 spase

    0 6 Отговор
    tova kato ne6to mejdinno ot starata 406 i novoto 207 i na kraq ni6to i dizaina na volana ot predi 10 god. ne stava...
  • 9 Честен

    6 2 Отговор
    Е, ама направо си кривите душите. Колата е много добра, какво не й харесвате? Вярно е, че са ползвали решения от другите си модели, но какво от това и кой не го прави? Хем разпознаваш Пежо, хем караш нещо ново. В сравнение с други кърпежи, този седан е много стилен. Помнете ми думата, че ще го пуснат в Китай, и ако цената е добра, ще започне да се продава и на други пазари. Както стана с Рено Логан, което е далеч по-дървено. Да им завидиш на китайците!
  • 10 vlad

    2 6 Отговор
    прилича на тойота авенсис
  • 11 Stasko

    6 4 Отговор
    А бе хора вие досега карали ли сте, въобще возили ли сте се в модел на Пежо след 97-ма година ПИТАМ ВИ!!!!!! Защо зяпате така като не разбирате някои работи. Знаете ли за возията на тези коли, за дизайна също, за икономичноста също. Номер едно са!!! Аз лично карам 406 рабтих в автосервиз 8 години и съм карал безброй много коли. Мога да кажа че по тези критерии нито една немска или японска кола не може да стъпи на пръста на французите. А здравината на изработките е на доста голямо ниво. Така че за всички некомпетенти мнения "разбирачи" е това коментарче!!!
  • 12 largo

    1 7 Отговор
    ot 308 nasam samo grozotiy vzeha da praviat peugeot. dobre 4e mahnaha glavnia dizainer ot niakolko meseca.
  • 13 ICKO

    4 1 Отговор
    Napalno podkrepqm Stasko ti si mnogo prav!!!!!!!
  • 14 Top Geat

    3 4 Отговор
    Дизайна е абсолютна боза. Ахххх дано си остане в Китай !
  • 15 cap

    2 0 Отговор
    незнам за вас но наме свят ми се зави и нямам думи по въпроса