Отидете към основна версия

14 281 15

BMW зарежда M5 в движение за дрифт рекорд

  • bmw-
  • m5-
  • дрифт-
  • рекорд

Американското поделение на BMW публикува кратко видео от опит за най-продължителен дрифт, с който марката си връща световния рекорд от Toyota GT86. През юни миналата година южноафриканският журналист Джеси Адамс измина в контролирано поднасяне с японското купе 165 км за 5 часа и 46 минути.

Баварците регистрираха върховото постижение в дисциплината през 2013 г., когато инструкторът от BMW Performance Driving School Йохан Шварц дрифтира с предишното поколение на M5 в продължение 82 км в Грийнвил, Южна Каролина. Новият рекорд, поставен с актуалната M-петица, ще бъде обявен утре.

Най-интересната част от видеото, с което BMW подгрява публиката за осемчасовия дрифт, е дозареждането на автомобила в движение. От компанията са решили, че няма да монтират по-голям резервоар. Възможността за междинно спиране, каквато новите правила на Книгата на рекордите "Гинес" позволяват, също е била отхвърлена като отегчителна.

За да осигурят достатъчно бензин за осемчасов дрифт, от BMW са заимствали идея от военната авиация. В ролята на танкер е влязла втора M-петица, снабдена с допълнителен резервоар и помпена система. Как става дозареждането в движение вижте във видеото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини