Отидете към основна версия

10 442 26

На ход е новият Volkswagen Touareg

  • vw tuareg-
  • tuareg-
  • tuareg hybrid

Световната премиера на второто поколение Touareg ще се състои само след дни, по време на автомобилното изложение в Женева. До този момент, освен официалните снимки, показващи ни новата външност на автомобила, е известно още, че волфсбургският SUV е по-дълъг от предшественика си с 40 мм. Дължината му е нараснала до 4 758 мм. Освен това колата е с 20 мм по-ниска, но по-интересното е, че е с цели 208 килограма по-лека.

В Европа продажбите ще стартират още през лятото, а първоначално Touareg ще се предлага с гама от три силови агрегата. Два от моторите са дизелови и са с обем 3.0 и 4.2-литра и мощност съответно 237 и 335 к.с.

Предвижда се пускането на пазара на Touareg Hybrid, чиято силова установка ще съчетава 3.3-литров шестак с механичен компресор (329 к.с.) и електромотор с мощност 46 к.с. Сумарната мощност на хибрида е 375 коня и ще ускорява до 100 км/ч за 6.5 секунди. Само на електротяга новият Touareg ще може да развива скорост до 45 км/ч.

Другата интересна новост е, че всички модификации ще разполагат в базовото си оборудване с осемстепенна автоматична скоростна кутия Aisin и с иновационно адаптивно пневмоокачване. Предаването на момента към четирите колела на практика не е променено. Компанията отново залага на изпитания диференциал Torsen.

Понижаващи предавки и блокировка на централния и задния диференциал ще бъдат налични само като опция. Ако тази екстра бъде поръчана, осемстепенния автомат ще бъде замемен с шестстепенна автоматична трансмисия, разполагаща с различни предавателни числа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини