Отидете към основна версия

6 573 14

Боб Лъц пак погреба Tesla

  • tesla-
  • илон мъск-
  • боб лъц

Бившият вицепрезидент на General Motors Боб Лъц е известен като ярък противник на Tesla. Сега, в едно интервю за CNBC, той отново подхвана компанията на Илон Мъск, като заяви, че тя се е запътила към гробищата.

Според Лъц, Илон Мъск е "симпатяга", който обаче не умее да управлява компания от такъв ранг. Мнението на Лъц е, че Tesla никога няма да излезе на печалба от новия най-евтин Model 3.

Той заяви, че няма как на поточните линии да работят 9000 души, годишното производство да е под 150 000 и да се излезе на печалба. Коментарът на Лъц се появи в медийното пространство само дни след като Audi представи e-tron.

Изявлението идва и след като американското министерство на правосъдието започна разследване по отношение на Мъск, който е заподозрян в измами на пазара на ценни книжа и за измама при производство Tesla Model 3.

Лъц завърши интервюто, като каза, че след една или най-много две години очаква конспиративен филм със заглавие "Кой уби Tesla", а в главна роля щял да бъде Леонардо ди Каприо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини