Отидете към основна версия

11 047 7

Военни джипове с изкуствен интелект

  • израел-
  • всъдеход-
  • автономни коли-
  • армия

Израелските отбранителни сили (IDF) изнесоха една интересна информация, според която имат готова разработка на напълно автоматизирани военни превозни средства. Тези нови автономни всъдеходи ще патрулират самостоятелно по Ивицата Газа.

В плановете на IDF е и оборудване на всъдеходите с оръжия. Ако тестовете преминат успешно автономните всъдеходи ще бъдат оборудвани с картечници, след което такива коли ще бъдат разположени по границите на Израел с Египет, Йордания, Сирия и Ливан.Освен това в бъдеще, армията ще образува смесени бойни единици на роботизирани превозни средства и войници. В момента, всъдеходите се контролират от разстояние, но от IDF казват, че и в сега технологично имат възможност да дадат изкуствен интелект на новите всъдеходи, както и на системите за контрол на оръжията в тях.

Още през 2011-а САЩ показаха подобни военни автомобили, но до този момент нито един не е постъпил на въоръжение. За разлика от цивилните автономни коли, които се движат по изградена пътна мрежа, технологията при военните е по-сложна, защото те, освен всичко друго, трябва да преминават през най-различни препятствия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини