Отидете към основна версия

32 543 22

На какво е способен китайският всъдеход

  • xiaolong automotive-
  • xlw2090

 

За всички е ясно, че китайската автомобилна промишленост се развива с изключително бързи темпове. Пазарите в Поднебесната също бележат рекордни продажби и поради тези причини не е удивително, че всички големи компании се стремят към създаването на съвместни предприятия с фирми от Китай.
 
В най-населената държава обаче има и много автомобилни компании, които произвеждат продукция само за вътрешния пазар. Повечето от тях не блестят с качеството и възможностите на продукцията си, но има и такива, които определено се забелязват.
 
Една от тях е Xiaolong Automotive, която демонстрира възможностите на своя всъдеход, носещ моделното обозначение XLW2090. Това превозно средство с висока проходимост се произвежда в десет различни модификации (от изцяло пътнически до товарни) и определено впечатлява с офроуд възможности.
 
XLW2090 е оборудван с 4.5-литров четирицилиндров дизел Cummins и блокируеми диференциали. Като се прибави към това и доста високият клиренс от 45 сантиметра, нещата си идват на мястото. Всъдеходът може да преодолява наклон от 55.5 градуса, а товароносимостта му е 3.5 тона.
 
На какво е способен китайският всъдеход вижте във видеото. Трябва да отбележим обаче, че бетоновите препятсвия са наредени по диагонал, за да улеснят всъдехода. Ако бяха разположени успоредно, задачата определено нямаше да е посилна дори и за превозно средство с 45-сантиметров клиренс.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини