Отидете към основна версия

3 387 6

Вече може да си купите арабски хиперкар

  • w motors-
  • fenyr supersport

Арабският производител на хиперкари, компанията W Motors представи концепцията на купето Fenyr SuperSport през 2015 година. Сега, от марката обявиха, че са готови със серийната версия и всеки желаещ може да кандидатства за покупка.

Серията ще е силно лимитирана. От Fenyr SuperSport ще бъдат произведени само 25 екземпляра, като от компанията не назовават точна цена. Предишният хиперкар на компанията - Lykan Hypersport струваше $3.4 млн.

Новият е построен на алуминиево шаси, а каросерийните панели са карбонови. Това позволява обща маса от 1 200 килограма. Двигателят, който е дело на RUF, е четирилитров опозитен с турбо, заимстван от Porsche.

Мощността му е 900 коня, а максималният въртящ момент - 1 200 Нм. Седемстепенната роботизирана скоростна кутия с два съединителя предава момента на задните колела през самоблокиращ се диференциал.

Спирачките са карбон-керамични, а задният спойлер е активен с три независими секции. Така комплектован Fenyr SuperSport ускорява от 0 до 100 км/ч. за 2.7 секунди, а максималната скорост е 400 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини