Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 12:19 3 787 3

Арабски хиперкар с 1000 коня

  • w motors-
  • lykan hypersport-
  • fenyr supersport-
  • дубай 2015

Ливанският производител на суперколи W Motors се кани да представи втория си модел на автосалона в Дубай, който отваря врати на 10 ноември. Fenyr SuperSport ще бъде екстремна версия на Lykan HyperSport, нашумял не само покрай цената си от $3.4 млн., а и с участието в седмата серия на "Бързи и яростни".

Както в случая с Lykan HyperSport, ливанците нямат никакво намерение да се занимават сами с разработката на Fenyr SuperSport. За целта са привлечени чуждестранни инженери - ключовите възли са дело на Magna Steyr, а двигателят от Porsche е тунингован от немското ателие RUF.

Моторът най-вероятно ще бъде същият 3.7-литров боксер с два турбокомпресора като в Lykan HyperSport, но ще развива не 750, а 1 000 к.с. Освен това Fenyr SuperSport ще има каросерия от въглеродни нишки и ще тежи 200 кг по-малко.

С такъв арсенал новият арабски суперкар би трябвало да има още по-впечатляващи динамични характеристики от предшественика си, който ускорява до 100 км/ч за 2.8 секунди и вдига 385 км/ч.

От W Motors са решили да се откажат от най-безумните екстри на Lykan HyperSport, за да сведат цената до по-поносимия $1 млн. Това обаче означава, че за нещастие бъдещите купувачи няма да могат да се радват на диаманти, инкрустирани във фаровете, или седалките с шевове от златна нишка.

Fenyr SuperSport ще бъде и по-"масов" от първия модел на компанията. Lykan HyperSport съществува в 7 екземпляра, докато от наследника му ще бъдат произвеждани по 25 бройки годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    0 0 Отговор
  • 2 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Арабско автомобилостроене. Плащаме да ни направят кола и към нея добавяме кафез за сокола, име за колата и емблеми изработени от швейцарски бижутери. Към пакета екстри добавяме халка за връзване на камила и специална седалка за домашният любимец ....пума, ягуар, пантера или каквото там е според модните тенденции.

    Коментиран от #3

  • 3 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Господинов":

    И на покрива платформа за шатра.