Отидете към основна версия

5 739 19

Porsche 918 Spyder е вече в Женева

  • porsche 918 spyder-
  • porsche в женева

От Porsche представиха официално прототип на хибриден открит автомобил. Името му е Porsche 918 Spyder, а предпремиерата беше само за избрани гости.

Porsche 918 Spyder е построен на базата на състезатилния модел RS. Снабден е с атмосферен V-образен осмак с обем 3.4 литра и мощност над 500 к.с. Освен този средноразположен агрегат са предвидени и два електромотора - по един за вяка ос, които разполагат със сумарна мощност 218 к.с. Скоростната кутия е седемстепенен "робот" PDK и позволява на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди. Максималната скорост на Porsche 918 Spyder е 320 км/ч.

По време на презентацията стана ясно още, че Porsche 918 Spyder може да мине северната дъга на Нюрбургринг за 7 минути и 30 секунди, постижение което е по-добро от това на суперкара Porsche Carrera GT.

Автомобилът е изработен от специални въглеродни сплави и тежи само 1 490 кг. Когато се движи на икономичен режим изразходва не повече от три литра на сто километра пробег. Ако се движи само на електротяга, 918 Spyder може да измине 25 километра.

Прототипът е снабден с четири режима на работа. Първият е вече описаният, при който работят само електромоторите. При втория се включва хибридната система - двигател и електромотори. Електроника сама управлява трите агрегата и определя кой кога и как да действа.

Спортният режим прехвърля по-голямата част от въртящия момент на задните колела, а електромоторите помагат за управлението на т.нар. векторна тяга. Освен това при най-сериозните натоварвания водачът може да използва и събраната в батериите енергия, за да повиши допълнително мощността на автомобила. Това се прави в случай на екстремно изпреварване или за максимално добро ускорение.

Другите иновации са свързани с новите аеродинамични елементи по купето, както и с изцяло сензорния панел на централната конзола. Porsche представя в Женева и хибрид на новия Cayenne, както и 911, снабдено със системата KERS.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини