Отидете към основна версия

12 580 22

Bentley лиши ЕС от най-бързия дизелов SUV в света

  • bentley-
  • bentayga-
  • дизел-
  • европа

Компанията Bentley взе решение да прекрати продажбите в Европа на най-бързия дизелов SUV. Става дума за модела Bentayga, който не без основание се смята за най-бързото превозно средство от този клас, задвижвано от нафта. Причината за спирането на продажбите на модификацията в Европа са свързани с ожесточените ако норми и изисквания, които ЕС налага на пазарите в Европа.

Дизеловата Bentayga беше представена преди две години. Всъдеходът се оборудва с четирилитров осемцилиндров дизел с три турбокомпресора (два стандартни и един електрически). Мощността е 435 конски сили, а максималният въртящ момент - 900 Нм. От 0 до 100 огромният всъдеход ускорява за 4.8 секунди, а максималната му скорост е 270 км/ч.

В страни като Русия и Южна Африка, както и в Близкия Изток продажбите на най-бързата дизелова модификация на Bentayga ще продължат. Освен дизеловата модификация, на пазара са налични и две бензинови алтернативи - с V8 и с W12. Мощността им е 550 и 608 конски сили, съответно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шефовете на VW са недоволни от Bentley

    Основните акционери в концерна Volkswagen, семействата Пиех и Порше, са изключително недоволни от пазарните резултати на марката Bentley. Те публично ...
    10.01.2019
    7 004
    11