Отидете към основна версия

4 323 5

Сърбия ще прави Fiat Uno

  • fiat uno

В интернет пространството се появиха снимки на новия FIAT Uno и по-конкретно на неговата крос-версия. Премиерата на този автомобил е насрочена за началото на следващия месец и ще се състои в Бразилия.

Основните разлики на т.нар. off-road модификация са в значително увеличения клиренс на автомобила и пластмасовия пояс в долната част на каросерията. Точно тази разновидност е предназначена за южноамериканските пазари, но появата й в Европа не е изключена.

Очаква се при стандартната версия, предназначена за Стария континент, да има разлики в екстериора и интериора, но двигателите ще са едни и същи. По данни на сайта Promotor габаритната дължина на Uno ще е 3 770 мм, а широчината и височината - съответно 1 640 мм и 1 490 мм. Обемът на багажника ще е 290 литра.

На първо време двигателната гама ще включва два агрегата - 1.0 и 1.4 литра, които разполагат с мощност 75 и 100 к.с., съответно. По-слабият ще се комплектова с петстепенна механична трансмисия, а по-мощният - с шестстепенна.

По предварителни данни производството на новия FIAT Uno за Европа ще бъде организирано още от следващата година в завода на Zastava в Сърбия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини