Отидете към основна версия

9 795 2

Колко пари получават пилотите от Ф1 (Част I)

  • формула 1-
  • пилоти-
  • заплати

Размерът на заплатите на пилотите във Формула 1 винаги е предизвиквал интерес у феновете на най-популярните моторни състезания. Преди да видите кой от пилотите колко пари взима, трябва да направим едно уточнение.

Тази информация не е официална, но е предоставена от близки до отборите източници и е съпоставена със заплатния фонд на пилотите, изнесен от Total Sportek, така, че може да се счита за достатъчно достоверна.

Ланс Строл: няма данниИнформация за заплатата на един от дебютантите през сезона все още няма, но е интересно, че баща му е инвестирал в програмата на Williams сума от порядъка на... $80 млн.

Паскал Верлайн: $150 000Талантливият пилот и шампион от DTM взима обидно малко пари за стандартите на Ф1. Във Force India предпочетоха Окон, в Mercedes - Ботас и той едва успя да се дореди до място в Sauber.

Естебан Окон: $185 000За половин сезон в Manor, Естебан успя да направи силно впечатление на специалистите и веднага бе привлечен в основния състав на Force India. Заплатата му обаче съвсем не е висока.

Маркус Ериксон: $285 000Маркус продължава участието си във Формула 1, макар миналата година да не успя да запише нито една точка. Неговият съотборник Фелипе Насър спечели две точки за отбора, но напусна, а Ериксон остава заради спонсорите си.

Щофел Вандорн: $300 000Белгиецът е шампион от GP2 и миналата година в Бахрейн смени контузения Алонсо и успя да завърши пред Дженсън Бътън. Сега му предстои пълен сезон, а от McLaren са счели, че сумата от $300 000 е напълно достатъчна.

Даниел Квят: $750 000Руснакът бе преместен от Red Bull и сега взима много по-малко пари, но в предстоящия сезон той трябва да се съсредоточи не върху финансовия аспект, а върху спортния, защото мястото му съвсем не е гарантирано в бъдеще.

Карлос Сайнц: $750 000Съотборникът на руснака в Torro Rosso предизвика фурор още с появата си в най-комерсиалното състезание, но независимо от това получава същите пари, каквито получава и Квят.

Джулиан Палмър: $1 000 000Независимо от факта, че Палмър не показва нищо съществено в състезанията си, той ще е част от отбора на Renault и през настоящата година, като хората от Режията го оценяват на милион долара.

Кевин Магнусен: $1 000 000Кариерата на датчанина съвсем не върви по възходяща линия. След дебютния си сезон в McLaren, той бе оставен на скамейката, след което се представи слабо и в Renault, а сега ще е част от опашкаря Haas.

Ромен Грожан: $1 500 000В началото на кариерата си като пилот, французинът работи паралелно и в банка. Не е ясно колко пари щеше да взима ако бе останал във финансовата институция, но едва ли парите щяха да са повече от $1 500 000.

>>> ЧАСТ II >>>

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини