Отидете към основна версия

17 734 20

Най-интересното от автосалона в Париж (ЧАСТ I - Серийни автомобили)

  • paris 2018-
  • автосалон

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Утре отваря врати за посетители едно от най-старите автомобилни изложения - това в Париж. Юбилейното 120-то издание на автосалона във френската столица обаче позагуби доста от блясъка си, тъй като тази година много от марките отказаха участие. Сред липсващите в Париж са марки като Aston Martin, Bentley, Fiat Chrysler, Ford, Lamborghini, Mazda, McLaren, Mitsubishi, Nissan, Rolls-Royce, Volvo, VW и др, но въпреки това парижкото изложение предлага и интересни премиери. Ето и какво ни впечатли най-много от премиерите на серийни автомобили.

BMW 3er


Новата трета серия на баварците беше една от двете звезди сред серийните автомобили на изложението в Париж. Тя е с индекс G20, изглежда по-добре оразмерена от предшественика си и по-агресивна. Заслуга за това има новата форма на фаровете и изваяната предна броня. Стоповете са доста по-различни от досегашните и добавят визуална широчина на задницата.

Mercedes-Benz GLE


Новото поколение на GLE беше втората атракция на салона сред серийните автомобили. Наследникът на ML е построен на кросоувърската платформа на марката MHA (Modular High Architecture), която има много общи черти с модулната MRA (Modular Rear Architecture), на която се правят C, E и S-Klasse. Новата генерация ще е значително по-просторна, междуосието е нараснало с 80 мм. (2 995 мм.), като за сметка на това пространството на втори ред е по-голямо с 69 мм. от това на досегашното GLE. Интериорът наподобява този на концепцията Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, а приборните панели представляват два сдвоени таблета.

Skoda Kodiaq RS


Чехите показват в Париж наточена версия на флагмана при кросоувърите Kodiaq. Тя традиционно е обозначена с индекс RS, но странното е, че получава дизелов (!) двигател. Моторът е с мощност 240 конски сили. Въпреки че не е с бензинов мотор, този кросоувър постави рекорд на Нюрбургринг още преди да сме го видели без камуфлаж. Благодарение и на Сабине Шмит, тази кола успя да завърти най-бързата обиколка сред седемместните кросоувъри.

Kia ProCeed


Каросерия тип shooting-brake и пет врати ще характеризират новата Kia ProCeed. Моделът е изцяло разработен в европейския център на марката, а в основата на дизайна са залегнали черти от едноименния концепт, показан през 2017-а. Топ модификацията на новата Kia ProCeed ще се оборудва с 1.6-литров турбомотор, който разполага с мощност от 204 конски сили и с максимален въртящ момент от 265 Нм. Тази версия ще носи обозначението GT.

>>> ЧАСТ II >>>

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини