Last news in Fakti

19 Април, 2010 14:53 4 321 5

Сърбия ще прави Fiat Uno

  • fiat uno

В интернет пространството се появиха снимки на новия FIAT Uno и по-конкретно на неговата крос-версия. Премиерата на този автомобил е насрочена за началото на следващия месец и ще се състои в Бразилия.

Основните разлики на т.нар. off-road модификация са в значително увеличения клиренс на автомобила и пластмасовия пояс в долната част на каросерията. Точно тази разновидност е предназначена за южноамериканските пазари, но появата й в Европа не е изключена.

Очаква се при стандартната версия, предназначена за Стария континент, да има разлики в екстериора и интериора, но двигателите ще са едни и същи. По данни на сайта Promotor габаритната дължина на Uno ще е 3 770 мм, а широчината и височината - съответно 1 640 мм и 1 490 мм. Обемът на багажника ще е 290 литра.

На първо време двигателната гама ще включва два агрегата - 1.0 и 1.4 литра, които разполагат с мощност 75 и 100 к.с., съответно. По-слабият ще се комплектова с петстепенна механична трансмисия, а по-мощният - с шестстепенна.

По предварителни данни производството на новия FIAT Uno за Европа ще бъде организирано още от следващата година в завода на Zastava в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е

    7 1 Отговор
    Кво да коментирам...то лошо няма
  • 2 ALFONSO

    6 1 Отговор
    a pri nas osven molove beninostancii i hipermarketi drugo 6te imali
  • 3 Монако

    3 1 Отговор
    Еее те Застава и Фиат отдавна си имат земане даване, какво се тормозите. Та няма изведнъж да дойдат тука, като там явно си пазят активите. Много хубаво, ами какво ще стане с Пандата, защото това доста прилича на Панда-та
  • 4 vanko

    0 3 Отговор
    ха те не успяха със фиат 128 (застава) та уно ше произвеждат мани
  • 5 zz

    0 0 Отговор
    Все пак те си произвеждат Застава 10 (не съм сигурен за модела), но това си е Пунтото преди модела "Гранде", произвеждат си и аналози на Уно, и не на последно място карат чисто нови коли за 40000-5000 долара, вместо да внасят ръждата от Италия, Австрия и не знам още от къде.