Отидете към основна версия

16 770 26

Най-проходимите нови всъдеходи от автосалона в Париж

  • dacia-
  • mercedes-benz-
  • suzuki-
  • paris 2018

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Вече ви разказахме личните си впечатления относно тазгодишното автомобилно изложение в Париж. То е с по-малко блясък, по-малко участници, но и с някои много интересни премиери на концептуални и серийни автомобили. Предвид факта, че тенденцията по отношение на т.нар. всъдеходи се изменя драстично с всяка следваща година и истинските всъдеходи стават все по-малко, решихме да ви разкажем за тях. Всъщност в Париж имаше само три серийни високопроходими коли, които ни се сториха интересни.

Dacia Duster


Новият Duster вече е добре известен у нас, но румънците продължават да се хвалят с него. Той е евтин, не е на рама, но въпреки това е доста по-проходим от аналозите си. Новото, с което ни запознаха специалистите от Dacia, е едно свръхинтересно попълнение в двигателната гама на Duster. Става дума за мотор от Mercedes, който е с работен обем 1.3 литра. Новият агрегат е съвместна разработка на Renault-Nissan и Daimler и носи обозначението 1.3 TC. Този мотор се монтира и на новата A-Klasse на Mercedes. Мощността му при Duster е 130 конски сили, а максималният въртящ момент - 240 Нм. Има и по-мощна версия със 150 коня и 250 Нм пиков момент. 4х4 предаване ще е налично с новия двигател от следващата година.

Suzuki Jimny


Новото Suzuki Jimny ще се продава на Стария континент на цена от 17 915 евро, като базовата версия ще е снабдена с климатик, ел.пакет, аудиосистема, Bluetooth, подгряване на седалките, датчик на светлините, круиз контрол с ограничение на скоростта, система за разпознаване на пътни знаци и такава за екстремно спиране. Продажбите стартира веднага след салона в Париж. По-любопитното обаче е, че този всъдеход, макар и с малки размери, разполага с истинско 4х4 с понижаващи предавки и е на рама. Новото Suzuki Jimny ще се предлага на пазара само с един-единствен двигател. Той ще е бензинов с работен обем 1.5 литра и с мощност 102 к.с. Всички нови Suzuki-та Jimny ще са оборудвани с 4х4 система с понижаващи предавки. Скоростната кутия може да бъде петстепенна механична или четиристепенна автоматична.

Mercedes-AMG G 63


Новото поколение на култовата G-Klasse винаги си е била авторитет. Въпреки че не е новост за салона в Париж, тя отново привлича погледите на журналистите. В Париж е изложен наточен G 63, решен в особен черно-червен цвят. Изпълнението се нарича Edition 1 и разполага с четирилитров V8 битурбо мотор, форсиран до 585 конски сили. Ускорението до 100 е 4.5 секунди, като наред с това всъдеходните качества са запазени. Понижаващите предавки и блокажите на трите диференциала продължават да държат G-Klasse на върха на "хранителната верига".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини